Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Voorgerechten / Bietentartaar met doperwtencrème en gekarameliseerde pecannoten

Bietentartaar met doperwtencrème en gekarameliseerde pecannoten

30 november 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 48 Reacties


Bietentartaar met frambozen, doperwtencreme en gekarameliseerde pecannoten - ANNIEPANNIE

Ben je nog op zoek naar een lekker voorgerecht voor Kerst? HO! Stop! Dan ben je op de juiste pagina! Deze bietentartaar met frambozen, doperwtencrème en gekarameliseerde pecannoten is perfect voor het Kerstdiner. Geschikt voor vegetariërs én vleeseters, iedereen vindt dit heerlijk! Dit prachtige voorgerecht is ook nog eens goed voor te bereiden, wat betekent dat je keuken deze Kerst een stressvrije zone blijft. Hè, wat een fijn vooruitzicht.

Kerstvoorgerechten inspiratie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben al ver voor Kerstmis bezig met Kerstrecepten en het Kerstmenu. Dat komt natuurlijk deels door mijn werk als receptontwikkelaar en foodfotograaf, maar eerlijk gezegd vind ik het ook gewoon heerlijk om alvast in de stemming te komen. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan! Magazines, Pinterest, menukaarten van restaurants, foodblogs en andere verzamelsites met recepten. Zo heeft Jumbo Supermarkten een verzameling Kerst voorgerechten waar ik helemaal blij van word. Daar heb ik de inspiratie van dit voorgerecht dan ook vandaan! Ik zag een recept met bietjes, ik zag er eentje met doperwtjes en patsboembats, het idee voor mijn eigen Kerst voorgerecht was geboren. Deze bietentartaar is zalig!

Bietentartaar met frambozen, doperwtencreme en gekarameliseerde pecannoten - ANNIEPANNIE

Bietentartaar met laagjes en heerlijke structuren

Wat de bietentartaar zo lekker maakt, zijn de verschillende structuren en de afwisselende smaken. De blokjes biet en framboos zijn lekker zoet en fris en hebben een lichte bite. Daarbovenop een hartige en romige crème van doperwtjes. En als finishing touch de knapperige, gekarameliseerde stukjes pecannoot. Een topcombinatie, al zeg ik het zelf! :-) Op de foto heb ik de bietentartaar opgemaakt met behulp van een kookring. Dan krijg je een heel klassiek effect en dat vind ik altijd goed bij een Kerst voorgerecht passen. Wat je ook kunt doen is gaan voor een modernere opmaak. Smeer daarvoor wat van de doperwtencrème uit over het bord en schep daar losjes het biet-framboosmengsel op. Strooi de stukjes peccannoot erover. Welke opmaak vind jij mooier? (reageren kan onderaan deze pagina)

Als je net zoals ik voor de klassieke opmaak kiest, dan heb je een kookring nodig. Die koop je bij een kookwinkel of bij de Blokker en ook hier bij Bol.com.

Bietentartaar met doperwtencrème en gekarameliseerde pecannoten

Deze bietentartaar is ideaal als voorgerecht voor het Kerstdiner. Zowel vleeseters als vegetariërs zullen ervan smullen!
4.69 van 41 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 klein zakje rucola
  • 3 voorgekookte bietjes vaccuüm verpakt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 125 gram frambozen
  • 150 gram diepvries tuinerwten afgespoeld en uitgelekt in een vergiet
  • 1 eetlepel gehakte munt vers
  • 125 gram mascarpone
  • 3 handjes pecannoten ongezouten
  • 3 eetlepels honing

Instructies

  • Hak de pecannoten in stukjes en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze licht verkleuren. Voeg dan de honing toe en laat alles even bubbelen totdat alle stukjes pecannoten bedekt zijn met een glanzend laagje. Schep de gekarameliseerde pecannoten op een stukje bakpapier en laat ze afkoelen en hard worden.
  • Doe de munt en de doperwten in een keukenmachine en maal totdat de doperwten helemaal fijn zijn. Doe dan de mascarpone erbij en zet de machine aan totdat alles goed gemengd is. Laat de machine niet langer draaien dan nodig, zodat de crème stevig blijft.
  • Snijd de bietjes in hele kleine blokjes en doe ze in een kom. Houd 4 frambozen apart en snijd de rest in kleine stukjes. Doe ze bij de bietjes in de kom. Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie toe en schep alles goed om.
  • Verdeel de rucola over de borden. Zet een kookring in het midden van een bord en schep deze halfvol met het biet-framboosmengsel. Druk een beetje aan. Schep er dan wat van de doperwtencrème op en strijk dit glad. Strooi er een laagje van de gekarameliseerde pecannoten over en garneer met een framboos. Herhaal dit voor alle borden.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere Kerst voorgerechten:

  • Fancy ravioli van rode biet (verrassend eenvoudig!)
  • Kerstige boerenkoolsoep met kokosmelk (vegan)
  • Ceviche van zeebaars met gin
  • Vegan steak tartare van tomaat (Kerst topper van vorig jaar!)
  • Tartaar van mango, rivierkreeftjes en avocado

Dit artikel is een samenwerking met Jumbo Supermarkten.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze lekkere bietentartaar met frambozen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Kerst, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: balsamico, biet, bietjes, doperwten, frambozen, honing, Kerst, mascarpone, munt, noten, pecannoten, rucola, salade, samenwerking, tartaar, vega, vegetarisch, voorgerecht

« 17x Vegan Hoofdgerechten – Deze plantaardige maaltijden smaken fantastisch!
Platbroodpizza met aardappel »

Reacties

  1. Lian zegt

    23 december 2022 om 16:32

    Als ik pompoenpitten gebruik, raad je aan die dan ook te carameliseren?

    Beantwoorden
  2. Lian van Poortvliet zegt

    23 december 2022 om 16:31

    Ivm notenallergie wil ik pompoenpitten als topping gebruiken (zoals je eerder aanraadde). Is je voorstel die dan ook te carameliseren?

    Beantwoorden
  3. Annerieke zegt

    23 december 2022 om 14:13

    Dit klinkt heerlijk. Ik zou het willen serveren als amuse voor tien personen. Zou ik dan voldoende hebben aan de hoeveelheid die je noemt voor vier personen? ik kan niet zo goed inschatten hoe groot de ‘ringetjes’ zijn.
    bedankt alvast!

    Beantwoorden
  4. Ria zegt

    21 december 2022 om 23:22

    Hallo Andrea,
    Ik heb het recept vanavond geprobeerd voor de kerst. Heerlijk! Alleen waren de pecannoten heel erg plakkerig geworden. Ze bleven erg aan je tanden plakken, dat was geen succes. Wat kan ik hier aan doen?

    Beantwoorden
  5. Lys zegt

    10 december 2022 om 11:37

    Wat een super kleurrijk recept! Zou ik de bietjes ook kunnen vervangen voor iets anders?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 december 2022 om 10:17

      Hoi Lys, dankjewel en leuk om te horen! Het gaat in dit recept wel echt om een bietentartaar, het is dan lastig om het hoofdingrediënt door iets te vervangen. Ik zou een ander recept uitzoeken! Op Anniepannie.nl staat ook een heerlijke vegan steak tartare van tomaat. Ook een plaatje om te zien en heerlijk van smaak!

      Beantwoorden
  6. Bianca zegt

    4 december 2022 om 14:18

    5 sterren
    Dit recept ga ik beslist maken voor de kerst! Maar kan ik ook diepvriesframbozen gebruiken i.p.v. verse?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 december 2022 om 10:20

      Hoi Bianca! Ik ben bang dat het geheel dan iets te nat en dun gaat worden. Aan diepvries frambozen hangt na het ontdooien meer vocht dan aan verse. Bovendien heb je ook mooie frambozen nodig voor het garneren. Ik zou dus voor verse gaan! Ze zijn niet goedkoop, maar je hebt er ook niet ontzettend veel nodig.

      Beantwoorden
  7. Marja zegt

    20 november 2022 om 12:26

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept. Als er bezoek komt dan is dit altijd een succes. Klein als voor of tussengerecht in de zomer als een salade. Dank je wel. Ik ben er blij mee en mijn gasten ook. Kleine tip indien er mensen zijn met lactose intolerantie dan is het mogelijk om kokosmelk te gebruiken. Aan te passen met een kleine hoeveelheid. Maar ook zeer lekker.

    Beantwoorden
  8. E zegt

    13 oktober 2022 om 18:32

    Heerlijk en feestelijk. Ik heb aan dexerwten wat gepureerde avocado en peper toegevoegd.

    Beantwoorden
  9. Pilar Duret zegt

    15 maart 2022 om 10:31

    Bonjour je voulais savoir qu est ce que je pourrais mettre à la place des noix. Merci cordialement Pilar Duret

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 maart 2022 om 12:31

      Bonjour! Peut être des graines, par example graines de citrouille.

      Beantwoorden
  10. nicos zegt

    26 december 2021 om 17:44

    1 ster
    helaas mislukt.
    mascarpone werd te slap

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 december 2021 om 13:28

      Wat jammer zeg! Ik heb dit zelf nog nooit gehad, ik zou even niet weten wat er is misgegaan.

      Beantwoorden
      • Lorena zegt

        25 december 2022 om 13:52

        5 sterren
        Ik had dit de eerste keer ook. Toen waren de doperwten nog bevroren waardoor het niet goed mengde met de mascarpone. Handig om die dus eerst te laten ontdooien. Met een zeef onder de warme kraan gaat dat erg snel :)

        Heerlijk recept, snel te maken, goed te preppen en ook nog een feestelijk kunstwerk!

