Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Soep / Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé

Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé

29 augustus 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


pindasoep met komkommer bosui en tauge - ANNIEPANNIE

Vandaag is het weer tijd voor een lekker recept van gastblogger Daniëlle! Alle recepten van haar Instagram, deelt ze ook hier op Anniepannie.nl. Zo kun je ze makkelijk terugvinden op het wereldwijde web. Vandaag is het de beurt aan haar beroemde pindasoep met een topping van komkommer, bosui en knapperige taugé. Easy peasy om te maken, maar bomvol smaak.

Pindasoep voor doordeweeks

Omdat deze pindasoep zo snel klaar is, is ‘ie ideaal voor doordeweeks. Je eet ‘m als voorgerecht in een wat kleinere portie, of als hoofdgerecht met eventueel een stokbroodje erbij. Je kunt er om hem wat vullender te maken ook een handje gekookte rijst door doen. Super veelzijdig dus, dit soepje! En klaar in slechts 15 minuten, had ik dat al gezegd? Oh en als je deze soep vega(n) wilt maken, gebruik dan groentebouillon.

pindasoep met komkommer en tauge - ANNIEPANNIE

Pindakaas

Voor deze pindasoep gebruik je 100% pindakaas. Die heb ik altijd in huis, in twee varianten: met stukjes noot en zonder stukjes noot. Het is de perfecte pindakaas voor pindasaus, dit soort soepjes of deze goddelijke (!) curry. Voor op brood heb ik trouwens ook allerlei andere soorten pindakaas in huis. Ik ben een echt pindakaasmonster, hahaha. Ooit schreef ik zelfs dit artikel met de beste pindakaas combinaties voor op brood. Mocht je interesse hebben. ;-)

Boekentip

Dan wil ik je heel graag nog even iets tippen, en dat is dit mega awesome Indonesische kookboek. Voor iedereen die van Indonesisch/Indisch eten houdt, maar ook van vernieuwing! Vanja van der Leeden geeft in haar boek Indorock een hele leuke twist aan de Indonesische keuken. En lekker dat haar gerechten zijn! Daarnaast staat het boek vol mooie achtergrondverhalen en handige tips. Echt een aanwinst voor je boekenkast.

En dan nu het recept van Daniëlle’s snelle pindasoep:

pindasoep met komkommer en tauge - ANNIEPANNIE

Pindasoep met komkommer, bosui en taugé

Deze heerlijke pindasoep met komkommer, bosui en taugé staat binnen een kwartier op tafel. Een dikke aanrader! 
4.5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 kippenbouillonblokje of groentebouillon als je vega(n) eet
  • 2 el sambal naar keuze
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el ketjap
  • 8 el 100% pindakaas zonder stukjes
  • handje taugé
  • 1/3 komkommer
  • 1 bosui
  • 2 el pinda’s

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in een (soep)pan. Fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak even mee.
  • Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en mix alles glad met de staafmixer.
  • Voeg de pindakaas, ketjap, gembersiroop toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Giet in een vergiet kokend water over de de taugé en laat uitlekken. Serveer de pindasoep met de komkommer, bosui, taugé en pinda’s.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >

Meer hartige recepten met pinda’s:

Varkenshaassaté met pindasaus
Deze Indonesische varkenshaassaté is heerlijk van smaak en lekker mals. Maak de pindasaus erbij en je hebt een heerlijk maaltje te pakken!
Bekijk recept
varkenshaassaté met pindasaus - Anniepannie.nl
Aubergine curry met pindakaas en sambal
Deze romige aubergine curry met pindakaas en sambal is zalig! Echt comfort food om van te genieten. Lekker met platbrood of rijst!
Bekijk recept
aubergine-curry-met-pindakaas-en-sambal-1
Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Zelf pindakaas maken doe je met maar 2 ingrediënten en een blender. Makkelijker wordt het niet! En geloof me, zelfgemaakte pindakaas is zó lekker!
Bekijk recept
Zelf pindakaas maken

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze makkelijke pindasoep te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Comfort food, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Soep, Vega, Vegan, Voorgerechten Tagged With: gastblog Daniëlle, gember, ketjap, pindakaas, soep, vega, vegan

« Biefstuk met chimichurri, aardappels en paprika (+vega optie)
Watermeloensalade met tomaatjes en een granaatappel-fetadressing »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok