Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan steak tartare: serieus net echt!

Vegan steak tartare: serieus net echt!

9 december 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 72 Reacties


vegan steak tartare met peterselieolie - anniepannie

Mocht je nou eens een geintje willen uithalen, maak dan deze vegan steak tartare voor een stelletje verstokte vleeseters. Ze vinden het gegarandeerd lekker! Ik kan het weten, want ik heb het zelf getest bij vriendlief Roel en de volgende dag bij vriendin Manouk. Allebei waren ze laaiend enthousiast en hadden ze dus níet door dat er geen vlees in de steak tartare zat. Hoe bizar wil je het hebben?! Je maakt de vegan steak tartare met ontvelde tomaten, gemarineerde paddenstoelen en een heleboel geheime smaakmakers. Hoewel, geheim… not anymore! Ik ga ze vandaag met jullie delen. Want echt, dit móet je proeven! Ik ben nog zelden zo enthousiast geweest over een recept…

Gemarineerde paddenstoelen

Het idee voor deze vegan steak tartare ontstond doordat ik werd uitgedaagd om een vegan (!) gerecht te bedenken met de gemarineerde paddenstoelen van Greenco. Dit is een nieuw product uit Korea. Zó nieuw zelfs dat het nog in de winkels moet komen! Ik gebruikte het potje met gemarineerde paddenstoelen in sojasaus. Super lekker en met verrassend veel bite. Totdat deze gemarineerde paddenstoelen in de winkel zijn te verkrijgen, kun je ze in dit gerecht vervangen door verse shiitake paddenstoelen die je roerbakt in wat zonnebloemolie en vervolgens afblust met een klein scheutje sojasaus. Tried & tested!

vegan steak tartare - anniepannieVegan steak tartare bomvol umami!

Normaliter wordt steak tartare gemaakt van rundvlees. Daar zit umami in, ook wel ‘de vijfde smaak’ genoemd. Het is het beste te omschrijven als ‘hartig’. Ik vond het super belangrijk dat deze vegan steak tartare ook volop umami zou bevatten. Daarom heb ik voor dit recept een heel team van umamikanonnen samengesteld, waarbij vooral de tomaten, paddenstoelen, olijven en sojasaus een glansrol vertolken. Het resultaat? Je weet niet wat je proeft. Deze vegan steak tartares zijn ideaal als voorgerecht voor een chique (Kerst)diner. Je kunt het handig voorbereiden en op het laatst maak je de borden nog even op. Een echte aanrader!

vegan steak tartare - anniepannie

Vegan steak tartare

Deze vegan steak tartare móet je proeven! Zo lekker! Zelfs de meest verstokte vleeseter heeft niet door dat er geen vlees in zit.
4.81 van 63 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten minuten
Bereidingstijd15 minuten minuten
Totale tijd35 minuten minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 biologische trostomaten (kies voor bio vanwege de vollere tomatensmaak)
  • 1 sjalotje (súper fijn gesnipperd)
  • ½ el kappertjes
  • 5 kalamata olijven (geen andere!)
  • 1/3 potje gemarineerde paddenstoelen in sojasaus of: zie *TIP
  • 1 tl sojasaus
  • ½ tl sriracha (te vervangen door sambal oelek)
  • 1 el tomatenketchup (ik gebruik Heinz)
  • ½ el Dijonmosterd
  • snuf zwarte peper
  • 1 rijstwafel

Topping:

  • 1 el vegan mayonaise
  • 1 tl vadouvan kruiden
  • ½ tl kurkumapoeder

Peterselieolie:

  • klein bosje platte peterselie
  • ½ teen knoflook
  • 125 ml olijfolie

Ook nodig:

  • fijne zeef
  • kookring
  • staafmixer met hakmolentje (of de kleine kom van een keukenmachine)