        Beantwoorden
  11. Erika zegt

    23 december 2021 om 10:34

    Hallo Andrea,

    Welke maat kookring heb je gebruikt? Kan het nergens vinden.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  12. Christina zegt

    12 december 2021 om 15:01

    5 sterren
    Afgelopen kerst met succes dit heerlijke recept voor mijn gezin met 2 pubers gemaakt. Iedereen enthousiast.
    Makkelijk te maken, smaakvol en met een echt feestelijke look. Perfect!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 december 2021 om 20:41

      Wat ontzettend tof om te horen! Dank voor je leuke reactie!

      Beantwoorden
  13. Mirte zegt

    31 juli 2021 om 16:36

    5 sterren
    Heerlijk gerecht. Al meerdere keren gemaakt ook buiten kerst. Ik vervang de mascarpone voor avocado als vervanger voor lactosevrij/vegan dieet!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 augustus 2021 om 12:10

      Wat goed om te horen! En dat klinkt als een prima aanpassing!

      Beantwoorden
  14. Marianne zegt

    3 januari 2021 om 00:18

    5 sterren
    Heerlijk gerecht! Vandaag gemaakt als voorgerecht bij (een in te halen) kerstdiner.
    Iedereen was lovend over de frisheid en de goede combinatie van smaken en texturen.
    En het zag er prachtig uit, want het oog wil natuurlijk ook wat;)

    Ik wilde het niet te groot maken, dus de tip uit een vorig bericht kwam goed van pas; de bodem uit een klein blikje gehaald en die gebruikt als kookring.

    Bedankt Andrea, voor dit heerlijke recept! Ik ga het zeker vaker maken!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2021 om 10:34

      Ontzettend tof om te horen Marianne! Dank voor je leuke en uitgebreide reactie.

      Beantwoorden
  15. Tim zegt

    27 december 2020 om 11:43

    Hartelijk dank voor het delen van dit heerlijke recept! Ook bij mijn familie zeer in de smaak gevallen!

    Paar tips van mijn kant:
    * Doperwten uit blik werken ook goed. Als je de onderkant van het blik (klein of groot) met een blikopener eruit haalt heb je meteen een kookring! Wel even met olie invetten, zodat het omhooghalen niet te stroef gaat.
    * Een leeg bakje heksenkaas waar de onderkant is uitgeknipt werkt ook goed als kookring.
    * 1x aardbeien gebruikt i.p.v. frambozen. Laat het bieten/aardbeienmengsel even uitlekken in een zeef om te voorkomen dat het te nat wordt.
    * Mascarpone/doperwtenmengsel kan ook te dik zijn. Klein beetje water erbij om het smeerbaar te maken.
    * Agave siroop i.p.v. honing kan ook prima.

    Eet smakelijk.

    Gr. Tim

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2021 om 10:40

      Geweldige tips Tim, dankjewel dat je de moeite genomen hebt ze hier te delen!

      Beantwoorden
    • Femke zegt

      23 december 2021 om 17:17

      Oeh, super fijne tips!! Ik heb namelijk geen ring :) Bedankt!

      Beantwoorden
  16. Marieke zegt

    21 december 2020 om 11:14

    Gisteren gemaakt en was echt een mega succes. Iedereen heeft zijn vingers erbij afgelikt. En het was heel simpel. Bij de appie verkopen ze zelfs als voorgesneden stukjes gekookte biet, die de perfecte afmeting hebben. De tuinerwten echt goed laten uitlekken, dat had ik niet helemaal goed gedaan denk ik, want het wit groene gedeelte liep een beetje weg. Desalniettemin wordt dit een nieuwe favoriet.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 december 2020 om 11:25

      Hoi Marieke! Wat super leuk om te horen zeg. ? Dankjewel voor je reactie. En die erwtjes, goed koud spoelen in een vergiet totdat ze ontdooid zijn. Dan goed uitlekken. Komt vast goed de volgende keer!

      Beantwoorden
    • Rienk zegt

      24 december 2020 om 20:53

      Hoeveel gram voorgesneden biet heb je gebruikt?

      Beantwoorden
  17. Larissa zegt

    19 december 2020 om 20:41

    Hallo Andrea,

    Hoelang van te voren heb jij de diepvries erwten eruit gehaald?
    Was het gerecht bij jullie ook zo nat? Bij mij liep al het vocht onder de kookring uit?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 december 2020 om 20:58

      Hoi Larissa! Het is de bedoeling dat je de diepvriesdoperwten in een vergiet afspoelt met water (ze ontdooien dan) en vervolgens laat uitlekken. Het gerecht hoort zeker niet nat te zijn.

      Beantwoorden
  18. Margot zegt

    16 december 2020 om 19:25

    5 sterren
    Ik heb deze vorig jaar geserveerd gekregen, vervolgens zelf gemaakt en dit jaar maak ik hem voor andere eters weer. Ik heb een klein beetje geitenkaas en citroenrasp door de doperwten laag gedaan voor wat extra kick. Erg lekker. Ik gebruikte ipv kookringen wat bredere wegwerp schaaltjes waar ik de onderkant had uitgeknipt. Zo kan je van te voren maken en hoef je niet meer kookringen aan te schaffen.
    Je kan ook een dag van te voren alle lagen al maken, erg praktisch voor een dag waar je al zat moet koken.
    Toprecept, ook echt wat voor het oog.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 december 2020 om 16:26

      Wauw, té leuk om te horen dit Margot! Dankjewel voor je reactie. En je variatietip klinkt heel lekker!

      Beantwoorden
  19. Marleen zegt

    13 december 2020 om 20:48

    Ziet er heel lekker uit! Denk je dat het lekker is om gerookte zalm door de biet heen te doen? Of wordt het dan ‘too much’?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 december 2020 om 21:39

      Hoi Marleen! Ik denk zeker dat gerookte zalm hier lekker bij kan zijn. Misschien zou ik dan wel een apart laagje maken met de gerookte zalm (heel fijn snijden en dan tussen de laag bietjes-frambozentartaar en de laag doperwtencrème doen, zeg maar). Laat je het weten als je het hebt geprobeerd? Ik ben wel benieuwd! ?

      Beantwoorden
      • Marleen zegt

        26 december 2020 om 10:22

        Gisteren met zalm gemaakt, was echt heerlijk en paste perfect bij de rest! Een frisse start van het kerstdiner en echt top als je hoofdgerecht wat zwaarder is. Ik heb de gerookte zalm tussen de bietjes en doperwtencreme gedaan. Ik heb ‘s ochtends de doperwten uit de vriezer gehaald en helemaal laten ontdooien. Daarna nog heel goed uitgeknepen. De crème werd echt een mooie dikke substantie! Dit gerecht gaan we zeker vaker maken!

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          12 januari 2021 om 10:40

          Ontzettend leuk om te horen Marleen! Lekker hoor, met zalm.

          Beantwoorden
  20. Carla zegt

    14 juni 2020 om 09:56

    5 sterren
    Echt ‘n aanrader, ga het al voor de 2e keer maken,top!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 juni 2020 om 10:51

      Voor de tweede keer al! Wat ontzettend leuk om te horen. Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  21. Sterre zegt

    16 mei 2020 om 12:36

    Wow! Ziet er echt super goed uit, ik wil het voor een dinner party gaan maken. Kan ik alle losse onderdelen van te voren al klaar maken.

    Alvast bedankt voor het reageren

    Groetjes sterre

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      16 mei 2020 om 12:47

      Dankjewel Sterre! Super leuk om te horen. Je kunt deze bietentartaar inderdaad prima voorbereiden! Bewaar alles (behalve de gekarameliseerde noten) wel in de koelkast.

      Beantwoorden
  22. Yvonne zegt

    23 december 2019 om 14:42

    5 sterren
    Dank voor het recept, ga het aanstaande Kerst maken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      16 mei 2020 om 12:49

      Oeps, ik lees je reactie nu pas. Hopelijk heeft het allemaal gesmaakt met Kerst!

      Beantwoorden
  23. Allet zegt

    23 december 2019 om 11:14

    5 sterren
    Jaaaa, dit was lekker! Punten mee gescoord op ons kerstdiner :) Vooral de pecannoten met honing zijn super lekker.
    Tip: als je het voor 17 personen maakt, probeer dan 2 kookringen te regelen en vraag iemand om te helpen met opmaken, want dat vraagt wat tijd!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      23 december 2019 om 11:44

      Hele goede tip Allet! En leuk dat het zo in de smaak viel bij jullie Kerstdiner! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. ???

      Beantwoorden
      • Syl zegt

        5 maart 2022 om 17:03

        Ik heb alles zover voorbereid, maar mij valt op dat er nergens zout of peper wordt toegevoegd. Ik mis dat n beetje. Bij welke stap zou ik dat kunnen doen?

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          21 maart 2022 om 12:37

          In dit recept vind ik het zelf niet nodig. Mocht je het willen toevoegen, dan zou ik het door de doperwtencrème mengen.

          Beantwoorden
  24. Caro zegt

    14 december 2019 om 18:25

    5 sterren
    Bietentartaar met doperwtencrème en gekarameliseerde pecannoten

    Hallo Andrea, moeten de tuinerwten niet gekookt worden?

    Alvast veel dank voor het antwoorden

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 december 2019 om 23:10

      Nee hoor! Bevroren doperwten zijn namelijk al voorgeblancheerd.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in