Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Comfort food / Patatje paddenstoel met truffelmayonaise – vega(n)!

Patatje paddenstoel met truffelmayonaise – vega(n)!

15 augustus 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 11 Reacties


Patatje paddenstoel - ANNIEPANNIE.NL

Een patatje stoofvlees is natuurlijk super lekker. Maar als je geen vlees kunt of wilt eten (en daar heeft iedereen zijn eigen redenen voor), dan kan ik me voorstellen dat je ook weleens een vegetarisch patatje stoof wilt. Patatje paddenstoel to the rescue! Deze stoof van paddenstoelen heeft zóveel smaak, dat ook niet-vegetariërs hier helemaal wild van worden. Als lichtend voorbeeld noem ik mijn vriend Roel, een ontzettende vleesliefhebber. Als ik hem dit patatje met paddenstoelensaus voor zet, is zijn bord binnen no time leeg. ‘Is er nog meer?’, vraagt hij dan hoopvol. En ja, er is altijd meer in huize Anniepannie. ;-)

Paddenstoelen zijn de bom

Misschien heb je het al gemerkt, maar ik ben fan van paddenstoelen. Je kunt er onwijs veel mee, van shiitake-sushi tot paddenstoelenstoof met linzen en van teriyaki noedels met portobello tot portobello burgers. Stuk voor stuk yummie gerechten. Net zoals dit patatje paddenstoel. De paddenstoelensaus krijgt een rijke, diepe smaak door de toevoeging van sojasaus en worcestersaus. En ja, ook de umami (hartige smaak) van de paddenstoelen zelf helpt daarbij mee! Je maakt dit gerecht trouwens heel eenvoudig veganistisch, door plantaardige roomboter, worcestersaus en mayonaise te gebruiken.

Patatje paddenstoel met truffelmayonaise

Patatje paddenstoel mét truffelmayonaise

Oh truffelmayonaise, wat moesten we toch zonder jou? Truffelmayonaise maakt bijna alles lekkerder, zo ook dit patatje paddenstoel. Eigenlijk is dat niet eens zo gek, want een truffel is natuurlijk ook een soort paddenstoel. Mijn dringende advies is dan ook om zéker een potje truffelmayo aan te breken. De combinatie met de paddenstoelensaus en crunchy friet is gewoonweg hemels. Probeer dit recept, lieve jij. Je krijgt er echt geen spijt van, dat durf ik te garanderen. Laat je me – bijvoorbeeld via Instagram – en/of in een reactie weten wat je van het recept vindt? Vind ik mega leuk!

Patatje paddenstoel - ANNIEPANNIE.NL

Patatje paddenstoel met truffelmayonaise

Patatje paddenstoel is geschikt voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. De saus is zó rijk van smaak, je mist het vlees totaal niet in dit vega(n) patatje stoof! Heerlijk met truffelmayonaise.
4.93 van 14 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 g frietaardappelen
  • 200 g gemengde paddenstoelen bijv. shiitakes, oesterzwammen en kastanjechampignons
  • 1 kleine ui in dunne ringen
  • 70 ongezouten roomboter of kies plantaardige roomboter
  • 2,5 el bloem
  • 3 el sojasaus
  • 1 el worcestersaus of kies plantaardige worcestersaus
  • 5 takjes tijm
  • truffelmayonaise of kies plantaardige mayonaise

Instructies

  • Smelt 1/3e van de boter in een grote koekenpan en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen en ui totdat ze goed bruin zijn. Schep alles op een bord.
  • Zet het vuur lager en smelt de rest van de boter in de koekenpan. Doe de bloem erbij en laat dit al roerend even bakken. Voeg nu in scheutjes 400 ml water toe (niet in één keer!) terwijl je goed blijft roeren. Zorg dat de saus blijft pruttelen.
  • Voeg de sojasaus en de worcestersaus toe. Ris de tijmblaadjes van de takjes en roer die ook door de saus. Breng de saus op smaak met peper en voeg het paddenstoelenmengsel toe. Roer de saus goed door en houd warm.
  • Verhit de frituurpan tot 160 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van ongeveer 1 centimeter dik. Spoel ze goed af in een vergiet en dep ze droog ze in een schone theedoek. Bak de frieten 3-4 minuten voor in kleine porties. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Bak de voorgebakken friet op 190 °C af in kleine porties gedurende ongeveer 2 minuten. Laat uitlekken en hussel om met wat zout. Verdeel de friet over twee borden.
  • Schep op ieder bord wat van de paddenstoelensaus en een lepeltje truffelmayonaise. Garneer eventueel met een takje tijm.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Ik maakte dit recept voor een eerdere samenwerking met Landjuweel en mag het nu ook met jullie delen. Leuk!

Meer lekkere recepten met paddenstoelen:

Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie
Teriyaki noedels met portobello en broccoli
Teriyaki noedels: de perfecte combinatie van vlezige, in de pan gebakken portobello met stevige sobanoedels en zoetzure teriyakisaus. Absoluut onweerstaanbaar!
Bekijk recept
Teriyaki noedels met portobello en broccoli - ANNIEPANNIE
Portobello burger met guacemole
Deze portobello burger is super lekker en vlezig! Hij is geschikt voor zowel vega's, vegans, flexitariërs als vleeseters. Extra lekker van de barbecue!
Bekijk recept
Portobello burger met miso en guacamole

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om dit patatje paddenstoel te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Sauzen, Vega, Vegan Tags: aardappelen, friet, paddenstoelen, patat, stoof, stoofvlees, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch

« Griekse aardappelsalade met sperziebonen en kabeljauw
Tomatenspiesjes van de barbecue »

Reacties

  1. Henk zegt

    5 februari 2023 om 23:31

    5 sterren
    Superlekker!!! (Had al een reactie geplaatst, maar die is verdwenen.)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 februari 2023 om 12:22

      Hij staat er hoor! Nogmaals dank voor je leuke bericht.

      Beantwoorden
  2. Henk zegt

    5 februari 2023 om 21:34

    5 sterren
    Superlekker!! Verrassend.
    En ook véél sneller klaar dan echte stoof.
    Groetjes van een verstokte vleeseter.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 februari 2023 om 12:21

      Ahh, wat SUPER om te horen. Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 😃

      Beantwoorden
  3. Eva zegt

    9 juli 2021 om 16:58

    Maak je dit met Japanse sojasaus?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 juli 2021 om 17:02

      Yes, gewone (zoute) sojasaus!

      Beantwoorden
  4. Emmy Pos zegt

    2 mei 2021 om 18:15

    5 sterren
    Super lekker gegeten. Had oesterzwammen, shii-takes en kastanje champignons, patat uit de Airfryer.
    Wij zijn 70+ maar je app staat prominent op de eerste site van mijn iPhone.

    Gr Emmy

    Beantwoorden
  5. Ageeth zegt

    11 februari 2021 om 21:10

    5 sterren
    Wat een topgerecht…super lekker en dat zonder vlees

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      11 februari 2021 om 21:48

      Wat tof om te horen dat je er zo van hebt genoten! Bedankt dat je het even liet weten.

      Beantwoorden
  6. Justine zegt

    4 oktober 2020 om 12:21

    5 sterren
    Superlekker! Fijn dat er een vega versie is.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 oktober 2020 om 18:14

      Wat leuk dat het lekker was! En jaaa, voor alles is een vega versie!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in