Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Borrel / Kaasbrood met knoflookboter en kruiden

Kaasbrood met knoflookboter en kruiden

22 april 2022 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Kaasbrood met knoflookboter en kruiden ingepakt in aluminiumfolie

Ik maakte een goddelijk kaasbrood met knoflookboter en kruiden. Maar eerst even dit: ken je die zompige kant-en-klaar stokbroodjes kruidenboter uit de koeling van de supermarkt? In mijn studententijd was het een regelmatig terugkerend onderdeel van de avondmaaltijd, haha! De structuur van die broodjes is eigenlijk echt niet helemaal ok, maar de smaak is lekker! Ik zocht al tijdenlang naar het exacte knoflook-kruidenmengsel om die smaak na te bootsen. En nu? Nu heb ik het gevonden. Lees snel verder.

Meteen naar recept >>

Kaasbrood met knoflookboter: kant en klaar is niet raar

Voor het recept dat ik vandaag deel, gebruik ik een kruidenmix die ik in de supermarkt vond. Een mix voor kruidenboter. Hoe geniaal! Ik wist niet dat het bestond. Maar wat blijkt? De kruidenmix geeft exact dezelfde smaak als die kant-en-klare stokbroodjes kruidenboter uit mijn studententijd. Wel kies ik nu voor beter brood en voeg ik knoflook toe, véél knoflook. Oh en kaas. Véél kaas. Klinkt dit je nou als muziek in de oren? Maak dan het recept. Je gaat er gegarandeerd van genieten! ;-)

Kaasbrood: heerlijk bij de borrel of een kop soep

Serveer dit kaasbrood met knoflook en kruiden bij een lekker soepje en je hebt een heerlijke maaltijd te pakken. Of, bombardeer het tot borrelbrood en maak het de ster van de borrelplank. Charcuterie erbij, snackgroente, wat noten, druifjes, nog een paar leuke kaasjes en hop, je gasten ook weer blij!

Hier is het recept:

Kaasbrood met knoflookboter en kruiden ingepakt in aluminiumfolie

Kaasbrood met knoflookboter en kruiden

Dit kaasbrood is heel makkelijk om te maken en zó lekker! Je gebruikt een rond brood dat je insnijdt en vult met kaas, kruiden en knoflookboter. Even in de oven en hoppa: je borrelbrood is klaar om aan te vallen!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd25 minuten minuten
Servings: personen

Ingrediënten

  • 1 rond desem brood
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 bollen mozzarella in stukjes getrokken
  • 5 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 el kruidenboterkruiden Euroma
  • 1 tl zeezout flakes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het brood net niet tot de bodem in met een broodmes. Ik heb dat snijden in een soort parten gedaan, door het brood steeds een stukje te draaien. Maar je kunt ook vierkantjes maken door plakken te snijden van ongeveer twee centimeter breed (niet helemaal doorsnijden dus!), dan het brood een kwartslag te draaien en het vervolgens nog eens in te snijden.
  • Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruidenboterkruiden en plakjes knoflook door.
  • Vul terwijl de boter smelt alle inkepingen van het brood met stukjes mozzarella en geraspte kaas.
  • Leg het brood op een groot stuk aluminiumfolie en overgiet het met de knoflook-kruidenboter. Zorg dat de boter ook in de inkepingen terecht komt. Pak het brood in met het aluminiumfolie en bak het 20 minuten in het midden van de oven. Vouw dan het aluminiumfolie open en bak het brood nog eens 5 tot 10 minuten tot het goudbruin en knapperig is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Mocht je dit borrelbrood gemaakt hebben, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren. Meeeeeega leuk!

Meer lekkere brood recepten

Lamsgehakt met doperwten en zachte broodjes (keema pau)
Dit recept voor keema pau komt uit het boek Dishoom. Het is een heerlijk Indiaas gerecht van kruidig lamsgehakt met doperwten en zachte broodjes.
Bekijk recept
Lamsgehakt met doperwten en zachte broodjes (keema pau)
Focaccia met salie, appel en blauwe kaas
Deze focaccia met salie, appel en blauwe kaas is zó fantastisch lekker! Met dit recept bak je een heerlijke, fluffy focaccia waar je gasten van zullen smullen.
Bekijk recept
focaccia met salie appel en blauwe kaas - ANNIEPANNIE
focaccia met chorizo en peterselie
My goodness, deze focaccia met chorizo en peterselie smaakt echt geweldig! Hij is fluffy, vol van smaak en prachtig geel-oranje van kleur door de chorizo. Heerlijk bij de borrel!
Bekijk recept
focaccia-met-chorizo-ANNIEPANNIE-3126

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om dit lekkere kaasbrood te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Borrel, Brood, Buffet, Comfort food, Lunch, Recepten, Vega Tags: borrel, brood, knoflook

« Grapefruit mimosa’s (2 ingrediënten!)
Hartige soesjes met kaas (a.k.a. ‘gougères’) »

Reacties

  1. Erica zegt

    10 september 2023 om 08:29

    In het recept staat dat er geraspte kaas door moet. Deze staat niet op de ingrediëntenlijst. Zou je die willen toevoegen?

    Beantwoorden
  2. Nicolette zegt

    29 mei 2022 om 19:08

    5 sterren
    Heerlijk brood, net gegeten in combinatie met de Snijbonensalade met Burrata. Blijvertje !!!

    Beantwoorden
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Courgette quiche met feta en kruiden
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?