Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Salades / Rode koolsalade met appel, munt en limoen

Rode koolsalade met appel, munt en limoen

20 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 20 Comments


Rode kool salade met appel en munt - Anniepannie

Frisser dan dit ga jij je rode koolsalade niet krijgen! De meeste coleslaws of koolsalades worden aan gemaakt met mayonaise. Super lekker natuurlijk, zeker op een burger of broodje hotdog. Maar soms wil je ook wel eens een lichte en frisse variant! Deze rode koolsalade met appel, munt en limoen is heerlijk, gezond en lekker zomers. Het smaakt heerlijk bij een stukje gebakken witvis of als side salad bij een buffet of… barbecue. Dat laatste doen we nu trouwens alweer regelmatig! We hebben een ieniemienie versie van deze barbecue op het balkon, maar ook de UNA grill gebruiken we nog regelmatig.

Rode koolsalade met appel

Appel en rode kool zijn best (foodie) friends forever. Voor dit rode kool recept kies ik een stevige groene appel: de Granny Smith. Ik kreeg laatst een heleboel appels van appelmerk Marlène en de Granny was echt geknipt voor deze rode koolsalade met appel! Die is lekker fris, een tikkie zuur en dus lekker stevig. Combineer dat met de knapperige rode kool, het zoetje van de honing en de frisheid van de munt en je hebt een winnaar te pakken! Deze salade van rode kool gaat bij jou nog vaak op tafel komen, mark my words…

Mishandel die rode kool!

Beetje een gek titeltje, maar hopelijk ben je dat inmiddels van me gewend. Een beetje vreemd, maar wel lekker, die Anniepannie blogjes… Wat ik dus bedoel is het volgende: rauwe rode kool is super crunchy en als je het onbewerkt eet ben je aan het knagen tot je een ons weegt. Dat kan natuurlijk prima en sommigen van ons zijn er dol op – not me. Ik hou ervan als mijn kool nog steeds crunchy is, maar ook een beetje meer kauwbaar. Daarom ‘crunch’, knijp en stomp ik de gesneden rode kool met mijn handen en wat zout in mijn grote mengkom totdat het een tikkie zachter wordt. Een belangrijke stap als je het mij vraagt!

rode koolsalade met appel - Anniepannie
Rode kool salade met appel thumbnail - Anniepannie

Rode koolsalade met appel, munt en limoen

Deze rode koolsalade met appel, munt en limoen is heerlijk, gezond en lekker zomers. Het smaakt heerlijk bij een stukje gebakken witvis of als side salad bij een buffet of… barbecue. 
4.84 van 24 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1/4 rode kool
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 1 handje blanke rozijnen
  • 1 groene Granny Smith appel
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel fijngesneden munt

Instructies

  • Snijd de rode kool met een groot mes in dunne reepjes. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.
  • Doe de gesneden rode kool in een grote kom en strooi er een flinke snuf zout over. Hussel alles door elkaar en knijp nu met je handen keihard in de kool. Bewerk de kool een paar minuten lang. Kneed het lekker met je handen door elkaar en wees niet bang om geweld te gebruiken.
  • Klop een dressing van de honing, limoen en munt. Breng de dressing op smaak met versgemalen peper.
  • Snijd de appel in blokjes en doe dit samen met de rozijnen bij de rode kool. Giet de dressing erover en meng alles door elkaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Lekker bij de barbecue of een buffet, bij een stukje witvis, sticky prawns, een kipburger, noem maar op. Eet smakelijk!

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Meer recepten met rode kool?

Rode kool met sinaasappel, honing en ras el hanout
Deze gestoofde rode kool is zalig. Gezond, verwarmend en lekker! Of je dit nu als bijgerecht bij het Kerstdiner serveert of op een doordeweekse avond, een feest wordt het gegarandeerd!
Bekijk recept
Rode kool met sinaasappel honing en ras el hanout - ANNIEPANNIE
Geroosterde rode kool uit de oven
Deze geroosterde rode kool uit de oven is heerlijk met rijst, amandelen en een avocadodressing. Dit gerecht bewijst dat vegan eten echt niet saai hoeft te zijn!
Bekijk recept
Geroosterde rode kool met balsamico en tijm

Ook erg lekker:

Fetaspread met rode kool
Zelf ingelegde rode kool maken
Rode kool salade met feta en hazelnoten

Rode kool salade met appel en munt - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze rode koolsalade met appel en munt? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 7 ingrediënten, Barbecue, Bijgerechten, Buffet, Kerst, Lunch, Recepten, Salades, Vega Tagged With: appel, barbecue, bijgerecht, coleslaw, granny smith, kool, koolsla, limoen, munt, rode kool, rozijnen, salade

« Poké bowl met zalm, mango en srirachamayonaise
The pepper trail: een kijkje in de Indiase keuken! »

Comments

  1. Catherine says

    22 februari 2021 at 13:24

    Ik heb het gisteren gemaakt, zonder munt, had ik even niet en ik vond het heerlijk. Heb kool en appel geraspt, honing en limoen sap er bij, super lekker (de volgende dag nog lekkerder)

    Beantwoorden
  2. Remco says

    19 december 2020 at 12:40

    5 sterren
    Een geweldig recept! Zelf voeg ik er ook graag een lepel volle yoghurt en pijnboompitten bij. Erg lekker 😇

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      19 december 2020 at 14:46

      Wat een lekkere toevoegingen!

      Beantwoorden
  3. Jan says

    20 november 2020 at 21:14

    Superlekker! Beviel ons allemaal goed. Vooral flink rammen op die rode kool, dat maakt
    een groot verschil. :)

    Beantwoorden
  4. Saskia says

    29 september 2020 at 15:56

    5 sterren
    Heerlijk. Nooit aan de combi met munt gedacht

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      29 september 2020 at 16:43

      Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Dank voor je reactie. :-)

      Beantwoorden
  5. Lara says

    14 september 2020 at 08:53

    5 sterren
    Delicious beyond believe. Thanks

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      14 september 2020 at 08:58

      Sweetest comment ever!!! Thank you!

      Beantwoorden
  6. Daphne says

    2 augustus 2020 at 21:41

    5 sterren
    Heerlijke salade. Ik heb echter bij de dressing nog een scheutje hazelnoot olie toegevoegd en over de salade feta verkruimeld. En wat peterselie naast de munt. Daarnaast Libanees plaatbrood met verse mierikswortel saus geserveerd

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      3 augustus 2020 at 10:05

      Dankjewel voor je leuke reactie en het mooie compliment! Je toevoegingen klinken heerlijk. Feta is altijd goed!

      Beantwoorden
  7. Joke says

    6 juli 2020 at 19:10

    4 sterren
    Lekker, miste alleen iets “spannends” in het geheel en heb komijnzaad toegevoed
    Gd. Dat was precies wat ik miste. Verder erg lekker.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      6 juli 2020 at 19:35

      Klinkt als een heerlijke toevoeging Joke! Fijn dat je van het recept genoten hebt.

      Beantwoorden
  8. Elly says

    21 juni 2020 at 17:53

    5 sterren
    Super lekker en een “beeldig” plaatje (nadat ik nog wat extra munt gesneden had om visueel een frisser effect te bereiken).
    Om voor mij de suiker inname te minimaliseren heb ik de krenten/rozijnen vervangen door rode bessen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      21 juni 2020 at 18:02

      Wat geweldig om te horen Elly! Dankjewel voor je leuke reactie en top dat het zo lekker was. Klinkt heerlijk met die bessen erin.

      Beantwoorden
  9. Foodhappinessenjoy says

    13 februari 2020 at 08:27

    5 sterren
    Ik heb dus een zak rode kool gered van de voedselverspilling tafel en ik ga het lekker mishandelen door er hard in te kneden. Alles voor de perfect salade!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      21 juni 2020 at 18:04

      Hahaha en het maakt de salade écht lekkerder 😂😁

      Beantwoorden
  10. Joachim Rutten says

    4 augustus 2019 at 15:22

    5 sterren
    Hallo,

    Net een rode kool uit de tuin gesnörd en daarna gezouten en mishandeld.
    Daarna heb ik de kool uitgespoeld met water zodat het zout eraf is.
    Ik vraag me af of jij hetzelfde doet. Of laat je het zout erin?

    groetjes Joachim

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      5 augustus 2019 at 10:07

      Hoi Joachim! Wat lekker, zo’n verse rode kool uit de moestuin! Ik gebruik zelf een flinke snuf zout en laat dit er na het ‘mishandelen’ van de rode kool gewoon doorheen zitten. Een kwart rode kool geeft een behoorlijke hoeveelheid salade en dan is die snuf zout juist lekker voor de smaak. Maar mocht je een zoutarm dieet hebben kun je het natuurlijk altijd afspoelen, geen probleem! Veel plezier met het recept. Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
  11. Karin says

    24 april 2019 at 22:36

    5 sterren
    Hoi Andrea,

    Hoeveel limoen gebruik je in dit recept? Sap van 1 exemplaar?

    Groetjes,
    Karin

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      25 april 2019 at 16:48

      Hoi Karin! Ja klopt, het sap van 1 hele limoen. Wat suf dat het niet in de ingrediëntenlijst staat. Ik ga het meteen aanpassen. Dankjewel voor je reactie!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.