Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Soep / Knolselderijsoep met appel en gerookte zalm

Knolselderijsoep met appel en gerookte zalm

2 december 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Knolselderijsoep met appel en gerookte zalm - ANNIEPANNIE

Van knolselderij kun je de lekkerste soepjes maken! En omdat knolselderij van zichzelf al super smaakvol is, heb je daar helemaal niet veel poespas voor nodig. Deze knolselderijsoep met appel en gerookte zalm maak je met slechts 5 ingrediënten. En het eindresultaat? Daar maak je zowel op een doordeweekse avond als tijdens een fancy diner indruk mee. Doordeweeks serveer je een grotere portie soep als avondeten. Lekker met wat knapperig brood om te dippen! Tijdens een diner met vrienden of familie serveer je de soep in kleinere porties als voorgerecht.

Knolselderijsoep met appel

Knolselderij en appel zijn echte smaakvrienden. Het zoete van de appel versterkt de smaak van de knolselderij. Het maakt de soep ook iets verfijnder. Als je je gasten deze knolselderijsoep voorzet zonder uitleg, zullen ze zich vanzelf gaan afvragen wat er nou naast knolselderij nog meer in zit. Ik vind het heerlijk om dit soepje te serveren met wat gerookte zalm on top. Het maakt ‘m extra chique! Met wat olijfolie en slagroom maak je voor de finishing touch nog wat sierlijke swirls.

Knolselderijsoep met appel - ANNIEPANNIE

Vegetarisch alternatief

Wie niet van gerookte zalm houdt of liever vegetarisch eet, kan de zalm vervangen door wat zachte geitenkaas. Dat combineert ook fantastisch met de smaak van knolselderij en appel. Daarnaast voegt het nog wat extra romigheid toe. Wie deze knolselderijsoep met appel serveert met geitenkaas, kan er eventueel nog voor kiezen om een zesde ingrediënt toe te voegen: knapperige stukjes walnoot. Heerlijk! Zo zie je maar dat je overal een leuke vegetarische variatie op kunt bedenken.

Knolselderijsoep met appel - ANNIEPANNIE

Knolselderijsoep met appel en gerookte zalm

Deze knolselderijsoep met appel en gerookte zalm maak je met slechts 5 ingrediënten. Je maakt er zowel op een doordeweekse avond als tijdens een fancy diner indruk mee.
4.63 van 8 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 knolselderij
  • 3 appel
  • 1,5 à 2 l groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 100 g gerookte zalm

Instructies

  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kwarten. Doe de knolselderij en de appel in een grote pan en schenk er zoveel bouillon bij dat alles net onder staat. Breng aan de kook en laat alles 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken.
  • Haal de pan van het vuur en controleer of de knolselderij goed zacht is. Pureer dan de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en meng alles nog eens goed door elkaar totdat je een romige soep hebt. Als de soep iets te dik is, kun je nog wat extra bouillon toevoegen. Proef, breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 diepe borden. Leg in het midden van ieder bord een plakje zalm. Garneer de soep eventueel met wat extra druppeltjes slagroom en/of olijfolie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder op NU.nl. Daar schreef jullie Anniepannie in 2019 en 2020 elke vrijdag een 5 ingrediënten recept. En nu mag ik al die recepten hier ook met jullie delen. Onwijs leuk!

Meer recepten met knolselderij:

Knolselderij steaks met geroosterde paprikasaus
Deze knolselderij steaks zijn heerlijk gemarineerd in knoflook, peterselie en gerookte paprikapoeder. De frisse paprikasaus past er perfect bij!
Bekijk recept
Knolselderij-steaks-extra-ANNIEPANNIE-2
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel
Mmm deze ‘open’ knolselderij ravioli is heerlijk! De ravioli is gevuld met een mengsel van gerookte zalm, appel en crème fraiche. Erbij een romige vadouvan mayonaise. Een heerlijk fris en licht gerecht!
Bekijk recept
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze knolselderijsoep met appel te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Comfort food, Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Soep, Vega, Vis, Voorgerechten Tags: 5 ingrediënten, appel, gerookte zalm, soep, vis, zalm

« Filodeegpakketjes met ham en prei (+vega optie)
Tarte tatin van witlof met blauwe kaas en sinaasappel »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in