Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten met aardappel / Krokante aardappeltjes uit de koekenpan

Krokante aardappeltjes uit de koekenpan

6 april 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Krokante aardappeltjes uit de koekenpan

Wat blijkt? Gastblogger Daniëlle is net zo’n fan van aardappels als ikzelf. Ze maakte krokante aardappeltjes die – zoals de naam al doet vermoeden – knapperig zijn van buiten en heerlijk fluffy en romig van binnen. Precies zoals ik mijn gebakken aardappeltjes graag wil hebben. In dit recept gebruik je krieltjes die je even voorkookt en daarna in de koekenpan bakt (dit is mijn favo) met wat boter en olijfolie. Lekker, makkelijk en snel! Crunchy gebakken aardappeltjes smaken heerlijk bij een stukje vlees of vis, of bij een frisse salade. Ennuh: vergeet die klodder mayo niet!

Krokante aardappeltjes door te bakken in boter en olijfolie

In dit recept bak je de aardappeltjes in een mix van boter en olijfolie. De roomboter zorgt voor een heerlijke smaak en een goudbruine kleur. De olie zorgt ervoor dat je de boel heter kunt bakken, zonder dat de gebakken aardappeltjes aanbranden. En dat, lieve vrienden, is precies wat we willen. Goudbruin gebakken aardappeltjes die zacht zijn van binnen en lekker knapperig van buiten. Zoals ik al zei: extra lekker met een goede mayonaise erbij. Bijvoorbeeld deze mayonaise van koolzaadolie, of – voor de waaghalzen – een lavendelmayonaise. Mayo is zo leuk ook om zelf te maken (en makkelijk). Je kunt het in van die leuke potjes doen en cadeau geven. Of je eet het allemaal zelf op natuurlijk, haha! (I don’t judge)

Krokante aardappeltjes

Lekkerder dan voorverpakte krieltjes

In mijn studententijd gebruikte ik ze heel veel: voorgekookte krieltjes uit zo’n zakje. Vaak waren ze na het bakken te donker van buiten en nog bijna rauw vanbinnen. De smaak was niet om over naar huis te schrijven, helaas. Natuurlijk lag dat ook aan mijn kookkunsten en – halleluja – gelukkig zijn die inmiddels flink vooruit gegaan. Maar er is ook iets aan de hand met die voorverpakte piepers. Hoe goed je ze ook bereidt, het haalt het niet bij verse aardappeltjes die je even voorkookt en daarna bakt. Zoveel meer smaak! En ook de textuur is een stuk beter. ‘Fluffy’, zoals Daniëlle het zo mooi omschrijft. Mocht je regelmatig naar zo’n kant en klare zak grijpen, denk dan de volgende keer eens aan dit recept voor krokante aardappeltjes uit de koekenpan. Makkelijk om te maken en (zo zo zo!) veel lekkerder! Echt waar.

Krokante aardappeltjes uit de koekenpan

Krokante aardappeltjes uit de koekenpan

Heerlijke, krokante aardappeltjes die knapperig zijn van buiten en heerlijk fluffy en romig van binnen. Je bakt ze gewoon in de koekenpan! Lekker met een flinke klodder mayonaise.
4.60 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 blaadjes verse oregano
  • 1 theelepel roomboter
  • olijfolie
  • grof zeezout

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook. Halveer en was de krieltjes en kook deze 6 minuten. Giet af en laat ze even goed uitwasemen.
  • Verhit een goede scheut olijfolie en de roomboter in een koekenpan. Pel en plet de tenen knoflook en laat deze 2 minuten bakken in de warme olijfolie en roomboter.
  • Voeg de krieltjes toe samen met de oregano en bak de krieltjes circa 15 tot 20 minuten. Breng op smaak met zeezout.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere aardappel bijgerechten:

Duitse bratkartoffeln (gebakken aardappels met spek, ui en zure room)
Aardappeltjes uit de oven met salsa verde
Geplette Roseval aardappeltjes met rozemarijn

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Bijgerechten, Buffet, Kerst, Recepten, Recepten met aardappel, Vega Tags: aardappel, aardappelen, aardappels, bijgerecht, gastblog Daniëlle, gebakken aardappels, krokant, makkelijk, oregano

« 3x Paas brunch recepten voor een online Paasbrunch
Eiersalade met ketjap: een klassieker met een twist! »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in