Ik maakte een goddelijk kaasbrood met knoflookboter en kruiden. Maar eerst even dit: ken je die zompige kant-en-klaar stokbroodjes kruidenboter uit de koeling van de supermarkt? In mijn studententijd was het een regelmatig terugkerend onderdeel van de avondmaaltijd, haha! De structuur van die broodjes is eigenlijk echt niet helemaal ok, maar de smaak is lekker! Ik zocht al tijdenlang naar het exacte knoflook-kruidenmengsel om die smaak na te bootsen. En nu? Nu heb ik het gevonden. Lees snel verder.
Meteen naar recept >>Kaasbrood met knoflookboter: kant en klaar is niet raar
Voor het recept dat ik vandaag deel, gebruik ik een kruidenmix die ik in de supermarkt vond. Een mix voor kruidenboter. Hoe geniaal! Ik wist niet dat het bestond. Maar wat blijkt? De kruidenmix geeft exact dezelfde smaak als die kant-en-klare stokbroodjes kruidenboter uit mijn studententijd. Wel kies ik nu voor beter brood en voeg ik knoflook toe, véél knoflook. Oh en kaas. Véél kaas. Klinkt dit je nou als muziek in de oren? Maak dan het recept. Je gaat er gegarandeerd van genieten! ;-)
Kaasbrood: heerlijk bij de borrel of een kop soep
Serveer dit kaasbrood met knoflook en kruiden bij een lekker soepje en je hebt een heerlijke maaltijd te pakken. Of, bombardeer het tot borrelbrood en maak het de ster van de borrelplank. Charcuterie erbij, snackgroente, wat noten, druifjes, nog een paar leuke kaasjes en hop, je gasten ook weer blij!
Hier is het recept:
Ingrediënten
- 1 rond desem brood
- 100 gram ongezouten roomboter
- 2 bollen mozzarella in stukjes getrokken
- 5 teentjes knoflook in plakjes
- 1 el kruidenboterkruiden Euroma
- 1 tl zeezout flakes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het brood net niet tot de bodem in met een broodmes. Ik heb dat snijden in een soort parten gedaan, door het brood steeds een stukje te draaien. Maar je kunt ook vierkantjes maken door plakken te snijden van ongeveer twee centimeter breed (niet helemaal doorsnijden dus!), dan het brood een kwartslag te draaien en het vervolgens nog eens in te snijden.
- Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruidenboterkruiden en plakjes knoflook door.
- Vul terwijl de boter smelt alle inkepingen van het brood met stukjes mozzarella en geraspte kaas.
- Leg het brood op een groot stuk aluminiumfolie en overgiet het met de knoflook-kruidenboter. Zorg dat de boter ook in de inkepingen terecht komt. Pak het brood in met het aluminiumfolie en bak het 20 minuten in het midden van de oven. Vouw dan het aluminiumfolie open en bak het brood nog eens 5 tot 10 minuten tot het goudbruin en knapperig is.
Eet smakelijk!
Mocht je dit borrelbrood gemaakt hebben, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren. Meeeeeega leuk!
Meer lekkere brood recepten
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om dit lekkere kaasbrood te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Erica zegt
In het recept staat dat er geraspte kaas door moet. Deze staat niet op de ingrediëntenlijst. Zou je die willen toevoegen?
Nicolette zegt
Heerlijk brood, net gegeten in combinatie met de Snijbonensalade met Burrata. Blijvertje !!!