Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Gepofte koolrabi met boterbonenpuree en peterselieolie

Gepofte koolrabi met boterbonenpuree en peterselieolie

13 februari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 7 Reacties


Gepofte koolrabi met witte bonenpuree en peterselieolie - Anniepannie.nl

Over ondergewaardeerde groentes gesproken. De koolrabi, doe jij er weleens wat mee? Ik ben dus echt dol op dat vrolijke, frisse knolletje! Niet te verwarren met koolraap, trouwens. Reepjes rauwe koolrabi zijn heerlijk om mee te dippen in hummus of andere lekkere dips. Maar mijn nieuwe lievelingsmanier om koolrabi te eten is deze: gepofte koolrabi. W-A-U-W wat is dat lekker zeg! Je weet niet wat je meemaakt. Sowieso worden groentes extreem lekker en smaakvol van roosteren en poffen (ze verliezen immers geen smaak aan kookwater of iets dergelijks!). Beloof je me dat je dit een keertje probeert? Gepofte koolrabi is echt life changing lekker.

Gepofte koolrabi met boterbonenpuree

Ik besloot de koolrabi te combineren met een zachte puree van boterbonen. Heel makkelijk te maken en de ideale begeleider voor de stoere, gepofte koolrabi. Doordat de boterbonenpuree koud is, geeft het een mooi temperatuurcontrast met de loeihete koolrabi. De peterselieolie heb ik toegevoegd voor de kleur én omdat peterselie en koolrabi heel goed samengaan. Het zijn echte smaakvriendjes, boezemvrienden zelfs, bevestigt dit boek van Angélique Schmeink. Mijn bijbel als het gaat om perfecte smaakcombinaties.

Gepofte koolrabi met witte bonenpuree en peterselieolie - aangesneden | Anniepannie.nl

Poffen kan in de oven of op de barbecue

Ik heb mijn koolrabi in de oven gepoft, maar je kunt dit ook zeker op de barbecue doen. Leg de koolrabi dan tussen de gloeiende (grijze) kooltjes en laat hem helemaal zwart blakeren en zacht worden. Maar zoals gezegd, de oven werkt ook prima. Mijn koolrabi was na 1,5 uur perfect, ik baseerde die tijd op dit recept voor geblakerde koolrabi. De knol was na het poffen heerlijk zacht en super intens van smaak. Wacht even totdat de koolrabi een beetje is afgekoeld en pel dan de schil er zo vanaf. Easy does it!

Gepofte koolrabi - Geblakerd in de oven | Anniepannie.nl
Gepofte koolrabi met witte bonenpuree en peterselieolie - Anniepannie.nl

Gepofte koolrabi met boterbonenpuree en peterselieolie

Probeer deze gepofte koolrabi echt een keer, hij is zó heerlijk van smaak! Lekker met romige boterbonenpuree en frisse peterselieolie. Koolrabi poffen kan zowel in de oven als op de barbecue.
4.60 van 10 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 koolrabi's
  • 1 blik boterbonen
  • 100 mililiter slagroom sojaroom als je vegan eet
  • klein bosje platte peterselie grof gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1,5 eetlepel appelciderazijn
  • 1/2 teentje knoflook optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met wat aluminiumfolie.
  • Was de koolrabi en droog hem af. Smeer in met een dun laagje olie en prik de koolrabi met de punt van een mes een paar keer in. Leg hem in het midden van de bakplaat en pof de koolrabi 1,5 uur in het midden van de oven.
  • Maak intussen de boterbonenpuree. Giet de bonen af in en vergiet en spoel ze even om. Pureer de bonen samen met de room. Hiervoor kun je een keukenmachine, blender of een staafmixer met een hoge, smalle mengkom gebruiken. Voeg zoveel water als nodig toe om er een smeuïge puree van te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer ook de olijfolie, azijn, peterselie en knoflook tot een mooie, groene olie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de gepofte koolrabi's kort afkoelen en pel ze dan zo snel mogelijk. Als ze nog warm zijn gaat dat het beste.
  • Verdeel de boterbonenpuree over de borden en leg er de koolrabi's op. Druppel er wat peterselieolie omheen. Je houdt wat peterselieolie over.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer recepten met koolrabi:

  • Koolrabisalade met appel, munt en rozijnen (populair)
  • Koolrabifrietjes uit de oven met kerrie
  • Koolrabi carpaccio met za’atar kruiden en geitenkaas
  • Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit
  • Lavendelmayonaise met koolrabidippers

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze gepofte koolrabi uit de oven? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Barbecue, Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Vega, Vegan Tags: barbecue, bbq, boterbonen, geblakerd, gepoft, kool, koolrabi, peterselie, poffen, puree, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch, vergeten groente, witte bonen

« Varkenshaassaté met pindasaus
Aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten »

Reacties

  1. Sophie zegt

    26 april 2024 om 18:43

    2 sterren
    Ik vond de hoeveelheid koolrabi te groot voor een portie. De smaak vond ik ook niet overweldigend lekker, helaas

    Beantwoorden
  2. Leonie zegt

    19 december 2022 om 14:50

    5 sterren
    Heerlijk gerecht! Deze gaan we koken voor de schoonfamilie op eerste kerstdag :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 december 2022 om 15:12

      Wat onwijs leuk Leonie!!! Eet smakelijk alvast.

      Beantwoorden
  3. Lies zegt

    13 december 2020 om 19:58

    5 sterren
    De koolrabi in de slowcooker gegaard en daarna nog 20 minuutjes onder de grill. Alles was heerlijk!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 december 2020 om 21:36

      Heel tof om te horen! Leuk dat je het even laat weten. Slim ook, die slow cooker, dat ga ik zeker ook een keer proberen.

      Beantwoorden
  4. Amanda zegt

    24 februari 2020 om 22:55

    5 sterren
    Superlekker, makkelijk te maken en toch heel bijzonder, leuk voor als er mensen komen eten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 februari 2020 om 23:01

      Mega leuk om te horen dat het zo is bevallen Amanda! Dankjewel voor je leuke reactie. ???

      Beantwoorden
4.60 from 10 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Krokante aardappeltjes uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok