Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Pasta / Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

23 maart 2021 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Romige tagliatelle met spinazie en zongedroogde tomaten - ANNIEPANNIE

Daar ben ik weer met een lekker pasta recept. Deze romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaatjes is het ultieme comfort food voor doordeweeks. Het is klaar in 20 minuten! Dat is ook wel eens fijn. Wie heeft er na een drukke werkdag zin en puf om tijden in de keuken te staan? Ik zeker niet. Het recept van deze romige tagliatelle is van gastblogger Daniëlle. Zoals je weet is zij de queen van comfort food. Werkelijk van al haar recepten word ik blij. Ik prijs me dan ook heel gelukkig met deze lekkerbek in het Anniepannie team!

Romige tagliatelle met kip: de vega optie

Deze romige tagliatelle is met een simpele aanpassing geschikt te maken voor vegetariërs. Laat simpelweg de kip achterwege, of vervang de kip voor een vegetarisch alternatief. Persoonlijk vind ik de ‘kipstuckjes’ van de Vegetarische Slager echt heel goed! Ik koop dat altijd als het in de bonus is en dan vries ik het in. Super handig om in huis te hebben voor als je eens een avondje vega(n) wilt eten. Overigens ben ik van mening dat vleesvervangers niet per se nodig zijn voor een voedzame vegetarische of veganistische maaltijd. Bekijk deze goddelijke vegetarische recepten maar eens!

Romige tagliatelle met spinazie en zongedroogde tomaten - ANNIEPANNIE

Verse pasta

Hoe graag ik ook zou willen dat ik zo’n typetje ben die zelf haar pasta draait, it’s not the case. Maar wat ik wel vaak doe, is verse pasta kopen in de supermarkt. Dat is echt lekkerder dan gedroogde pasta en – bonus – het maakt dat je nóg sneller klaar bent met dit recept. Ik zeg: win-win! Oh en nog een tip voor als er kids mee-eten: laat de witte wijn gewoon weg of vervang het door een beetje groente- of kippenbouillon.

Romige tagliatelle met spinazie en zongedroogde tomaten - ANNIEPANNIE

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

Deze romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaatjes is het ultieme comfort food voor doordeweeks. Klaar in 20 minuten!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 180 g tagliatelle
  • 1 kipfilet
  • 2 tenen tenen knoflook
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml kookroom
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 100 g verse babyspinazie
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een pan licht gezouten water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak de kip 3 minuten aan met wat peper en zout. Bak de knoflook een minuut mee en haal de kip en knoflook uit de pan.
  • Doe de bloem in de koekenpan (en eventueel wat extra olijfolie) en gaar een minuutje. Blus af met de witte wijn. Zodra de alcohol verdampt is voeg je de kookroom toe.
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe (snijd eventueel in kleinere stukjes) samen met de kip. Zodra de kip gaar is voeg je de spinazie toe. Laat slinken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg tot slot de gekookte (uitgelekte) pasta toe. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >

Dit zijn ook heerlijke pasta gerechten:

Pasta met worst, tomaat en gorgonzola
Zin in een lekkere pasta? Ga dan eens voor deze penne met tomaten, worst en gorgonzola. Makkelijk om te maken en een feest om te eten! 
Bekijk recept
pasta met worst en gorgonzola - ANNIEPANNIE
Romige pasta met groene groente
Voor deze romige pasta met broccoli en haricots verts heb je maar 7 ingrediënten nodig. Makkelijk te maken, lekker én gezond: de ideale combinatie.
Bekijk recept
Romige pasta met groene groenten - Anniepannie.nl
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola
Deze ovenschotel van pasta met geroosterde paprika en gorgonzola is om te smullen! De zoete smaak van geroosterde paprika past perfect bij de romige kaas.
Bekijk recept
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze romige tagliatelle met kip te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Comfort food, Hoofdgerechten, Pasta, Recepten, Vlees Tagged With: gastblog Daniëlle, Italiaans, kaas, kip, parmezaanse kaas, pasta, spinazie, witte wijn, zongedroogde tomaat

« Saag paneer – Indiase spinaziecurry met kaas
Courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Ein WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Eindelijk weer even de lente gevoeld. Wat laad ik daar van op! Ik wens jullie allemaal een hele fijne en zonnige week. 💜
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Mangosalade met komkommer en paprika
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.