Instructies

  • Begin met de peterselieolie. Hak de peterselie grof en doe deze in de mengbeker van je staafmixer. Snijd de knoflook in stukjes en doe dit er ook bij. Giet de olie erbij en blend totdat de peterselie helemaal fijn is en je een groenige olie hebt. Laat dit staan om in te trekken.
  • Start nu met het ontvellen van de tomaten. Breng een pan met water aan de kook. Zet een grote kom met ijswater klaar. Snijd de tomaten aan de kant van het kroontje kruislings in. Laat ze met behulp van een lepel in het water glijden. Haal ze er na 25 seconden voorzichtig weer uit en doe ze over in de kom met ijswater.
  • Pel het velletje van de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de tomaten daarna in nette, kleine blokjes. Doe ze in een grote kom.
  • Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en hak de kalamata olijven en de kappertjes fijn. Doe alles samen met de gesnipperde sjalot bij de tomaten in de kom. Voeg de mosterd, ketchup, sriracha, sojasaus en zwarte peper toe en roer alles door. Verkruimel de rijstwafel boven de kom (zo fijn mogelijk) en roer alles nog een keer goed door elkaar.
  • Roer de mayonaise, vadouvankruiden en kurkuma goed door elkaar totdat je een gele, romige mayonaise overhoudt. Haal de peterselieolie door een fijne zeef. Je houdt een prachtige groene olie over.
  • Maak de borden op door telkens een kwart van het steak tartare mengel in de steekring te scheppen. Druk het lichtjes aan met de achterkant van een lepel en trek de steekring voorzichtig omhoog. Maak met twee theelepeltjes kleine quenelles van de vadouvanmayonaise en leg deze op de steak tartares. Steek er een blaadje peterselie in. Druppel met behulp van een theelepel wat van de peterselieolie rondom de vegan steak tartares.

Notities

*TIP: Totdat deze gemarineerde paddenstoelen in de winkel zijn te verkrijgen, kun je ze vervangen door 5 verse shiitake paddenstoelen die je even roerbakt in wat zonnebloemolie, afblust met een klein scheutje sojasaus en in kleine stukjes snijdt. Tried & tested! Shiitakes kun je bij de Albert Heijn kopen. 
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Opmaak tip: Wil je de borden net zo opmaken als op de foto? Dan heb je een kookring nodig. Hiermee maak je heel makkelijk van die prachtige, ronde torentjes. Kookringen koop je bij de kookwinkel, de Blokker of hier bij Bol.com. Daar koop je nu een hele set kookringen voor weinig. 

Bekijk hier de video:

Dit is een samenwerking met Greenco / KGMP. 

Meer vegan recepten?

Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Vegan BLT met zeewierbacon en avocado
Norirolletjes met edamamecrème en gemarineerde shiitakes

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze vegan steak tartare zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onder dit artikel, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: kappertjes, kurkuma, mayonaise, olijven, paddenstoelen, peterselie, rijstwafel, samenwerking, sjiek, sojasaus, sriracha, steak tartare, tomaat, tomaten, Vadouvan, vegan, veganistisch

« Varkenshaas met spek, kaassaus en gebakken appels
Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado »

Reacties

  1. Suzan zegt

    27 december 2024 om 23:51

    5 sterren
    Echt heerlijk!!

    Beantwoorden
  2. Samantha zegt

    5 december 2024 om 17:27

    Hoeveel gram shiitake moet ik gebruiken voor 4 personen? :)

    Beantwoorden
  3. Marco zegt

    18 januari 2024 om 11:19

    Ik heb dit met de Kerst gemaakt en het was echt briljant. Fantastisch recept, dank je wel!

    Beantwoorden
  4. Cynthia zegt

    10 januari 2024 om 20:11

    Superlekker dit! Dit ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  5. Jeannette zegt

    26 december 2023 om 16:25

    5 sterren
    Wat een heerlijk, smaakvol en leuk voorgerecht om te serveren. Ik maakte het voor 12 personen op eerste kerstdag. Echt een aanrader en zullen wij het zeker vaker maken. Zelf de paddestoelen bakken en afblussen met sojasaus was makkelijk en eigenlijk ook een fijner idee. Dank voor een origineel recept.

    Beantwoorden
  6. M zegt

    4 december 2023 om 16:14

    Hi! Ik ben van plan dit recept binnenkort te gaan maken. Ik vroeg me af of ik de olijven ook weg kan laten of zal het dan minder “vlezig” smaken? Welke functie hebben ze in het gerecht? Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 december 2023 om 17:11

      Hoi hoi! Ik zou ze zeker niet weglaten. Het zijn zeer smaakvolle olijfjes, die de tomaten steak tartare een echte umami-boost geven. Zo wordt de rijke, hartige smaak van vlees als het ware nagebootst.

      Beantwoorden
  7. Henny zegt

    7 augustus 2023 om 13:59

    5 sterren
    Heerlijk recept!
    Elke keer als we het klaargemaakt hebben voor gasten vraagt men ons om het recept.
    Niet ingewikkeld om te maken.
    Top!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 december 2023 om 17:12

      Ontzettend leuk om te horen zeg, dank voor je reactie!

      Beantwoorden
  8. Suzan zegt

    5 juli 2023 om 16:57

    Wow, dit ziet er lekker uit! Kan het alleen ook zonder de olijven? Of kan ik de olijven ergens voor vervangen?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 december 2023 om 17:13

      Deze smaakvolle olijfjes geven de tomaten steak tartare een echte umami-boost. Zo wordt de rijke, hartige smaak van vlees als het ware nagebootst. Als je echt geen olijven wilt gebruiken, zou je wat fijngesneden zongedroogde tomaten kunnen toevoegen. Ik heb dit zelf niet geprobeerd.

      Beantwoorden
  9. Marieke Hek zegt

    14 december 2022 om 09:21

    Hi Andrea,

    Wij gaan dit recept dit jaar met kerst maken. Heb je hier toevallig ook een wijntip bij?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 december 2022 om 10:14

      Hoi Marieke! Super leuk zeg! Ik heb altijd geleerd dat een Sauvignon Blanc goed matcht met tomaat.

      Beantwoorden
      • Marieke Hek zegt

        14 december 2022 om 11:29

        Dankjewel voor de snelle reactie!

        Beantwoorden
  10. Veronica zegt

    13 december 2022 om 23:57

    Hoi,

    Waar kan ik de gemarineerde paddestoelen kopen? Kan ze nergens vinden.

    Dank!
    Veronica

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 december 2022 om 10:16

      Hoi Veronica! De gemarineerde paddenstoelen worden (denk ik) niet meer verkocht. Maar in het recept staat bij ‘TIP’ een alternatief waar je ze heel goed mee kunt vervangen. Succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  11. Karin Kroon zegt

    21 augustus 2022 om 16:44

    5 sterren
    Echt geweldig; een aanrader! Super lekker. Ik heb het inmiddels voor verschillende mensen gemaakt en allen moeten doorverwijzen naar je website, want iedereen wil het recept.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 september 2022 om 14:48

      Nouuuu wat een compliment zeg! Helemaal leuk.

      Beantwoorden
  12. Ilonka zegt

    7 februari 2022 om 09:04

    5 sterren
    Gisteren gegeten bij vrienden en gesmuld. Vandaag direct toegevoegd aan ons eigen repertoire recepten! Als echte steak tartare-fans heel blij met deze uitbreiding.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 februari 2022 om 09:30

      Jeetje wat leuk om te horen Ilonka! Dankjewel voor je berichtje. Maakt me blij!

      Beantwoorden
  13. Chris A zegt

    26 januari 2022 om 05:51

    Hoe goed is dit voor te bereiden, en in de koelkast te bewaren voor een paar uur? Ik heb een minuut of 5 a 10 voor afwerking, het volledige gerecht maken past tijdtechnisch niet dus als het mogelijk is om alles voor te bereiden en enkel nog borden op te maken zou dat super zijn

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 februari 2022 om 09:30

      Heel goed, je kun alle losse onderdelen (tomaten steak tartare, kruidenolie, mayonaise) van tevoren bereiden. Voorafgaand aan het opdienen de tomaten steak tartare even goed doorroeren weer, zodat het vocht zich goed verdeelt. Veel succes en eet smakelijk!

      Beantwoorden
      • Floor zegt

        22 december 2023 om 08:28

        Hi! Heel lekker recept. Al een keer eerder gemaakt. Nu wil ik het deze kerst graag nog een keer maken. Ik vroeg me af of ik de losse onderdelen ook een dag van te voren kan bereiden? Of moet dat echt de dag zelf?

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          22 december 2023 om 11:21

          Dat kan hoor! Fijne Kerst!

          Beantwoorden
  14. Wienke zegt

    30 december 2021 om 11:14

    Hoi! Kan ik deze vanavond al klaarmaken en morgen serveren? Wel dat ik morgen pas de borden opmaak. Hoor het graag!

