Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Soep / Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé

Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé

29 augustus 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 23 Reacties


pindasoep met komkommer bosui en tauge - ANNIEPANNIE

Vandaag is het weer tijd voor een lekker recept van gastblogger Daniëlle! Alle recepten van haar Instagram, deelt ze ook hier op Anniepannie.nl. Zo kun je ze makkelijk terugvinden op het wereldwijde web. Vandaag is het de beurt aan haar beroemde pindasoep met een topping van komkommer, bosui en knapperige taugé. Easy peasy om te maken, maar bomvol smaak.

Pindasoep voor doordeweeks

Omdat deze pindasoep zo snel klaar is, is ‘ie ideaal voor doordeweeks. Je eet ‘m als voorgerecht in een wat kleinere portie, of als hoofdgerecht met eventueel een stokbroodje erbij. Je kunt er om hem wat vullender te maken ook een handje gekookte rijst door doen. Super veelzijdig dus, dit soepje! En klaar in slechts 15 minuten, had ik dat al gezegd? Oh en als je deze soep vega(n) wilt maken, gebruik dan groentebouillon.

pindasoep met komkommer en tauge - ANNIEPANNIE

Pindakaas

Voor deze pindasoep gebruik je 100% pindakaas. Die heb ik altijd in huis, in twee varianten: met stukjes noot en zonder stukjes noot. Het is de perfecte pindakaas voor pindasaus, dit soort soepjes of deze goddelijke (!) curry. Voor op brood heb ik trouwens ook allerlei andere soorten pindakaas in huis. Ik ben een echt pindakaasmonster, hahaha. Ooit schreef ik zelfs dit artikel met de beste pindakaas combinaties voor op brood. Mocht je interesse hebben. ;-)

Boekentip

Dan wil ik je heel graag nog even iets tippen, en dat is dit mega awesome Indonesische kookboek. Voor iedereen die van Indonesisch/Indisch eten houdt, maar ook van vernieuwing! Vanja van der Leeden geeft in haar boek Indorock een hele leuke twist aan de Indonesische keuken. En lekker dat haar gerechten zijn! Daarnaast staat het boek vol mooie achtergrondverhalen en handige tips. Echt een aanwinst voor je boekenkast.

En dan nu het recept van Daniëlle’s snelle pindasoep:

pindasoep met komkommer en tauge - ANNIEPANNIE

Pindasoep met komkommer, bosui en taugé

Deze heerlijke pindasoep met komkommer, bosui en taugé staat binnen een kwartier op tafel. Een dikke aanrader! 
4.49 van 88 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd10 minuten minuten
Totale tijd15 minuten minuten
Servings: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 kippenbouillonblokje of groentebouillon als je vega(n) eet
  • 2 tl sambal naar keuze
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el ketjap
  • 8 el 100% pindakaas zonder stukjes
  • handje taugé
  • 1/3 komkommer
  • 1 bosui
  • 2 el pinda’s

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in een (soep)pan. Fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak even mee.
  • Voeg (voor 3 personen) 750 ml water en het bouillonblokje toe en mix alles glad met de staafmixer.
  • Voeg de pindakaas, ketjap, gembersiroop toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Giet in een vergiet kokend water over de de taugé en laat uitlekken. Serveer de pindasoep met de komkommer, bosui, taugé en pinda’s.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >

Meer hartige recepten met pinda’s:

Varkenshaassaté met pindasaus
Deze Indonesische varkenshaassaté is heerlijk van smaak en lekker mals. Maak de pindasaus erbij en je hebt een heerlijk maaltje te pakken!
Bekijk recept
varkenshaassaté met pindasaus - Anniepannie.nl
Aubergine curry met pindakaas en sambal
Deze romige aubergine curry met pindakaas en sambal is zalig! Echt comfort food om van te genieten. Lekker met platbrood of rijst!
Bekijk recept
aubergine-curry-met-pindakaas-en-sambal-1
Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Zelf pindakaas maken doe je met maar 2 ingrediënten en een blender. Makkelijker wordt het niet! En geloof me, zelfgemaakte pindakaas is zó lekker!
Bekijk recept
Zelf pindakaas maken

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze makkelijke pindasoep te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Soep, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: gastblog Daniëlle, gember, ketjap, pindakaas, soep, vega, vegan

« Biefstuk met chimichurri, aardappels en paprika (+vega optie)
Watermeloensalade met tomaatjes en een granaatappel-fetadressing »

Reacties

  1. Ellie Sluijter zegt

    1 december 2024 om 13:41

    5 sterren
    Erg lekker
    Recept aangepast naar 10 pers

    Beantwoorden
  2. Silvia zegt

    10 november 2024 om 17:31

    1 ster
    Wat een flauwe meuk. Ondanks toevoegen van heel veel extra kruiden nog steeds smakeloos.
    Niet de moeite waard

    Beantwoorden
  3. Stijn zegt

    6 juli 2024 om 00:13

    1 ster
    Ik dacht gezellig bij iemand thuis te eten maar dit verandere snel… Zoiets smerigs heb ik nog nooit gegeten en ik eet echt saai! Ik zou liever een tegel van de straat chappen dan dat ik dit nog ooit eens eet! Had dit tecept lekker in het boek gelaten.
    Groet Stijn
    Ps. Ik hoop geen voedselvergiftiging opgelopen te hebben.

    Beantwoorden
  4. H.A. Masselink-Beltman zegt

    3 juni 2024 om 15:02

    5 sterren
    Heerlijk, een heerlijk soep je, ook om restjes pindasaus op te maken. Ik heb nog wat gemalen Cocos toegevoegd.

    Beantwoorden
  5. Janina zegt

    6 april 2024 om 18:53

    5 sterren
    Heerlijke soep! Maak het vaker…

    Beantwoorden
  6. Joop zegt

    5 april 2024 om 19:01

    Dankjewel, het was heerlijk met dat portie patat en een mexicano. Moest toch wat meer vocht en andere dingen gebruiken, anders is het veeeel te dik

    Beantwoorden
  7. Janina zegt

    1 januari 2024 om 20:53

    4 sterren
    Heerlijk!!! En snel en makkelijk

    Beantwoorden
  8. Fershad zegt

    31 oktober 2023 om 15:15

    5 sterren
    Ik ben geen pro chef, dit is wel easy recept!! Jammer dat er geen sambal bij de aanwijzingen staat. Alsnog 5 sterren waard!!

    Beantwoorden
  9. Petra zegt

    18 juni 2023 om 18:35

    Heerlijke en snel klaargemaakte pindasoep. Bedankt voor get recept.

    Beantwoorden
  10. Ina zegt

    12 juni 2023 om 18:18

    5 sterren
    Heerlijk nu 2x gemaakt …

    Beantwoorden
  11. Niels De Nobel zegt

    26 mei 2023 om 18:44

    5 sterren
    Top gerecht. Simpel te maken. Ik heb alleen de gembersiroop vervangen door honing omdat de gembersiroop op was in de winkel. Maar ook daarmee was die heerlijk.

    Beantwoorden
  12. Danielle zegt

    3 april 2022 om 10:50

    5 sterren
    Zelfs met corona konden we de soep proeven! Wel 4 lepels sambal gebruikt ipv 2

    Beantwoorden
  13. Maarten zegt

    25 december 2021 om 20:02

    2 sterren
    Lekker soepje. Maar ik heb nu wel een schrale anus van de sambal, maar dat doet er niet toe….

    Beantwoorden
  14. Renier zegt

    25 december 2021 om 19:59

    Super lekker, maar ik denk dat de eetlepels sambal niet kloppen. Wij hebben er theelepels van gemaakt. 😀
    Maar iedereen was super enthousiast

    Beantwoorden
    • Margriet zegt

      10 augustus 2022 om 14:43

      3 sterren
      Ik dacht ook al… dat is vast 4 THEE lepels. Dat vind ik persoonlijk wel pittig genoeg 😀

      Beantwoorden
  15. Diana zegt

    30 juni 2021 om 12:53

    5 sterren
    Fantastisch lekker recept. Ik voeg zelf nog wat cocosmelk toe en ipv 750 ml water gebruik ik een liter. Dan vinden wij m t lekkerst

    Beantwoorden
  16. Fransien zegt

    21 mei 2021 om 10:56

    5 sterren
    Echt heel erg lekker en makkelijk recept!

    Beantwoorden
  17. gerard zegt

    1 april 2021 om 13:16

    4 sterren
    erg lekker ivm allergie zonder komkommer

    Beantwoorden
  18. Kees zegt

    28 maart 2021 om 21:43

    Vraagje: wat bedoel je precies met 100% pindakaas? Is dat een bepaald merk, of is Calvé ook prima?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 maart 2021 om 13:52

      Hoi Kees! Ik bedoel daarmee pindakaas zonder toevoegingen. In elke supermarkt vind je tegenwoordig pindakaas van 100% pinda’s. Aan Calvé is o.a. suiker en zout toegevoegd.

      Beantwoorden
      • Maria C zegt

        20 augustus 2023 om 14:35

        5 sterren
        Eenvoudig en heerlijk recept. Dank je wel. Omdat ik geen gembersiroop in huis had heb ik het opgelost door stukje gemberwortel met de uien en knoflook mee te bakken en later scheutje mirin erbij te doen.

        Beantwoorden
  19. Mieke zegt

    27 maart 2021 om 14:31

    Ik wil de pindasoep met komkommer gaan maken en zie dat je eenvoudig het aantal personen kan wijzigen en dan zie je ook dat de ingredienten worden aangpast. Heel handig, alleen de hoeveelheid water is bij 1 persoon hetzelfde als bij 10 personen,, nl 750ml.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 maart 2021 om 13:55

      Hoi Mieke! Bedankt voor je scherpe opmerking. De tool past inderdaad alleen de lijst met ingrediënten aan. Ik zal toevoegen dat de 750 ml voor 3 personen is.

      Beantwoorden
4.49 from 88 votes (72 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Gebakken aardappels met spek en ui

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok