Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Taart / KitKat cheesecake

KitKat cheesecake

27 november 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

Het is weer zover. Ik mag een pareltje delen uit een nieuw kookboek! En niet zomaar een kookboek. De eerste van Nadia en Najat, de zussen van Kookmutsjes! Ik volg deze leukerds al tijden en ben helemaal verslaafd aan hun lekkere stories op Instagram. Bakken doen ze super graag. Hartig, maar ook zoet. En laat dat laatste nou net een ontwikkelpuntje zijn voor mezelf. Ik vind het daarom extra leuk dat ik vandaag een echte Kookmutsjestaart met jullie mag delen: de no bake KitKat cheesecake! Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld terwijl de taart opstijft in de vriezer. Moet lukken, toch?

KitKat cheesecake uit het Grote Kookmutsjes kook- en bakboek

Ideaal: een no bake cheesecake die er ook nog eens prachtig uitziet! In het Grote Kookmutsjes kook- en bakboek vertellen Najat en Nadia dat het niet zoveel uitmaakt welke roomkaas je precies gebruikt. Monchou geeft een fijne smaak, Philadelphia juist een frisse. Maar, de kookmutsjes verklappen dat ze zelf het liefst de goedkopere roomkaas van de Aldi of Lidl gebruiken. En aangezien je 250 gram roomkaas nodig hebt voor deze KitKat cheesecake, ga ik zelf lekker mee met die tip van de ladies!

Stappenfoto’s

Iets wat ik in deze blogpost niet aan je over kan brengen (maar wat je zeker terug kunt zien op de site van de Kookmutsjes) is dat Nadia en Najat houden van stappenfoto’s bij hun recepten. En niet weinig ook! Ik vind dat helemaal leuk, het maakt hun recepten niet alleen makkelijker om na te maken, maar ook leuker. Bij het recept van de KitKat cheesecake staan in hun boek maar liefst 17 foto’s! Dat is niet alleen bij de cheesecake handig (je wilt wel dat hij er net zo mooi uit komt te zien als op de foto), maar ook bij de hartige recepten uit het boek, zoals gevulde kipbroodjes, pide of kip bastilla (yum).

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Dit is een no bake KitKat cheesecake. Super lekker en makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd25 minuten
Wachttijd5 uren
Totale tijd5 uren 25 minuten
Porties: 12 personen

Keukentools

  • hakmolen
  • springvorm: 20 cm doorsnede
  • handmixer

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 100 g roomboter
  • 125 g mariabiscuits

Vulling

  • 100 g melkchocolade
  • 200 g KitKat
  • 250 g roomkaas
  • 45 g kristalsuiker
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 16 g Klop-Fix (2 zakjes)
  • 400 ml ongeklopte slagroom

Ganache

  • 40 ml ongeklopte slagroom
  • 100 g melkchocolade

Garnering

  • KitKat
  • aardbeien
  • muntblaadjes

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier, en vet de randen van de springvorm in. Smelt de roomboter en maal met een hakmolen de mariabiscuits fijn.
  • Doe de gemalen biscuit in een diepe kom en voeg de gesmolten roomboter toe. Meng goed. Schep het koekjesdeeg in de springvorm en druk goed aan. Bewaar de koekjesbodem in de koelkast.
  • Smelt voor de vulling de melkchocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hak de KitKat in kleine stukken. Meng de roomkaas met de kristalsuiker en vanillesuiker in een diepe kom. Voeg de gesmolten melkchocolade toe. Mix 2 minuten met een handmixer. Voeg de Klop-Fix en de slagroom toe en mix nog 2 tot 3 minuten, of tot de slagroom stijf is. Roer de stukjes KitKat door de room.
  • Schep de vulling op de koekjesbodem. Dek af met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • Breng voor de ganache de slagroom in een pan tot tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur. Breek de melkchocolade in stukjes, voeg toe aan de pan en laat 1 minuut staan. Roer goed tot de chocolade gesmolten is, en laat de ganache iets afkoelen. Giet de ganache over de KitKatcheesecake. Dek de cheesecake af met plasticfolie en zet hem 2 tot 3 uur in de vriezer. Laat de KitKat-cheesecake 30 minuten voor het serveren op kamertemperatuur komen. Garneer de cheesecake met stukjes KitKat, aardbei en verse muntblaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy!

Om deze review te schrijven ontving ik van Kosmos Uitgevers een exemplaar van het grote Kookmutsjes kook- en bakboek. Het boek heeft een ereplaats in mijn boekenkast gekregen, ik ben er onwijs blij mee! Als je nu denkt: ‘joe, ik wil dat boek ook hebben!’, je koopt ‘m hier op Bol.com.

Meer lekkere bakrecepten:

Mango appeltaart
Deze mango appeltaart is een fantastische twist op de welbekende klassieker! De mango geeft een heerlijk tropisch effect. Appeltaart met mango is extra lekker met een flinke dot slagroom of kokosroom. Enjoy!
Bekijk recept
mango appeltaart thumbnail - Anniepannie
5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten
Voor deze heerlijke flapjacks (koekjes) met rozijnen en pecannoten heb je maar 5 ingrediënten nodig. En van ieder ingrediënt precies 100 gram. Lekker én makkelijk dus!
Bekijk recept
5 ingredienten flapjacks met rozijnen - Anniepannie.nl
Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen
Deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen wil je maken. Wat een hemelse smaakcombinatie! 
Bekijk recept
Blondies met sinaasappel en lavendel
Kokoskoekjes met lemoncurd
Deze kokoskoekjes met lemoncurd zijn heerlijk en makkelijk om te maken. En nog mooier: je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig! Leuk voor bij de high tea.
Bekijk recept
Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE
Kokosblondies
Ben je meer van de blondies dan de brownies? Dan zijn de kokosblondies echt wat voor jou! Heerlijk zoet en tropisch van smaak.
Bekijk recept
Kokosblondies - Anniepannie.n
Fudge met drank (Licor 43)
Deze fudge met drank is verslavend lekker! Een volle chocoladesmaak met een vleugje Licor 43 en een lekkere crunch van het zeezout. Wauw, dit is lekker!
Bekijk recept
Fudge met licor 43 - Anniepannie.nl

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze no bake KitKat cheesecake te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: High tea, Kerst, Nagerechten, Recepten, Taart Tagged With: cheesecake, chocolade, kitkat, roomkaas, taart

« Witlofschotel met geitenkaas en peer
Knolselderij steaks met geroosterde paprikasaus »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Ein WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Eindelijk weer even de lente gevoeld. Wat laad ik daar van op! Ik wens jullie allemaal een hele fijne en zonnige week. 💜
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Mangosalade met komkommer en paprika
Gedroogde tomaatjes uit de oven

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

Paas chocolade maken - ANNIEPANNIE.NL

Paas chocolade bark maken

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.