    Beantwoorden
  15. Petra zegt

    28 december 2021 om 15:12

    5 sterren
    Echt heerlijk,
    Maak het sinds vorig jaar volgens mij al, regelmatig als we eters thuis krijgen.
    Top 👍🏼
    Groet, Petra
    ps andere paddestoelen, andere olijven en glutenvrije sojasaus smaken ook prima ☺️

    Beantwoorden
  16. Carel Brouwers zegt

    27 december 2021 om 01:01

    5 sterren
    Vandaag, 2e kerstdag 2021, heb ik dit gerecht als voorgerecht geserveerd. De verwachtingen waren bij mij, door alle goede reacties, bijzonder hoog. En het gerecht heeft die verwachting volledig waargemaakt! Wat een smaakbom!!! Het viel bij iedereen in de smaak en het mag met recht een vegetarische steak tartaar worden genoemd, omdat niet alleen de smaken maar ook de textuur en het mondgevoel een “vlees-sensatie” gaven. Het zag er ook heel sfeervol uit, keurig opgemaakt zoals in de video. Echt een waardig gerecht voor op de Kerst-menukaart. Deze gaat zeker vaker op het menu komen en niet alleen tijdens de kerst!

    Dit is met afstand het meest smaakvolle vegetarische recept dat ik op het internet ben tegengekomen. Complimenten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 december 2021 om 13:28

      Geweldig om te horen zeg! Heel erg bedankt voor de uitgebreide en enthousiaste reactie. 🤩

      Beantwoorden
  17. Eva Van dijk zegt

    19 december 2021 om 20:56

    OMG… wat een briljant recept is dit! Inderdaad net echt! Niet dat ik dat zelf ambieer, maar voor de vleeseters onder ons is dit dé manier om vegan te proberen! Complimenten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 december 2021 om 20:40

      Zó leuk om te horen! Dankjewel!

      Beantwoorden
  18. Monique zegt

    11 mei 2021 om 09:24

    5 sterren
    Heel erg lekker en ook voor verstokte vleeseters een aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      11 mei 2021 om 10:35

      Leuk dat je zo enthousiast bent over het recept! ?

      Beantwoorden
  19. Laura zegt

    25 december 2020 om 23:17

    5 sterren
    Heerlijk recept met vele smaken, echt een aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2021 om 10:40

      Dank Laura! Super om te horen.

      Beantwoorden
  20. Sanne zegt

    21 december 2020 om 11:51

    Ontzettend lekker recept! Van het weekend met twee vriendinnen gemaakt, het was een enorm succes. Wij gaan het met oud & nieuw zeker nog een keer eten.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 december 2020 om 12:00

      Ik word zo blij van dit soort reacties! Super leuk om te horen. ???

      Beantwoorden
  21. Sanne zegt

    21 december 2020 om 11:49

    5 sterren
    Ontzettend lekker recept! Van het weekend met twee vriendinnen gemaakt, het was een enorm succes. Wij gaan het met oud & nieuw zeker nog een keer eten.

    Beantwoorden
    • Ilse zegt

      23 februari 2023 om 16:15

      5 sterren
      Wat een leuk recept! Het viel zo goed in de smaak dat wij de vraag kregen of dit voor een bruiloft op te schalen is voor 90 personen! Een groter compliment kun je bijna niet krijgen denk ik. Als het inderdaad het definitieve bruiloftsmenu haalt zal ik het laten weten :)

      Beantwoorden
      • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

        23 februari 2023 om 16:28

        Hoi Ilse, wat leuk om te horen! Het vraagt een flinke mise en place om dit voor 90 personen te maken, maar het is aan de andere kant ook wel erg handig dat alle elementen goed voor te bereiden zijn.

        Beantwoorden
  22. Marlene zegt

    19 december 2020 om 11:27

    Hoi Andrea, het ziet er heerlijk uit en ik ben van plan om het vanavond te gaan maken. Ik vroeg me af of je het al een paar uur van te voren kunt klaarmaken of dat je aanraadt om het kort voor dat het gegeten wordt te bereiden?

    Fijn weekend!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 december 2020 om 14:48

      Hoi Marlene! Je kunt dit zeker voorbereiden. Alles in apartje bakjes bewaren en dan het tomatenmengsel vlak voor het serveren even goed omscheppen nog. Het opmaken van de borden kun je het beste pas vlak van tevoren doen. Enjoy! En jij ook een heel fijn weekend uiteraard.

