Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten met aardappel / Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!

Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!

27 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 31 Reacties


Geplette Roseval aardappels uit de oven - Anniepannie

Deze geplette Roseval aardappels uit de oven zijn zó knapperig! En dat terwijl je ze gewoon in de oven bakt. Het geheim ga ik vandaag met je delen. Maar niet voordat ik je heb verteld over deze fan-tas-tische mayonaise van koolzaadolie die je er eigenlijk bij moet maken. Ultiem knapperige geplette ovenaardappeltjes gecombineerd met homemade mayonaise = DE HEMEL. Geloof je me niet? Probeer het dan zelf uit en kom daarna bij me terug. ?

Roseval aardappels uit de oven

Eigenlijk koop ik niet zo vaak Roseval aardappels. Ik denk er gewoon niet aan, terwijl ze super lekker zijn! Ik kreeg een zakje aardappeltjes cadeau van de Valk Versmarkt (in Voorschoten, als je in de buurt bent!) en daar wou ik natuurlijk mee aan de slag! Ik kreeg daarnaast trouwens nog veel meer heerlijks. O.a. een camembert met noten en karamel die zo goddelijk was dat ik ‘m écht een keer voor jullie ga namaken. Maar we dwalen af! Rosevalaardappeltjes dus, een heel mooi roodschillig aardappelras dat zich perfect leent om te bakken in de oven. En dat is precies wat ik deed! Met schil en al. Beetje (knoflookolie) erbij, wat rozemarijn en zulk soort zeezout, niks meer aan doen! Of toch wel…?

Crunch tip: vermorzel je aardappels

Ja, wel! Voor wat extra crunch gaf ik de Roseval aardappels uit de oven een speciale behandeling. Ik kookte ze gaar (niet snotgaar, maar wel gaar), liet ze uitstomen en plette ze vervolgens met deze pureestamper. Door de aardappeltjes een beetje plat te drukken krijgen ze extra textuur. In combinatie met een goede drizzle olijfolie geeft dat extra crunch. En niet zo’n beetje ook! Kijk nou toch hoe verleidelijk deze geplette aardappels uit de oven eruit zien…

In het Engels noemen ze geplette aardappels ook wel ‘smashed potatoes’. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een glas om de aardappels mee plat te drukken, maar een pureestamper geeft veel meer structuur = knapperigheidskansen! En we gaan natuurlijk voor ultiem knapperige aardappeltjes, dat begrijp je wel!

Roseval aardappels uit de oven - extra crunchy - Anniepannie

Eénpraks Roseval aardappelen

Heel schattig: Roel noemt deze geplette Roseval aardappeltjes uit de oven altijd ‘éénpraksaardappelen’, omdat je ze precies 1 prak geeft om ze te pletten en vervolgens met olie, kruiden en zeezout de oven in schuift. Eigenlijk vind ik dit tot nu toe de allerbeste benaming voor deze knapperige, geplette aardappelen, haha! Alhoewel er dagen zijn dat ik ze ook wel eens een tweede prak geef, gewoon omdat het kan.

Roseval aardappels uit de oven thumbnail - Anniepannie

Roseval aardappels uit de oven

Deze geplette Roseval aardappels uit de oven zijn extreem crunchy! Met dit recept worden jouw ovenaardappeltjes keer op keer super knapperig. Wij eten alleen nog maar geplette aardappels uit de oven… Zó lekker!
4.79 van 37 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram Roseval aardappels gewassen en drooggedept
  • paar takjes rozemarijn
  • olijfolie of knoflookolie
  • grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kijk of de Rosevalaardappeltjes allemaal een beetje van dezelfde grootte zijn. Zitten er een paar tussen die te groot zijn? Snijd deze dan doormidden.
  • Kook de Roseval aardappelen gaar in ongeveer 8 minuten. Je moet er makkelijk in kunnen prikken met de punt van een mes. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
  • Verspreid de aardappels over de bakplaat en plet ieder aardappeltje een beetje met een pureestamper. Je mag ze redelijk plat drukken. Soms blijft er een (deel van een) aardappel aan de pureestamper plakken, druk deze dan met je vingers los.
  • Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en strooi ze over en tussen de geplette aardappeltjes. Drizzle nu wat olijfolie over de geplette aardappels en rozemarijn, strooi er wat grof zeezout over en schuif de bakplaat in de oven. Bak de geplette Roseval aardappeltjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en (super) knapperig.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy! Lekker met homemade mayonaise en een salade (ofzo).

Doe trouwens als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Tip: deze geplette aardappels uit de oven hóef je niet per se met Roseval aardappels te maken. Dat is wel héél lekker, maar het kan zeker ook met gewone (goed gewassen) aardappelen. Grote exemplaren kun je gewoon doormidden snijden, of soms zelfs in drieën. Het lekkerste is om de schil eraan te laten, dat maakt de geplette aardappeltjes namelijk extra knapperig. Je kunt trouwens ook krieltjes (met schil) gebruiken. Deze hoef je natuurlijk wel iets minder lang voor te koken, en ook de oventijd zal iets korter zijn. Enjoy!

Meer recepten met aardappel:

Geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn
Deze geplette krieltjes uit de oven zijn súper knapperig. Door de rozemarijn, knoflook en partjes sinaasappel krijgen ze extra veel smaak!
Bekijk recept
Geplette krieltjes uit de oven - ANNIEPANNIE
Geplette zoete aardappels uit de oven
Deze geplette zoete aardappels uit de oven zijn makkelijk om te maken en zó lekker! Door het pletten krijgen ze knapperige randjes. Serveer ze met de snelle gepofte knoflookmayonaise. Hemels!
Bekijk recept
geplette zoete aardappels uit de oven-3
Krokante aardappeltjes uit de koekenpan
Heerlijke, krokante aardappeltjes die knapperig zijn van buiten en heerlijk fluffy en romig van binnen. Je bakt ze gewoon in de koekenpan! Lekker met een flinke klodder mayonaise.
Bekijk recept
Krokante aardappeltjes uit de koekenpan
Roseval aardappels uit de oven - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om zelf deze crunchy geplette Roseval aardappels uit de oven te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Bijgerechten, Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Vega, Vegan Tags: aardappel, crunchy, geplette aardappels, knapperig, knoflook, oven, ovenaardappels, roseval, rozemarijn, smashed potatoes

« Mayonaise van koolzaadolie: romig en goudgeel!
Focaccia met salie, appel en blauwe kaas (of geitenkaas!) »

Reacties

  1. Johan Kramer zegt

    6 december 2022 om 16:10

    Geweldig lekker

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 december 2022 om 10:18

      Hartstikke leuk om te horen Johan! Dankjewel voor je reactie.

      Beantwoorden
  2. Erik Geerars zegt

    25 december 2021 om 20:33

    5 sterren
    Lekker zeg, dit ga ik vaker maken!!

    Beantwoorden
    • Hans zegt

      15 december 2022 om 15:20

      Ik zie nergens oven instellingen klopt dat.

      Ziet er wel heerlijk uit

      Beantwoorden
  3. Iris zegt

    30 januari 2021 om 18:23

    5 sterren
    Super lekker! Pasgeleden gemaakt. Mijn zoon vroeg deze week, mam wanneer we die lekkere aardappeltjes weer! Succes hier

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 januari 2021 om 21:21

      Ahh super tof zeg!!! Dank voor je leuke reactie. Wij hebben de geplette aardappeltjes hier 3 (!) keer gegeten in de afgelopen week, haha.

      Beantwoorden
  4. Marjo zegt

    20 december 2020 om 18:36

    Deze aardappeltjes staan dus op het Kerstmenu! Ik ben benieuwd, maar heb er alle vertrouwen in!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 december 2020 om 18:49

      Wat onwijs leuk Marjo! Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  5. Astrid zegt

    7 september 2020 om 07:59

    5 sterren
    Superlekker, geplet worden de aardappeltjes echt knapperig!

    Beantwoorden
  6. Montsy zegt

    3 juni 2020 om 19:29

    5 sterren
    De aardappeltjes waren echt super lekker krokant geworden! Dit wordt zeker een van onze favoriete bijgerecht.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 juni 2020 om 20:23

      Oh joepieee, wat heerlijk om te horen dat ze zo goed gelukt zijn! ? Dankjewel voor je leuke reactie.

      Beantwoorden
  7. Ineke zegt

    17 mei 2020 om 17:57

    5 sterren
    Hallo Andrea, wat een geweldig goed recept! We hebben er van gesmuld!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 mei 2020 om 18:39

      Oh joepie, wat onwijs tof om te horen! Dankjewel voor je mooie beoordeling!

      Beantwoorden
  8. Phaedra zegt

    8 mei 2020 om 08:45

    5 sterren
    Heel lekker die krokante aardappelen! Ik heb ze al meermaals gemaakt en telkens een groot succes hier thuis! Jippie!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 mei 2020 om 09:12

      Jippie! Ontzettend leuk om te horen dat ze zo in de smaak vallen! ???

      Beantwoorden
  9. Anne zegt

    21 april 2020 om 16:47

    5 sterren
    Vandaag voor de tweede keer op het menu! Dit is een blijvertje hoor?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 april 2020 om 17:09

      Wauw, haha! Geweldig leuk om te horen.

      Beantwoorden
  10. Véronne Rutten zegt

    20 april 2020 om 15:48

    5 sterren
    Nomnomnom, een ware upgrade van de aardappelen! De man blij, ik blij :)!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 april 2020 om 17:20

      Ahhh dat is TOP om te horen Véronne! Hier thuis heb ik ook een man die niet meer zonder deze crunchy aardappelen kan (en ikzelf stiekem ook niet ?).

      Beantwoorden
  11. Evelien zegt

    29 maart 2020 om 08:58

    5 sterren
    Meest geniale recept voor crunchy roseval aardappeltjes uit de oven. Super simpel, even voorkoken, pletten, olie en rozemarijn erover en je weet niet wat je overkomt ?. Eindelijk een echte crunchy aardappel uit de oven ?.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      29 maart 2020 om 09:17

      Zooo leuk dat je het recept hebt geprobeerd Evelien! Geen aardappel gaat hier ongeplet de oven meer in, haha.

      Beantwoorden
  12. Monique zegt

    13 februari 2020 om 09:42

    5 sterren
    Een ware hit hier in huis deze eenpraksaardappeltjes! Zet ze meteen weer op m’n boodschappenlijstje voor het weekend!?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      29 maart 2020 om 09:18

      Zo onwijs leuk! Dankjewel voor je enthousiaste reactie.

      Beantwoorden
  13. Ollie zegt

    19 januari 2020 om 23:10

    5 sterren
    Deze geplette aardappels zijn mijn favoriet. Echt heeeerlijk en lekker makkelijk te maken. M’n kids zijn ook al groot fan. Ik krijg ze nog niet zo perfect als op de foto (denk dat ik eerst nog wat te gaar kook) maar smaak is altijd goed. Lekker met die rozemarijn….?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 januari 2020 om 08:29

      Wow, wat leuk om te horen!!! Genoeg olie gebruiken helpt ook bij het creëren van de ultieme crunch. Of misschien net ietsje langer bakken? Iedere oven is anders.

      Beantwoorden
  14. Anouk zegt

    17 januari 2020 om 11:01

    4 sterren
    Oooh deze zijn zó lekker! We maken ze regelmatig! Vallen ook erg in de smaak bij de kids (met een dotje mayo ;))

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 januari 2020 om 11:08

      Super leuk Anouk!!! En ja die mayo hoort erbij hè. ?

      Beantwoorden
  15. Inge zegt

    25 november 2019 om 18:26

    5 sterren
    Supercrunchy aardappeltjes!
    Goeie tip om ze te pletten van tevoren!!!
    Zo ga ik ze vaker maken

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      25 november 2019 om 18:46

      Mega bedankt voor je enthousiaste reactie Inge! :-)

      Beantwoorden
  16. Paula zegt

    12 maart 2019 om 21:47

    5 sterren
    Had de aardappeltjes al een keer zo gegeten . Recept van Jamie Oliver die plette ze ook…. en idd heerlijk!!!!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 maart 2019 om 22:14

      Die Jamie weet wel wat lekker is!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok