Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Saté van mango met zoete chilisaus

Saté van mango met zoete chilisaus

6 november 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Joeeee check dit lieve mensen! Saté van mango. Hoe vind je die? Dit pareltje komt uit het nieuwste kookboek ‘Indostok’ van Vanja van der Leeden, dat ik zonder twijfelen kocht zodra ik het voorbij zag komen. Indostok is het vervolg op Indorock, waar ik jullie al eerder over tipte. Het boek staat vol met sateetjes en heeft dan ook als ondertitel ‘het ultieme ABC van de lekkerste saté’. Ik vind dat hilarisch. Dol op alles wat rijmt of allitereert! In Indostok staan niet alleen klassieke en bekende satérecepten (met geit, lam, rund of kip), maar ook sateetjes uit de zee (mosselen!) en stokjes met groente en fruit. FAN met hoofdletters ben ik! Vandaag mag ik het recept van de mangosaté met jullie delen. Mazzelkonten.

Saté van mango als afsluiter van een barbecue

“Fris en pittig, deze elegante mangosaté is een mooie afsluiter van een barbecuesessie”, aldus Vanja. Ze geeft in haar boek als tip om een handje in water geweekte houtsnippers op de kolen te strooien. Zo krijgt de mango een extra rokerige smaak en dus karakter. Ben ik blij dat Roel net een nieuwe voorraad rookhout heeft ingeslagen! Serveer de saté van mango met een simpele (zelfgemaakte!) zoete chilisaus en wat romige kokosyoghurt, hap de gekarameliseerde mango van je stok en je belandt in de hemel. De foodiehemel, om precies te zijn.

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld
Saté van mango – Foto: Remko Kraaijeveld

Fantastische foodfotografie

Als je Indorock kent, dan weet je dat de kookboeken van Vanja er heel tof uitzien. Ook Indostok stelt niet teleur. De foto’s (van Remko Kraaijeveld, Vanja’s man) zijn extreem goed en de styling is on point. Gedurfd, brutaal, LEKKER. Zie de geweldige foto van de saté van mango hierboven. Mijn favoriete foto uit het boek is verrassend genoeg geen foodfoto, maar een foto van Vanja zelf. Helemaal in haar element, sateetjes draaiend op haar dakterras met – ik schat in – zo’n 32 graden en volle zon.

Dit bericht bekijken op Instagram

Verlang je naar een zinderende zon, hete bbq en mijn knappe vrouw. INDOSTOK is nu in alle boekwinkels en online boekhandels te koop! #indostok #sate #bbq #kookboek #nieuw #zon #heet #vuur #indorock

Een bericht gedeeld door Remko Kraaijeveld (@remkokraaijeveld) op 20 Okt 2020 om 10:02 (PDT)

Volgtip hoor, die Remko! En als je dan toch bezig bent, dan volg je de queen of sexy Indofood natuurlijk ook meteen.

En dan nu… het recept van de mango saté! Toen ik dit recept in Indostok zag staan wist ik: die móet tussen de mangorecepten op Anniepannie. Ik vroeg Vanja of ze dat leuk zou vinden en hoera, ze zei JA!

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus en kokosyoghurt

Fris en pittig, deze elegante saté van mango is een mooie afsluiter van een barbecuesessie. Heerlijk met zelfgemaakte zoete chilisaus en romige kokosyoghurt.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Keukentools

  • in water geweekte satéprikkers

Ingrediënten

Zoete chilisaus

  • 5 rode lombokpepers grof gehakt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 130 g kristalsuiker
  • 6 limoenblaadjes gekneusd
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • snuf zout

Mangosaté

  • 2 rijpe, maar stevige mango's
  • 150 ml ongezoete kokosyoghurt
  • rasp van 1 biologische limoen
  • 40 g kokosvlokken geroosterd

Instructies

  • Maak eerst de saus. Doe de lombokpepers met de rode wijnazijn in een hoge maatbeker en maal fijn met de staafmixer. Schep het mengsel in een steelpan met de suiker, de limoenblaadjes, het kruidnagelpoeder en het zout en laat iets inkoken. Haal van het vuur.
  • Schil de mango's met een dunschiller. Snijd de mango's in lange plakjes (van 2 tot 3 millimeter) die je daarna geplooid op de satéprikkers rijgt. Je kunt ook blokjes snijden.
  • Bestrijk de mangosaté aan alle kanten met de zoete chilisaus en zet weg tot gebruik.
  • Leg deze saté bij voorkeur op vuur dat al enigszins getemperd is, dus aan het einde van een satésessie. Rooster de saté zo'n 5 minuten per kant tot de mango hier en daar brandplekjes vertoont.
  • Strijk een sliert kokosyoghurt over de saté en eventueel nog wat overgebleven chilisaus. Rasp met een fijne rasp de limoen boven de spiesjes. Bestrooi met geroosterde kokosvlokken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Ben je nou helemaal enthousiast geworden over Indostok? Dan mag dit toffe boek natuurlijk niet in je boekenkast ontbreken. Je koopt ‘m onder andere bij Bol voor een zeer schappelijke prijs:

PS: alhoewel ik vaak kookboeken toegestuurd krijg door uitgevers, heb ik dit boek zelf gekocht. Ik kon namelijk niet wachten!

Meer lekkere barbecuegerechten? Hier zit zeker wat voor je bij:

Varkenshaassaté met pindasaus
Deze Indonesische varkenshaassaté is heerlijk van smaak en lekker mals. Maak de pindasaus erbij en je hebt een heerlijk maaltje te pakken!
Bekijk recept
varkenshaassaté met pindasaus - Anniepannie.nl
Libanese kipspiesjes | Shish taouk
Deze Libanese kipspiesjes zijn super mals en heerlijk gekruid. Perfect voor op de barbecue, maar de grill/koekenpan kan natuurlijk ook. 
Bekijk recept
Libanese kipspiesjes met salade en hummus - Anniepannie
Tomatenspiesjes van de barbecue
Deze tomatenspiesjes bereid je op de barbecue. Ze zijn simpel om te maken, maar heerlijk van smaak! Lekker met balsamicocrème, goede olijfolie en natuurlijk zout en peper.
Bekijk recept
Tomaten spiesjes van de barbecue - ANNIEPANNIE-2

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze saté van mango te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Barbecue, Mango recepten, Nagerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: barbecue, mango, rode peper, sate, zoete chilisaus

« Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in