Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hotspots / Hotspots in Den Haag / Promenade Food Festival: South African Flavours

Promenade Food Festival: South African Flavours

28 september 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan
Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Als je nog nooit gehoord hebt van de Promenade Food Festivals van het Crowne Plaza hotel in Den Haag, dan volgt hier de tip der tips: ga erheen! Ik bezocht eerder al het Filipijnse en het Peruaanse Promenade Food Festival en beide waren ontzettend tof. Heerlijk en bijzonder eten, inspirerende chefs en een hele fijne sfeer. De afgelopen dagen was het de beurt aan Zuid-Afrika en wederom was het fantastisch! Extra bijzonder was dat ik Crowne Plaza bij deze editie heb mogen helpen met de organisatie van een persdiner voor foodbloggers en -influencers uit de regio. Hoe tof!

Promenade Food Festival: het idee

Bijna iedere maand organiseert het Haagse Crowne Plaza hotel een foodfestival waarbij telkens een ander land in de spotlights staat. Het hotel en de ambassade van het betreffende land slaan de handen ineen en organiseren een 2, 3 of soms zelfs 4-daags festijn in Brut International Flavours, het restaurant van het hotel. Gasten (van binnen én van buiten het hotel) kunnen voor een vaste prijs van €39,50 genieten van een driegangendiner volledig in de stijl van het land. Het bijzondere aan het Promenade Food Festival is dat er bij elke editie één van de beste chefs van het land wordt ingevlogen om samen met chef Sido de Brabander en de rest van het team van Brut International Flavours een fantastisch en authentiek diner neer te zetten.

Promenade Food Festival - de chefs - Mevr. Yan
Chef Abigail Mbalo uit Kaapstad en chef Sido de Brabander uit Den Haag. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Het persdiner voor foodbloggers en -influencers. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Het persdiner voor foodbloggers en -influencers. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

South African Flavours: een diner met een verhaal

Deze editie draaide helemaal om Zuid-Afrika. Chef Abigail Mbalo verliet tijdelijk haar populaire restaurant 4Roomed eKasi in Kaapstad om in Den Haag de sterren van de hemel te koken. Haar verhaal is meer dan inspirerend. Als kind groeide ze op in een kleine vierkamerwoning in een township. Toen ze uiteindelijk afstudeerde als tandtechnicus zag ze dit – zoals zovelen met haar – als een ticket uit het township. Ze vestigde zich op een ‘betere’ plek in Kaapstad en maakte carrière in de tandheelkunde. Omdat koken ook een passie van Abigail was, schreef ze zich onder liefdevolle druk van haar man en kinderen in 2014 in voor Masterchef Zuid-Afrika. Ze schopte het tot de top 6 en besloot helemaal voor het culinaire vak te gaan. Eerst kookte ze vanuit een foodtruck, al snel werd dat restaurant 4Roomed eKasi gevestigd in – jawel – het township van haar jeugd. Als iedereen blijft wegtrekken uit de townships, stimuleer je daar niet de lokale economie, aldus Abigail. Zij koos daarom heel bewust voor deze plek.

Chef Abigail Mbalo - Promenade Food Festival - Mevr. Yan
Chef Abigail Mbalo. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Township cuisine met een fine dining twist

De amuses voorafgaand aan het Zuid-Afrikaanse diner waren geïnspireerd op het streetfood dat Abigail vanuit haar foodtruck serveerde. Een ‘vetkoek’ (soort hartig oliebolletje) gevuld met curry en een briochebroodje met Zuid-Afrikaanse worst en tomatensmoor.

Vetkoek met currysaus. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Vetkoek met currysaus. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Eenmaal aan tafel switchten we naar fine dining met een regenboogsalade van radijs en gepickelde wortel met daarbij licht gerookte exotische paddenstoelen. Naast de salade lag een toef ‘naartjie’ schuim die je door de salade kon scheppen. Gemaakt van een mandarijnachtige Afrikaanse vrucht. Het smaakte fantastisch! De lekkerste paddenstoelen die ik ooit at, ze kregen een beetje een baconsmaak door het roken.

Voorgerecht: regenboogsalade met 'naartjie' schuim. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Voorgerecht: regenboogsalade met ‘naartjie’ schuim. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Als hoofdgerecht volgde rundermedaillon met een korstje van Zuid-Afrikaanse ‘biltong’ (gedroogd en gekruid vlees), ‘Mqa’ (Zuid-Afrikaanse pap van pomoen en polenta), een gefrituurde ‘chicken lollipop’, een tagliatelle van spinazie en prei en een krachtige curryjus. Daarbij werd ook nog een salade van biet, cranberry en ricotta geserveerd. Heerlijk allemaal!

Hoofdgerecht South African Flavours - Mevr. Yan
Hoofdgerecht South African Flavours. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Promenade Food Festival - MevrYan - salade
Salade met bietjes en ricotta. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Het dessert: een ‘milk tart’ met kaneel, ‘koeksisters’ (een gevlochten koek met siroop) met rooibos en een bol vanilleijs. Yum! Het paste allemaal prachtig bij elkaar.

Promenade Food Festival - dessert - CrownePlaza-c-MevrYan
Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

De volgende Promenade Food Festivals: Ecuador en Italië

Als je na dit verhaal zit te watertanden en je ook een keer zo’n bijzondere avond wilt meemaken: dat kan! In oktober kun je genieten van de Ecuadoriaanse keuken en in november is Italië aan de beurt. Allebei landen met bijzonder veel te bieden op culinair gebied! Reserveren kan via Brut International Flavours of het Crowne Plaza Promenade hotel, onderaan deze pagina vind je alle gegevens. Ik wens je alvast onwijs veel plezier!

De foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door Wendy Yip van Mevr. Yan. Wendy fotografeert voor diverse horecagelegenheden en foodconcepten.

Promenade Food Festivals

Crowne Plaza Den Haag – Brut International Flavours
Van Stolkweg 1

070 352 5161
info@brasseriebrut.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfestivals, Foodfun, Hotspots, Hotspots in Den Haag Tagged With: abigail mbalo, brut international flavours, crowne plaza, den haag, diner, foodfestival, hotspot, masterchef, promenade food festival, restaurant, uit eten, zuid-afrika

« Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag
Vegetarische borrelplank met bitterballen, kaas en groente »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok