Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / 7 ingrediënten / Roze koeken recept

Roze koeken recept

5 februari 2021 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Voor mij was het baanbrekend nieuws dat je ook zelf roze koeken kunt maken. Ik bedoel, natuurlijk kun je álles zelf maken. Dat weet ik ook wel. Maar bij sommige dingen denk je er gewoon niet over na, ken je dat? Ik had dat dus met die roze supermarktkoeken. Zelf roze koeken maken blijkt easy peasy. En nog leuker: ze zijn VEEL lekkerder dan die (jeugdsentiment) dingen uit de supermarkt. Wil je weten hoe je ze maakt? Lees dan snel verder.

Roze koeken met bramen als kleurstof

Die mierzoete roze supermarktkoeken, die zijn op natuurlijke wijze gekleurd. Met luizenbloed. Je hoort het goed! Mocht je nou vegetarisch zijn, over je nek gaan van het idee, of simpelweg geen ampul met luizenbloed in de kast hebben staan, dan heeft Karin Luiten het antwoord voor je. Zij is de auteur van ‘Het grote kinderkookboek’ en heeft in dat boek een recept voor roze koeken opgenomen. Die kleur je met bramen! Ok, dat geeft een iets andere tint roze, maar het idee is een stuk aangenamer. En de smaak overigens ook. Moet je nou kijken wat een pláátjes:

Kinderkookboek

Vandaag mag ik van Karin het recept van de roze bramenkoeken met jullie delen. Wat een mazzel! Je maakt deze koeken met maar 7 ingrediënten. En dat zegt meteen veel over het boek waar dit recept uit komt. In ‘Het grote kinderkookboek’ vind je een schat aan eenvoudige, kleurrijke, tot de verbeelding sprekende gerechten! Volledig kidsproof dus! Denk aan croque monsieurs & madames, wraprolletjes, pompoenkoekjes of kaboutersla. Zoals we van Koken met Karin gewend zijn, zijn haar recepten versierd met gezellige foto’s, leuke illustraties en stripjes. Een geweldig kookboek voor kinderen.

Als ik je nog niet heb overtuigd, dan zul je dat na het proeven van deze roze koeken van Karin wel zijn:

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen

Roze koeken (gekleurd met bramen)

Deze roze koeken kleur je met bramen. Lekker hoor! Met maar 7 ingrediënten is dit een lekker makkelijk bakrecept. Kidsproof!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 minuten
Porties: 12 roze koeken

Keukentools

  • muffinvorm (12 holtes)
  • mixer
  • theezeefje

Ingrediënten

  • 110 gram bloem (plus wat extra)
  • 100 gram boter op kamertemperatuur (plus extra om in te vetten)
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 biologische citroen alleen rasp

Glazuur:

  • 1 doosje bramen (125 gram)
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Kwast een muffinvorm in met boter en bepoeder met wat bloem. (bij een siliconenvorm hoeft dit niet.)
  • Doe de boter en suiker in een grote kom en klop 5 minuten met de mixer tot het zacht en romig is.
  • Boen de citroen schoon. Rasp met een fijne rasp de schil van de citroen boven de kom en klop erdoor.
  • Mix één voor één de eieren erdoor.
  • Zeef bloem en een snuf zout erboven en spatel erdoor (nu niet meer mixen).
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
  • Leg er een vel bakpapier op en daarop een platte bakplaat, anders gaan ze teveel rijzen en we willen koeken, geen cakejes.
  • Bak ze 18 minuten in de oven. Haal de bakplaat en bakpapier eraf en geef de bleke betjes nog 2-3 minuutjes. Niet te lang, dan worden ze droog.
  • Laat helemaal afkoelen.

Afwerking:

  • Hou 12 mooie bramen apart voor de garnering.
  • Prak 4 bramen fijn in een theezeefje boven een kommetje, zodat er pruttig paars sap uit komt.
  • Doe de poedersuiker in een andere (grotere) kom en roer er een lepel van het sap doorheen tot een stevig, donkerroze glazuur. Te dik? Iets meer sap. Te dun? Meer poedersuiker. Het is altijd even uitproberen.
  • Smeer met de achterkant van een lepel uit over de koeken.
  • Duw in het midden een braam. Laat opstijven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Mini-pannies

Om deze review te schrijven ontving ik van uitgeverij Ploegsma een exemplaar van ‘Het grote kinderkookboek’. Het boek heeft een mooie plek in mijn boekenkast gekregen, ik ben er super blij mee! Ik kan stiekem niet wachten om er ooit met mijn eigen mini-pannies uit te gaan koken. Tot die tijd maak ik zelf af en toe stiekem een recept. Als je enthousiast geworden bent: je koopt het kinderkookboek hier op Bol.com. Of haal ‘m bij je lokale boekhandel!

Meer koekrecepten:

Kokoskoekjes met lemoncurd
Deze kokoskoekjes met lemoncurd zijn heerlijk en makkelijk om te maken. En nog mooier: je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig! Leuk voor bij de high tea.
Bekijk recept
Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE
5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten
Voor deze heerlijke flapjacks (koekjes) met rozijnen en pecannoten heb je maar 5 ingrediënten nodig. En van ieder ingrediënt precies 100 gram. Lekker én makkelijk dus!
Bekijk recept
5 ingredienten flapjacks met rozijnen - Anniepannie.nl

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze roze koeken te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Hapjes en Snacks, High tea, Kookboeken, Nagerechten, Recepten, Zelf maken Tags: bakken, bramen, koek

« Aubergine balti
Croque monsieur en Croque madame: twee tosti’s! »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in