Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Borrel / Borrelplank maken met kaas en vlees

Borrelplank maken met kaas en vlees

22 oktober 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Zelf een borrelplank maken is echt onwijs leuk om te doen. Je kunt een borrelplank zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, dat hangt een beetje af van het formaat plank dat je kiest. Vergis je niet: ik koos hier een relatief kleine plank, maar er liggen eigenlijk hartstikke veel borrelhapjes op! Hier kun je met drie of vier personen al lekker van borrelen. Zal ik eens een geheimpje verklappen? Wij eten ook weleens een borrelplank als avondeten. Wijntje erbij, Netflix aan en GAAN! Het leven is er om van te genieten.

Zelf een borrelplank maken: zo doe je dat

Een borrelplank samenstellen is helemaal niet lastig. Begin met het kiezen van een plank (rond, langwerpig, vierkant?). Als je geen plank hebt, kun je ook een groot bord of een platte schaal gebruiken. Dan kies je een thema. Ga je voor een vegetarische borrelplank, of voor eentje met vlees en/of vis? Vandaag heb ik een borrelplank gemaakt met kaas en vlees erop. Dit ligt er op de plank:

  • Kaas: Ik ben hier voor een Hollandse oude kaas gegaan. Het stuk kaas kun je in z’n geheel op de plank leggen. Met een puntig mes kun je stukjes van de kaas af brokkelen, dat ziet er heel leuk uit zoals je ziet! Natuurlijk kun je ook voor één of meerdere buitenlandse kaasjes kiezen, zoals brie en een blauwe kaas. Leg de kazen niet naast elkaar, maar verspreid ze over het bord en steek er indien nodig een mesje in.
  • Vlees: Op deze plank liggen Italiaanse vleeswaren, zoals gedroogde ham met truffel (die ik om broodstengels heb gewikkeld), plakjes chorizoworst en plakjes coppa di Parma. Natuurlijk kun je alle vleeswaren kiezen die je lekker vindt, zorg wel dat ze er allemaal nét een beetje anders uitzien, dat staat leuk. Leg ook niet alles naast elkaar, maar verspreid het over de plank.
  • Fruit: Ik vind het altijd heerlijk als er iets frissigs op een borrelplank ligt. Dat is fijn om te eten tussen alle sterke smaken van de kaas en het vlees door. Je kunt kiezen voor fruit uit het seizoen. Ik heb bramen gekozen, maar frambozen, partjes appel, blauwe bessen of druiven doen het ook altijd goed. Zorg dat je voor fruit kiest dat je makkelijk kunt pakken zonder vieze handen te krijgen.
  • Brood/toastjes: Als je zachte kazen serveert, is het fijn om daar brood of toastjes bij te geven. Ook lekker bij een dipje.
  • Dip/smeersel: Op deze plank koos ik voor bietenhummus. Prachtig van kleur en heerlijk van smaak. Deze bietendip is ook erg lekker en fris. Kies een mooi bakje om de dip in te serveren.
  • Olijven: Wat voor mij onmisbaar is op een goede borrelplank zijn olijven. Die kun je gemarineerd kopen, maar je kunt ook heel makkelijk zelf gemarineerde olijven maken.
Borrelplank maken: 3 tips | ANNIEPANNIE

3 tips voor een mooie borrelplank!

Het oog wil ook wat. Daarom geef ik je drie tips voor het samenstellen van een borrelplank die naast lekker ook mooi is om te zien:

  1. Je kunt tegenwoordig allerlei lekkere crackertjes, dipstokjes en broodstengels kopen die er leuk uitzien. Ga daar zeker voor. Weer eens wat anders dan je standaard toastjes! Wikkel vleeswaren ook eens om een broodstengel heen, dat ziet er onwijs leuk uit.
  2. Kleine crackertjes, fruit, nootjes en olijven zijn niet alleen lekker, maar doen het ook goed als gatenvullers. Hoe minder van de plank je ziet, hoe aantrekkelijker en luxueuzer de borrelplank eruit zal zien!
  3. Groepeer de items op je borrelplank op basis van kleur. Leg borrelhapjes met dezelfde kleur ver uit elkaar. Zorg dat elk borrelhapje grenst aan een hapje met een contrasterende kleur. Geel naast knalpaars, roze naast donkergroen, etcetera.
Borrelplank maken: 3 tips | ANNIEPANNIE

Borrelplank maken met kaas en vlees

Zelf een borrelplank maken is leuk om te doen. Ik maakte een borrelplank met kaas en vlees, fruit en olijven. Hier kun je met drie of vier personen lekker van borrelen.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk oude kaas in stukjes
  • 6 plakjes coppa di Parma
  • 4 plakjes Italiaanse ham
  • 12 plakjes chorizo
  • 1 handvol bramen
  • 150 gram gemarineerde olijven
  • 4 broodstengels
  • 1 handvol kleine crackertjes
  • 1 bakje bietenhummus

Instructies

  • Schik alle borrelhapjes op een borrelplank naar keuze. Gebruik de tips hierboven voor het mooiste resultaat.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Ben je nog op zoek naar een mooie borrelplank? Ik vind deze langwerpige borrelplank helemaal het einde.

Nog meer borrelplezier? Bekijk deze recepten:

Vegetarische borrelplank met bitterballen
Mango feta dip
Bruschetta met gegrilde courgette


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Hapjes en Snacks, Kerst, Recepten, Vlees, Zelf maken Tags: bietenhummus, borrel, borrelen, borrelhapje, borrelplank, bourgondisch, bramen, kaas, olijven, vlees, zelf maken

« Broodje vissticks met wortelsalade en augurk
Roomkaasdip met jalapeño, spekjes en cheddar »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in