      Beantwoorden
    • J. zegt

      28 december 2022 om 16:41

      5 sterren
      Als voorgerecht gemaakt voor het kerstdiner. Wat een succes! Dit is een goed gerechtje voor zowel de vleeseters als de voor de vegetariërs.

      Beantwoorden
  23. Frouwke zegt

    15 mei 2020 om 12:51

    5 sterren
    Wat een heerlijk gerecht en very easy ondanks de uitgebreide ingrediëntenlijst. Maar hoe lang kun je het bewaren in de koelkast?

    groetjes, Frouwke

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 mei 2020 om 13:25

      Hoi Frouwke,

      Wat leuk dat het zo is bevallen! Ik zou het steak tartare mengsel niet langer dan een dag van tevoren maken.

      Groetjes,
      Andrea

      Beantwoorden
  24. Anne zegt

    12 april 2020 om 19:28

    5 sterren
    Ik hen de tartaar net gemaakt voor het paasdiner. Jezus wat lekker! Ik heb nog wat shitakes over dus morgen weer? echt een aanrader.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 april 2020 om 19:57

      Anne, wat een geweldig leuke reactie. Dankjewel!!! ? Ik moest echt heel hard lachen om de combinatie ‘paasdiner’ en ‘Jezus wat lekker’ ?

      Beantwoorden
  25. Inge zegt

    13 februari 2020 om 09:12

    Deze moet ik snel maar eens gaan maken ? iedereen is er zo enthousiast over!!!

    Beantwoorden
  26. Marissa zegt

    11 februari 2020 om 23:01

    5 sterren
    Amazing! Wat een heerlijk gerechtje! Gasten likten hun vingers erbij af en waren zeer verrast. Ook de vleeseters!! Best wel wat werk om het te maken maar zeker de moeite waard. Smaken zijn perfect in balans. Top!

    Beantwoorden
    • Marissa zegt

      11 februari 2020 om 23:03

      Dit gerecht komt trouwens op mijn menukaart in mijn bijna open lunchroom in Portugal. Thanks!!

      Beantwoorden
  27. Lisa van Eekeren zegt

    21 januari 2020 om 23:15

    5 sterren
    Dit recept 2x met kerst gemaakt en het viel erg in de smaak (ook bij de vleesliefhebbers)! Zeker voor herhaling vatbaar!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      22 januari 2020 om 12:42

      Echt heel, heel leuk om te horen Lisa! En wat had je er een leuke vlog van gemaakt op Instagram!

      Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      22 januari 2020 om 12:42

      Echt heel, heel leuk om te horen Lisa! En wat had je er een mooie vlog van gemaakt op Instagram!

      Beantwoorden
  28. Myrthe zegt

    20 januari 2020 om 17:41

    Hoi Annie,

    Ziet er heerlijk uit, en ik wil het graag maken. Hoeveel gram shiitake champignons kan ik ter vervanging van die Koreaanse champignons gebruiken?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 januari 2020 om 17:47

      Hoi hoi! Wat leuk om te horen. Ga je geen spijt van krijgen! ? Bij TIP (onderaan het recept) heb ik uitleg gegeven over de paddenstoelen. Je kunt de gemarineerde paddenstoelen uit pot vervangen door 5 verse shiitake paddenstoelen die je even roerbakt in wat zonnebloemolie totdat ze goudbruin zien. Vervolgens blus je ze af met een klein scheutje sojasaus en snijd je ze in kleine stukjes. Shiitake paddenstoelen kun je gewoon bij de Albert Heijn kopen.

      Beantwoorden
  29. Mandy zegt

    13 januari 2020 om 21:05

    5 sterren
    Dit is met stip het mindfu*#erigste voorgerecht ooit. Ik kreeg er zelfs de meeste verstokte carnivoor door aan het twijfelen….
    ‘het is anders dan gewone steak tartare, maar van welk vlees is het dan wel gemaakt? Of zit er vis door misschien?’

    Alles klopt aan dit gerecht, ik ga er dan ook zéker vaker de blits mee maken tijdens etentjes ?

    Beantwoorden
  30. Merel zegt

    12 januari 2020 om 21:25

    5 sterren
    Dit is HET perfecte voorgerecht voor een sjiek diner met (grote) groep. Super voor te bereiden en heeft zeker een wauw effect door opmaak en smaken! Aanrader!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 januari 2020 om 11:13

      Wat een leuke reactie zeg. Dankjewel! Ik vind dit voorgerechtje inderdaad ook ideaal voor een diner. Zo fijn als je alles al klaar hebt staan en op het moment supreme eigenlijk alleen nog maar de borden hoeft op te maken!

      Beantwoorden
  31. Janine zegt

    4 januari 2020 om 20:03

    5 sterren
    Op kerstavond hebben wij van dit heerlijke recept genoten! Heerlijk van smaak en zag er super mooi uit. We hebben er indruk mee gemaakt.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 januari 2020 om 20:05

      Wat ontzettend tof om te horen Janine! Heel leuk dat je het even laat weten. ?

      Beantwoorden
  32. Jacqueline zegt

    2 januari 2020 om 11:54

    5 sterren
    Hallo Andrea,
    Ik heb dit recept met kerst gemaakt, als onderdeel van een geheel Vegan diner en het was verrukkelijk!!
    Ook mijn verstokte vleesetende zonen vonden het heerlijk zoals je had beloofd en voor herhaling vatbaar. Dus een echte aanrader.
    Hartelijke groet met de beste wensen ook natuurlijk,
    Jacqueline

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      2 januari 2020 om 11:57

      Super leuk om te horen dat jullie er zo van gesmuld hebben! En geweldig dat je zonen het ook konden waarderen. Ook voor jou en je gezin de beste wensen voor 2020!

      Beantwoorden
  33. Wendy Troost zegt

    27 december 2019 om 14:30

    5 sterren
    Was heerlijk! Zelfs de vleesetende schoonfamilie wist dit te waarderen met kerst. Makkelijk te maken en met wow factor!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 december 2019 om 18:19

      Jeeej! Echt super leuk dat je dat even laat weten. ???

      Beantwoorden
  34. Madelon zegt

    25 december 2019 om 23:27

    5 sterren
    Heel lekker recept! Ik heb het vanavond als voorgerecht bij het kerstdiner gemaakt voor een aantal verstokte vleeseters. Ze hebben allemaal gesmuld! Het heeft zeker veel weg van de ‘echte’ steak tartare maar je proeft natuurlijk wel dat er geen vlees in zit, al maakt dat de smaak er zeker niet minder om. Het gerechtje had lekker veel pit, kortom: het was een succes!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 december 2019 om 10:23

      Ontzettend leuk om te horen dat het zo in de smaak is gevallen! Dankjewel voor je leuke reactie. ??❤️

      Beantwoorden
  35. Olivier zegt

    23 december 2019 om 11:03

    4 sterren
    Dag Annie

    In het recept gebruik je geen ketchup maar in het filmpje wel? Is het dan beter met of zonder ketchup? En hoeveel?

    Thanks!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      23 december 2019 om 12:10

      Hoi Olivier!

      Oeh wat scherp van je! Er moet 1 eetlepel tomatenketchup door (ik gebruik Heinz). Ik ga het snel aanpassen in het recept!

      Groetjes,
      Andrea

      Beantwoorden
  36. Marjolein de Bruijn zegt

    16 december 2019 om 20:34

    5 sterren
    Ziet er heerlijk uit Andrea! Als je er een vega versie van zou maken ipv vegan, zou dan een eierdooier er ook lekker bij zijn denk je?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      16 december 2019 om 20:53

      Thanks Marjolein! ? Ik zou dan gaan voor zachtgekookte kwarteleitjes. Rauwe eidooier zou ik hier zelf niet zo snel bij serveren.

      Beantwoorden
      • Marjolein de Bruijn zegt

        19 december 2019 om 16:08

        Toe maar, dat klinkt pracbtig kerstsjiek en overheerlijk!

        Beantwoorden
  37. Sophy-Ann zegt

    10 december 2019 om 23:41

    5 sterren
    Hallo Annie, ik lees op meer sites dat deze gemarineerde paddestoelen naar Nederland komen, maar dat is kennelijk nog steeds niet het geval. Met wat voor sojasaus moet ik in dat geval de shii-takes afblussen?
    Graag je reactie !
    Hartelijke groet,
    Sophy

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      11 december 2019 om 08:33

      Hoi Sophy,

      Dat klopt, ze zijn er helaas nog steeds niet! Je kunt de shii-takes afblussen met gewone sojasaus van de supermarkt. Bijvoorbeeld die van Kikkoman.

      Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
4.81 from 63 votes (35 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok