Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vega / Knolselderij steaks met geroosterde paprikasaus

Knolselderij steaks met geroosterde paprikasaus

1 december 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Yessss, knolselderij steaks! Je leest het goed. Hét alternatief voor als je geen vlees eet, maar ook hét gerecht voor iedereen die houdt van fantastisch lekker eten. De tijd dat creatieve groentegerechten alleen waren voorbehouden aan vegetariërs ligt ver achter ons. Deze knolselderij steaks met romige geroosterde paprikasaus zijn waanzinnig smaakvol. Serveer ze met rijst, geplette aardappeltjes of krokante krieltjes uit de koekenpan.

Knolselderijsteaks op het menu

Komen er vrienden of familieleden eten? En wil je indruk maken met een bijzonder hoofdgerecht? Knolselderij steaks met romige geroosterde paprikasaus zijn dan ideaal. Geschikt voor iedereen, want ja: ze zijn zelfs vegan te maken als je plantaardige yoghurt gebruikt voor de saus. Zelf heb ik volvette Griekse yoghurt gebruikt. Het contrast tussen de frisse yoghurtsaus met warme knolselderijsteaks is echt fantastisch. Voor het lekkerste resultaat kun je trouwens het beste zelf paprika’s roosteren voor de saus. Dat is heel simpel.

Drie gangen

Als je nog een vegetarisch voorgerecht zoekt, dan heb ik een paar fijne tips voor je. Wat dacht je van een bietentartaar met doperwtencrème en gekarameliseerde pecannoten, een steak tartare van tomaat of misschien wel dit romige boerenkoolsoepje met kokosmelk? Bijgerechten noemde ik al aan het begin van deze blogpost. Het enige wat ik nog wil tippen is een lekker dessert uit dit lijstje. Maak er een heerlijk feestje van! En vergeet #anniepannie en @anniepannie_nl vooral niet te taggen op Instagram als je en van voorgaande recepten of de knolselderij steaks maakt. Vind ik altijd zooo leuk!

Knolselderij-steaks-extra-ANNIEPANNIE-2

Knolselderij steaks met geroosterde paprikasaus

Deze knolselderij steaks zijn heerlijk gemarineerd in knoflook, peterselie en gerookte paprikapoeder. De frisse paprikasaus past er perfect bij!
4.80 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur 5 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Porties: 2 personen

Keukentools

  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 el fijngehakte peterselie plus extra om te garneren
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 5 el olijfolie

Paprikasaus

  • 3 geroosterde paprika zelf geroosterd en van het vel ontdaan, of uit pot
  • 2 el Griekse yoghurt (10%) kies een plantaardige variant als je vegan eet
  • 1/2 el sherryazijn of balsamicoazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Boen de knolselderij goed schoon (niet schillen!) en was hem goed. Droog af met een theedoek. Snijd de knolselderij in 5 of 6 plakken van ongeveer 1,5 cm en leg ze op de bakplaat.
  • Meng de knoflook, peterselie, gerookte paprikapoeder en olijfolie door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. Besmeer de knolselderijsteaks aan beide kanten met dit mengsel.
  • Bak de knolselderij 50 minuten in het midden van de oven. Draai de knolselderij steaks om, verhoog de oventemperatuur naar 200 en bak ze nog eens 15 minuten.
  • Blend intussen de geroosterde paprika's, Griekse yoghurt en sherryazijn (of balsamicoazijn) tot een gladde saus.
  • Maak een 'spiegel' van de saus op de borden en leg de knolselderij steaks er bovenop. Garneer met een paar takjes peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar meer groenterecepten die lijken op een vleesgerecht? Dan heb ik een heleboel leuke ideeën voor je. En stiekem vind ik ze vaak nog lekkerder dan de originele versies van vlees! Het mooie is dat deze creatieve vegetarische recepten óók een stuk gezonder zijn. Kijk maar:

Vegetarische varianten van klassieke vleesgerechten:

Vegan steak tartare
Deze vegan steak tartare móet je proeven! Zo lekker! Zelfs de meest verstokte vleeseter heeft niet door dat er geen vlees in zit.
Bekijk recept
vegan steak tartare - anniepannie
Patatje paddenstoel met truffelmayonaise
Patatje paddenstoel is geschikt voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. De saus is zó rijk van smaak, je mist het vlees totaal niet in dit vega(n) patatje stoof! Heerlijk met truffelmayonaise.
Bekijk recept
Patatje paddenstoel - ANNIEPANNIE.NL
Vegan katsu curry van bloemkool
Krokante bloemkoolsteak met een goddelijke zoetzure barbecuesaus. Bloemkool katsu curry is een geweldige, plantaardige variant op het Japanse origineel met varkensvlees.
Bekijk recept
Vegan katsu curry van bloemkool
Pulled aubergine pita’s
Deze pitabroodjes met kruidige pulled aubergine zijn ontzettend lekker. Door de auberginerepen lang te bakken in de oven worden ze stevig en vlezig van structuur! Lekker met hummus en salade.
Bekijk recept
Broodje pulled aubergine
Bloemkoolsteak met smokey romescosaus
Dit is niet normaal lekker! Geroosterde bloemkoolsteak met crispy randjes, geserveerd met een smokey romescosaus van hazelnoten en geroosterde paprika. Vega, vegan, glutenvrij en nog makkelijk ook!
Bekijk recept
Bloemkoolsteaks met smokey romescosaus - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze knolselderijsteaks te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Vega, Vegan Tags: geroosterde paprika, knolselderij, peterselie, steak, yoghurt

« KitKat cheesecake
Filodeegpakketjes met ham en prei (+vega optie) »

Reacties

  1. Cornelia zegt

    23 december 2021 om 12:55

    Ziet er heerlijk uit; heb wel een vraagje: waarom mag je de knolselderij niet schillen? Hij is vaak zo moeilijk schoon te krijgen, met die grillige vorm.

    Beantwoorden
  2. Marion de Boo zegt

    26 januari 2021 om 22:12

    Echt heel lekker

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in