Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Brood / Focaccia met chorizo en peterselie

Focaccia met chorizo en peterselie

9 september 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Wauw, I did it again! Ik heb een heerlijke focaccia gebakken, gebaseerd op deze goddelijke focaccia met salie, blauwe kaas en appel. Dat was echt een topper en ik durf wel te zeggen dat deze focaccia met chorizo, peterselie en Parmezaanse kaas minstens even lekker smaakt! Het is wel nogal een fusionreceptje dit keer, want focaccia is natuurlijk zo Italiaans als wat, terwijl chorizo nogal Spaans is. Heiligschennis! Foei, Annie! Maar weetje, als iets zó lekker smaakt kan het toch alleen maar de bedoeling zijn? Ik vind van wel, lekker puh. Overigens bedenk ik me net dat de roquefort in het eerder genoemde recept natuurlijk ook zo Frans als wat is, hahaha. Ik ben niet vies van een beetje fusion, dat is wel weer duidelijk!

Focaccia met chorizo

Het idee om een focaccia met chorizo erin te bakken deed ik op op de website van Saudalicious. De leuke Sabine heeft zich helemaal op de Portugese keuken gestort en daar eten ze blijkbaar ook erg graag chorizo. Ze plaatste een tijdje terug een heerlijk recept van chorizobroodjes met peterselie en ei, een snack die je op elke hoek van de straat schijnt tegen te komen in Portugal. Omdat ik al een tijdje geen brood meer had gebakken leek het me een tof idee om een aantal van de ingrediënten in een focaccia te verwerken! En zo geschiedde. Soms maak je iets waar je tijdens het fotograferen eigenlijk maar moeilijk vanaf kan blijven en dat gold zeker ook voor dit recept. Probeer jij maar eens rustig foto’s te maken terwijl er een heerlijke geur op je afkomt. Is lastig hoor!

Wat vind jij?

Wat ik zo leuk vind aan brood is dat je met een goed basisrecept alle kanten op kunt. Zo denk ik na vandaag alweer na over nieuwe combinaties die ik kan bedenken! En voor het gemak kijk ik dus verder dan alleen strikt Italiaanse ingrediënten. Ineens heb je een wereld aan mogelijkheden! Call me crazy, maar ik zit al te denken aan een Griekse focaccia met feta, tomaatjes en kalamata olijven. Moet ik dat misschien maar eens gaan proberen? Als jij denkt: ‘top idee, maken die handel’, dan hoor ik het graag in een reactie onderaan deze blogpost. Maar als je denkt ‘Annie, je gaat te veeeeel te ver’ dan mag je het natuurlijk ook zeggen. ;-) Voor nu: veel plezier met dit recept voor focaccia met chorizo!

focaccia-met-chorizo-ANNIEPANNIE-3126

focaccia met chorizo en peterselie

My goodness, deze focaccia met chorizo en peterselie smaakt echt geweldig! Hij is fluffy, vol van smaak en prachtig geel-oranje van kleur door de chorizo. Heerlijk bij de borrel!
0 van 0 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
55 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 10 personen
Cost: 5 euro

Ingrediënten

  • 500 gram 00 bloem bij de AH verkrijgbaar als pizzabloem
  • 10 gram grof zeezout + een flinke snuf om aan het einde over het brood te strooien
  • 15 gram kristalsuiker
  • 1,5 zakje droge gist ongeveer 10 gram
  • 300 ml lauw water
  • 40 ml olijfolie extra vergine
  • 50 gram chorizo in hele kleine blokjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas in kleine blokjes
  • klein bosje platte peterselie fijngehakt

Instructies

  • Meng in een grote kom de bloem, zout, suiker en gist door elkaar. Voeg langzaam het lauwwarme water toe.
  • Kneed het deeg met je handen. In het begin zal het deeg nog wat plakkerig zijn, maar al vrij snel moet het wat steviger worden. Wanneer dat gebeurt, bestuif je je (schonaanrecht met wat bloem en leg je het deeg daar op. Strooi nu de peterselie en chorizoblokjes over het deeg en kneed het er met je handen doorheen. Blijf het deeg nu nog 8 minuten lang goed doorkneden.
  • Besmeer een schone kom met wat olijfolie. Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom. Besmeer ook de bovenkant van de deegbal met wat olie en dek de kom af met een schone theedoek. Laat het focacciadeeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het kort totdat het weer stevig aanvoelt. Leg het deeg op plank met daarop een vel bakpapier en rol het uit tot een lap van 2 cm. Besmeer de lap deeg royaal met olijfolie. Maak met je duim holletjes in het deeg. Druk helemaal door naar beneden totdat je de plank voelt, maar zorg wel dat het deeg heel blijft. Bestrooi met wat grof zeezout. Dek de focaccia af met de theedoek en laat het nu nog een half uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden met de bakplaat erin.
  • Haal de theedoek van de focaccia. Druk nogmaals je duim in alle kuiltjes en verspreid de stukjes Parmezaanse kaas over het deeg. Duw ze een beetje in het deeg. Sprenkel weer royaal olijfolie over de focaccia.
  • Haal de warme bakplaat uit de oven en til de focaccia er met bakpapier en al op. Bak de focaccia in 15 tot 20 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Haal de focaccia uit de oven en besprenkel eventueel met nog wat extra olijfolie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Borrel, Brood, Hapjes en Snacks, Lunch, Recepten, Vlees Tagged With: borrel, brood, chorizo, focaccia, Italiaans, parmezaanse kaas, peterselie, spaans

« Mango salsa met komkommer, jalapeno en limoen
Met 50% korting uit eten met RestaurantKaart bij The Living Room in Den Haag »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.