Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Pulled aubergine pita’s

Pulled aubergine pita’s

25 juli 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 7 Reacties


Broodje pulled aubergine

Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Pulled aubergine: een experiment dat geweldig uitpakte!

Mijn vrienden van Love My Salad vroegen mij en een aantal andere bloggers om recepten te bedenken met aubergine. Waarom? Omdat er in Nederland simpelweg nog veel te weinig aubergines worden gegeten. En dat is super zonde! We produceren hier de mooiste aubergines, maar de meesten zijn bestemd voor de export. In andere landen eten ze namelijk maar al te graag aubergine! Om Nederland aan de aubergine te helpen leek het me leuk om een out-of-the-box gerecht te bedenken, streetfood style. Het werden deze pulled aubergine pita’s en wauwie, wat smaken die goed!

Pulled aubergine pita

Uit de oven

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Broodje pulled aubergine

Pulled aubergine pita’s

Deze pitabroodjes met kruidige pulled aubergine zijn ontzettend lekker. Door de auberginerepen lang te bakken in de oven worden ze stevig en vlezig van structuur! Lekker met hummus en salade.
4.92 van 12 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 4 el hummus
  • 2 gerookte paprika’s in reepjes
  • krulsla of botersla

Voor de pulled aubergine:

  • 3 aubergines
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing (of maple syrup als je vegan eet)
  • 3 tl baharat
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl (gerookt) zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prik de aubergines rondom een paar keer in met een vork en leg ze op een rooster in het midden van de oven. Bak de aubergines ongeveer 30 minuten totdat ze bruin en zacht zijn geworden. Je kunt dit overigens ook op de barbecue doen voor een extra rokerig effect!
  • Doe de aubergines over in kom en dek af met een bord. Laat de aubergines even 10 minuutjes zweten en afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C.
  • Pel het velletje van de aubergines en snijd de kroontjes eraf. Trek het vruchtvlees in repen en knijp met je handen voorzichtig het grootste deel van het vocht uit de repen.
  • Meng in een kom de baharat, olijfolie, honing en het gerookt paprikapoeder en zeezout door elkaar. Doe hier de auberginerepen bij en hussel goed om zodat alle aubergine is bedekt met het mengsel.
  • Spreid de auberginerepen uit over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven nog ongeveer 20 minuten totdat de pulled aubergine droger en steviger is geworden.
  • Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster (of oveen snijd ze half open. Besmeer de binnenkanten van de broodjes met hummus en leg er wat sla in. Verdeel dan de pulled aubergine over de broodjes en eindig met reepjes geroosterde paprika.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Merer recepten met aubergine:

Sabich met gegrilde aubergine (Israëlisch streetfood)
Linzensoep met aubergine en tomaat
Miso aubergine met sobanoedels

Dit is een samenwerking met Rijk Zwaan / Love My Salad.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze pita’s met pulled aubergine te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Buitenlandse broodjes, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega, Vegan Tags: aubergine, baharat, broodje, geroosterde paprika, hummus, midden-oosten, midden-oosters, paprika, pita, pitabrood, pulled, pulled aubergine, sla, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch

« Filipijns eten in Den Haag op het Promenade Food Festival
Mango salsa met komkommer, jalapeno en limoen »

Reacties

  1. Corliene zegt

    12 juni 2023 om 16:03

    5 sterren
    Veel werk, maar dan heb je me toch wat!!

    Beantwoorden
  2. Corliene zegt

    4 juni 2023 om 14:54

    5 sterren
    Echt heerlijk dit! Wel veel werk als je 6 aubergines moet ‘pellen’ terwijl ze nog te heet zijn. Daarna lekker uitknijpen. Hahaha.
    Maar het is al het werk meer dan waard. Zo lekker!

    Beantwoorden
  3. Cecile zegt

    31 maart 2021 om 12:17

    Geweldig lekker recept! Echt een van onze favorieten. Wij maken ook zelf de pittabroodjes wat het nog verrukkelijker maakt :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      31 maart 2021 om 12:51

      Ontzettend leuk om te horen Cecile! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. En zelfgemaakte pitabroodjes zijn heerlijk, groot gelijk!

      Beantwoorden
  4. Manouk zegt

    12 mei 2020 om 21:06

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept is dit! Ik had nog nooit van pulled aubergine gehoord, maar na het maken van dit recept raad ik het iedereen aan! Ik vond de combinatie van de aubergine op het pitabroodje met de geroosterde paprika’s super lekker. Daarnaast is het origineel, gezond én het ziet er ook nog eens mooi uit!

    Beantwoorden
  5. Mirlande zegt

    16 januari 2020 om 21:30

    5 sterren
    Lijkt me superlekker, echter is het recept nu niet veganistisch, maar vegetarisch i.v.m. de honing. Overigens simpel te vervangen door agavesiroop :-)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 januari 2020 om 20:26

      Hoi hoi! Wat scherp van je. Ik ga het meteen aanpassen. Zelf vind ik maple syrup ook altijd een lekkere vervanger.

      Beantwoorden
4.92 from 12 votes (7 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok