Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Hartige soesjes met kaas (a.k.a. ‘gougères’)

Hartige soesjes met kaas (a.k.a. ‘gougères’)

23 mei 2022 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Hartige soesjes op de bakplaat - Leg ze niet te dicht op elkaar!

Hartige soesjes met kaas, ofwel gougères, komen uit de Franse keuken. Ze zijn eigenlijk precies hetzelfde als de zoete variant, maar dan dus hartig. Zacht en fluffy van buiten, luchtig van binnen. Over het algemeen wordt er voor hartige kaassoezen geraspte Gruyère, Comté of Emmentaler gebruikt, maar ik ging dit keer voor pittige, belegen kaas uit Noord-Holland. Heerlijk! Ik moet natuurlijk wel een beetje trouw blijven aan mijn roots hè, haha. Gougères zijn het allerlekkerst als je ze nog warm serveert. Geef deze hartige soesjes bij de borrel, bouw er een voorgerecht van (serveer ze naast een frisse salade met appel bijvoorbeeld) of serveer ze bij een feestelijke brunch. Smullen geblazen!

Meteen naar recept >>

Hartige soesjes met kaas: zo lukken ze gegarandeerd!

Het is niet moeilijk om hartige soesjes te maken. Maar je moet je wel aan een simpele regel houden. Wat die regel is? Simpel: blijf tussendoor van de oven af. Niet de deur opendoen om even te gluren, nee, gewoon vertrouwen hebben! Of een glazen ovendeur, dat helpt ook. ;-) Verder is het recept vrij simpel. Volg alle stappen en je zult een prachtig eindresultaat krijgen. Met hartige soesjes maak je indruk bij de borrel, brunch of lunch. Ik zou ze zeker eens proberen als ik jou was!

Hartige soesjes met kaas bij de Paasbrunch
Hartige soesjes op een schoteltje

Ga jij ook hartige soezen maken?

Mocht je deze hartige soesjes met kaas gaan maken, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Ik ben zo benieuwd hoe je ze vindt! Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren. Hier is het recept:

Hartige soesjes (gougères) op de bakplaat

Hartige soesjes met kaas (‘gougères’)

Hartige soesjes met kaas ('gougères') komen uit de Franse keuken. Ze zijn zacht en fluffy van buiten en luchtig van binnen. Over het algemeen wordt er geraspte Gruyère, Comté of Emmentaler gebruikt, maar ik ging dit keer voor pittige, belegen kaas uit Noord-Holland. Heerlijk!
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 18 stuks

Keukentools

  • 1 hersluitbare zak

Ingrediënten

  • 100 g extra belegen kaas
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem gezeefd
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 middelgrote eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp de kaas op een fijne rasp.
  • Verwarm in een ruime steelpan de melk en de roomboter met 100 ml water op laag vuur. Als de boter helemaal gesmolten is en het vocht kookt, voeg je in 1 keer de bloem en ½ theelepel zout toe. Roer met een houten lepel of garde tot een stevig deeg dat loskomt van de wand van de steelpan. Laat ongeveer 2 minuten al roerend bakken totdat het deegje mooi glanst. Schep het deeg over in een kom, voeg de mosterd en driekwart van de kaas toe en laat iets afkoelen.
  • Klop de eieren los en klop lepel voor lepel het ei met een garde door het deeg. Klop tot een glad en dik beslag. Schep het beslag in een spuitzak of hersluitbare zak (knip een puntje van de zak) en spuit gelijke hoopjes van ca. 4 cm doorsnee op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat ruimte tussen de gougères.
  • Bestrooi de gougères met de rest van de kaas en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Open de oven tussentijds niet. Zet de oven na 15 minuten uit, open de deur en laat nog 10 minuten met de deur op een kleine kier afkoelen. Serveer de gougères warm.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy!

Andere lekkere hapjes om bij de hartige kaassoesjes te serveren:

Bruschetta met geroosterde druiven en brie
Voor deze bruschetta met geroosterde druiven en brie heb je maar 3 ingrediënten nodig! Een heerlijk borrelhapje waarmee je indruk maakt op je gasten.
Bekijk recept
Bruschetta met geroosterde druiven en brie - ANNIEPANNIE
Pinchos met chorizo, brie en appel
Deze pinchos met chorizo, brie en appel zijn heerlijk bij de borrel of bij een tapasdiner. Makkelijk om te maken, maar toch een feestelijk effect!
Bekijk recept
Spaanse pinchos met chorizo, brie en appel - ANNIEPANNIE
Bitterballen met feta, kip en mango
Dit zijn misschien wel de meest verrassende bitterballen die je ooit hebt geproefd. De vulling van feta, mango en kip is heerlijk!
Bekijk recept
Bitterballen met feta kip en mango - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze hartige soesjes met kaas te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Buffet, Hapjes en Snacks, High tea, Kerst, Pasen, Recepten, Vega Tags: borrel, hapje, hartig, kaas, soesjes, soezen, vega

« Kaasbrood met knoflookboter en kruiden
Plaattaart met gerookte zalm en citroen »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok