Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Recepten / Pulled aubergine pita’s

Pulled aubergine pita’s

25 juli 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 5 Comments


Broodje pulled aubergine

Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Pulled aubergine: een experiment dat geweldig uitpakte!

Mijn vrienden van Love My Salad vroegen mij en een aantal andere bloggers om recepten te bedenken met aubergine. Waarom? Omdat er in Nederland simpelweg nog veel te weinig aubergines worden gegeten. En dat is super zonde! We produceren hier de mooiste aubergines, maar de meesten zijn bestemd voor de export. In andere landen eten ze namelijk maar al te graag aubergine! Om Nederland aan de aubergine te helpen leek het me leuk om een out-of-the-box gerecht te bedenken, streetfood style. Het werden deze pulled aubergine pita’s en wauwie, wat smaken die goed!

Pulled aubergine pita

Uit de oven

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Broodje pulled aubergine

Pulled aubergine pita’s

Deze pitabroodjes met kruidige pulled aubergine zijn ontzettend lekker. Door de auberginerepen lang te bakken in de oven worden ze stevig en vlezig van structuur! Lekker met hummus en salade.
4.84 van 6 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd1 uur
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 4 el hummus
  • 2 gerookte paprika’s in reepjes
  • krulsla of botersla

Voor de pulled aubergine:

  • 3 aubergines
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing (of maple syrup als je vegan eet)
  • 3 tl baharat
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl (gerookt) zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prik de aubergines rondom een paar keer in met een vork en leg ze op een rooster in het midden van de oven. Bak de aubergines ongeveer 30 minuten totdat ze bruin en zacht zijn geworden. Je kunt dit overigens ook op de barbecue doen voor een extra rokerig effect!
  • Doe de aubergines over in kom en dek af met een bord. Laat de aubergines even 10 minuutjes zweten en afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C.
  • Pel het velletje van de aubergines en snijd de kroontjes eraf. Trek het vruchtvlees in repen en knijp met je handen voorzichtig het grootste deel van het vocht uit de repen.
  • Meng in een kom de baharat, olijfolie, honing en het gerookt paprikapoeder en zeezout door elkaar. Doe hier de auberginerepen bij en hussel goed om zodat alle aubergine is bedekt met het mengsel.
  • Spreid de auberginerepen uit over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven nog ongeveer 20 minuten totdat de pulled aubergine droger en steviger is geworden.
  • Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster (of oveen snijd ze half open. Besmeer de binnenkanten van de broodjes met hummus en leg er wat sla in. Verdeel dan de pulled aubergine over de broodjes en eindig met reepjes geroosterde paprika.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Merer recepten met aubergine:

Sabich met gegrilde aubergine (Israëlisch streetfood)
Linzensoep met aubergine en tomaat
Miso aubergine met sobanoedels

Dit is een samenwerking met Rijk Zwaan / Love My Salad.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze pita’s met pulled aubergine te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Buitenlandse broodjes, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega, Vegan Tagged With: aubergine, baharat, broodje, geroosterde paprika, hummus, midden-oosten, midden-oosters, paprika, pita, pitabrood, pulled, pulled aubergine, sla, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch

« Filipijns eten in Den Haag op het Promenade Food Festival
Mango salsa met komkommer, jalapeno en limoen »

Comments

  1. Cecile says

    31 maart 2021 at 12:17

    Geweldig lekker recept! Echt een van onze favorieten. Wij maken ook zelf de pittabroodjes wat het nog verrukkelijker maakt :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      31 maart 2021 at 12:51

      Ontzettend leuk om te horen Cecile! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. En zelfgemaakte pitabroodjes zijn heerlijk, groot gelijk!

      Beantwoorden
  2. Manouk says

    12 mei 2020 at 21:06

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept is dit! Ik had nog nooit van pulled aubergine gehoord, maar na het maken van dit recept raad ik het iedereen aan! Ik vond de combinatie van de aubergine op het pitabroodje met de geroosterde paprika’s super lekker. Daarnaast is het origineel, gezond én het ziet er ook nog eens mooi uit!

    Beantwoorden
  3. Mirlande says

    16 januari 2020 at 21:30

    5 sterren
    Lijkt me superlekker, echter is het recept nu niet veganistisch, maar vegetarisch i.v.m. de honing. Overigens simpel te vervangen door agavesiroop :-)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      20 januari 2020 at 20:26

      Hoi hoi! Wat scherp van je. Ik ga het meteen aanpassen. Zelf vind ik maple syrup ook altijd een lekkere vervanger.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Ein WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Eindelijk weer even de lente gevoeld. Wat laad ik daar van op! Ik wens jullie allemaal een hele fijne en zonnige week. 💜
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Mangosalade met komkommer en paprika
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok