Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Voorgerechten / Garnalencocktail met appel en koolrabi

Garnalencocktail met appel en koolrabi

22 oktober 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Om even met de deur in huis te vallen: ik vind niet dat je een garnalencocktail anno nu per se in een cocktailglas hoeft te serveren. Ook niet met Kerst. Ik bedoel hallo, dat is van de vorige eeuw hoor. Ik weet dat het gerecht z’n naam eraan ontleent, maar dat interesseert me niks. Ik presenteer jullie mijn garnalencocktail met appel, koolrabi en vadouvanmayonaise, geserveerd in knapperige slablaadjes. Als je echt moeite hebt met de benaming garnalencocktail, dan mag je dit trouwens ook garnalenbootjes noemen. Whatever rocks your (garnalen)boat. Wie moet er nu ook meteen aan Forrest Gump denken? Ik wel, hahaha.

Garnalencocktail met appel en koolrabi

De appel had je misschien nog wel verwacht in deze garnalencocktail, maar zeg eens eerlijk: de koolrabi ook? Lekker dat dat is! Koolrabi wordt door – veel te – weinig mensen gegeten en dat is zonde. Het is een heerlijk knolletje met een friszoete smaak die ook een beetje aan radijs doet denken. Maar dan zonder het scherpe. Je kunt hem gekookt eten en ook gepofte koolrabi is een (lekker) ding, maar rauw vind ik koolrabi misschien nog wel het allerlekkerst! Ik dip graag reepjes koolrabi in de hummus en het doet het ook erg goed in salades. En in deze garnalencocktail met appel dus. Probeer het maar.

Een ode aan vadouvan

Vadouvan is een soort Franse interpretatie van Indiase currykruiden. Ik leerde het voor het eerst kennen tijdens een kookworkshop bij de Librije (lang geleden alweer – ik wil nog een keer!). Die slimme Jonnie Boer verkoopt het kruidenmengsel nu in blikjes in de supermarkt. Het kruidengoedje tilt deze garnalencocktail met appel in één klap naar hogere lekkerheidssferen. Koop het een keertje zou ik zeggen. Je krijg er geen spijt van! Je kunt dan meteen deze bloemkool uit de oven met ravigottesaus, deze vadouvan kip, deze jackfruit-kerriesalade of – overigens ook erg Kerst-proof knolselderij ravioli met gerookte zalm mee maken.

Garnalencocktail met appel en koolrabi | slabootjes met garnalen - ANNIEPANNIE

Garnalencocktail met appel en koolrabi

Deze garnalencocktail met appel, koolrabi en vadouvanmayonaise is heerlijk! Nét even anders dan de bekende klassieker. Serveer hem in slablaadjes voor een speels effect.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g grote bak Hollandse garnalen ah
  • 1 kleine appel in blokjes
  • 1/2 koolrabi geschild en in kleine blokjes
  • 3 el citroenmayonaise
  • 1,5 tl vadouvan
  • 1 citroen in partjes
  • 2 kropjes little gem gewassen, slablaadjes losgehaald

Instructies

  • Roer de vadouvan door de citroenmayonaise in een mengkom. Doe de Hollandse garnalen, de blokjes koolrabi en appel erbij en schep alles goed om. Proef en knijp er eventueel nog een partje citroen over uit. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer de garnalencocktail in de slablaadjes, of laat iedereen aan tafel zelf z'n eigen slablaadjes vullen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere voorgerechten met vis:

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel
Mmm deze ‘open’ knolselderij ravioli is heerlijk! De ravioli is gevuld met een mengsel van gerookte zalm, appel en crème fraiche. Erbij een romige vadouvan mayonaise. Een heerlijk fris en licht gerecht!
Bekijk recept
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel
Loaded papadums met mango, paprika en rivierkreeftjes
Deze loaded papadum met mango, paprika en rivierkreeftjes is echt heerlijk! En ontzettend makkelijk om te maken. Lekker als voorgerecht.
Bekijk recept
paradise papadum-ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze garnalenbootjes te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Borrel, Buffet, Hapjes en Snacks, High tea, Kerst, Pasen, Recepten, Vis, Voorgerechten Tags: appel, garnalen, koolrabi, mayonaise, Vadouvan, vis

« Vietnamese kippensoep (Miến gà)
Rijstschotel met champignons en feta »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok