
Vandaag is het weer tijd voor een lekker recept van gastblogger Daniëlle! Alle recepten van haar Instagram, deelt ze ook hier op Anniepannie.nl. Zo kun je ze makkelijk terugvinden op het wereldwijde web. Vandaag is het de beurt aan haar beroemde pindasoep met een topping van komkommer, bosui en knapperige taugé. Easy peasy om te maken, maar bomvol smaak.
Pindasoep voor doordeweeks
Omdat deze pindasoep zo snel klaar is, is ‘ie ideaal voor doordeweeks. Je eet ‘m als voorgerecht in een wat kleinere portie, of als hoofdgerecht met eventueel een stokbroodje erbij. Je kunt er om hem wat vullender te maken ook een handje gekookte rijst door doen. Super veelzijdig dus, dit soepje! En klaar in slechts 15 minuten, had ik dat al gezegd? Oh en als je deze soep vega(n) wilt maken, gebruik dan groentebouillon.

Pindakaas
Voor deze pindasoep gebruik je 100% pindakaas. Die heb ik altijd in huis, in twee varianten: met stukjes noot en zonder stukjes noot. Het is de perfecte pindakaas voor pindasaus, dit soort soepjes of deze goddelijke (!) curry. Voor op brood heb ik trouwens ook allerlei andere soorten pindakaas in huis. Ik ben een echt pindakaasmonster, hahaha. Ooit schreef ik zelfs dit artikel met de beste pindakaas combinaties voor op brood. Mocht je interesse hebben. ;-)
Boekentip
Dan wil ik je heel graag nog even iets tippen, en dat is dit mega awesome Indonesische kookboek. Voor iedereen die van Indonesisch/Indisch eten houdt, maar ook van vernieuwing! Vanja van der Leeden geeft in haar boek Indorock een hele leuke twist aan de Indonesische keuken. En lekker dat haar gerechten zijn! Daarnaast staat het boek vol mooie achtergrondverhalen en handige tips. Echt een aanwinst voor je boekenkast.
En dan nu het recept van Daniëlle’s snelle pindasoep:

Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 kippenbouillonblokje of groentebouillon als je vega(n) eet
- 2 el sambal naar keuze
- 1 el gembersiroop
- 2 el ketjap
- 8 el 100% pindakaas zonder stukjes
- handje taugé
- 1/3 komkommer
- 1 bosui
- 2 el pinda’s
Instructies
- Verhit wat zonnebloemolie in een (soep)pan. Fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak even mee.
- Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en mix alles glad met de staafmixer.
- Voeg de pindakaas, ketjap, gembersiroop toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Giet in een vergiet kokend water over de de taugé en laat uitlekken. Serveer de pindasoep met de komkommer, bosui, taugé en pinda’s.
Eet smakelijk!
Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.
Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
Meer hartige recepten met pinda’s:



IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze makkelijke pindasoep te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie