Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Soep / Vietnamese kippensoep (Miến gà)

Vietnamese kippensoep (Miến gà)

19 oktober 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Miến gà, oftewel: Vietnamese kippensoep. Dit hebben we zo vaak gegeten op onze reis naar Vietnam! True comfort food. En ja, zelfs (of eigenlijk juíst) als ontbijt is dit fantastisch. Niet iedereen is van de soep als ontbijt, maar zelf zou ik er iedere dag wel mee willen starten. Natuurlijk kun je deze kippensoep ook als lunch eten, of als lichte avondmaaltijd. Wat je ook doet, maak dit soepje een keer. Deze versie (en natuurlijk bestaan er meerdere) is makkelijk, snel en vooral heel erg lekker. Doe er je voordeel mee!

Vietnam, the land of smiles

Het lijkt alweer zo lang geleden, onze reis door Vietnam. En toch weet ik alles wat we daar meemaakten nog als de dag van vandaag. Het was ook niet een reis zonder hoogte- of dieptepunten. Sterker nog, het ging alle kanten op. Van een heleboel gedoe met ons visum (enorm lang wachten op het vliegveld, formuliertjes, gedoetjes, nog meer visum formulieren), een beroving met een kapmes (iek!), in slaap vallen achter op een rijdende motor (achteraf denk ik dat ik toen al slaapapneu had) tot een heleboel prachtige hoogtepunten op het gebied van natuur, eten en mensen. Want echt, iedereen – op die enge boef van de beroving na – is intens lief daar. Vietnam wordt echt niet voor niets ‘the land of smiles’ genoemd. En dat eten lieve mensen! Ik vind de Vietnamese keuken één van de lekkerste ooit.

Vietnamese kippensoep (mien ga) - ANNIEPANNIE
Vietnamese kippensoep, oftewel ‘Miến gà’

Tip van Anniepannie: regel je visum van tevoren

Het verbaast je vast niet dat ik zonder nadenken meteen weer op het vliegtuig naar Vietnam zou springen. Als het zou kunnen, want op dit moment staat het reisadvies voor Vietnam door corona op oranje. Huilen! Maar goed, dit geeft jou en mij wél de kans om de volgende reis extra goed voor te bereiden. En ik wil je daarvoor alvast één tip geven: regel je visum voor Vietnam vooraf. Dat bespaart je zoveel gedoe! Als je alles vooraf hebt geregeld kun je ontspannen starten met je vakantie en sta je niet met je jetlag-hoofd uren in de rij op het vliegveld. Bij het visumbureau kun je tegenwoordig je e-visum Vietnam online aanvragen. Hoe handig is dat!

Vietnamese kippensoep

Zo, in je hoofd dat visum alvast geregeld en die reis naar Vietnam geboekt? Mooizo. Dan kan de voorpret beginnen. Nu het herfst is en we de ene na de andere regenachtige dag voor onze kiezen krijgen, kunnen we wel wat comfort food gebruiken. En wat schreeuwt er meer comfort food dan soep? Naast chips met dip helemaal niks, haha! Van deze Vietnamese kippensoep bestaan allerlei versies. Dit is hoe ik ‘m graag maak en ja, ik gebruik meestal gewoon een bouillon van blokjes als basis. Moet kunnen hoor mensen! Ain’t got all day. Natuurlijk mag je deze miến gà ook met homemade bouillon bereiden. Sterker nog: dat moedig ik alleen maar aan.

Vietnamese kippensoep (mien ga) - ANNIEPANNIE

Vietnamese kippensoep (miến gà)

Vietnamese kippensoep is makkelijk om te maken en zó lekker! Echt comfort food. De Vietnamezen eten het vaak als ontbijt, maar het smaakt ook fantastisch als lunch of lichte avondmaaltijd.
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 ui geschild en in kwarten gesneden
  • stuk gember ter grootte van je duim in plakjes
  • 1/2 el rietsuiker
  • 2 kipfilets
  • 200 g glasnoedels (glasvermicelli, bijvoorbeeld van Go-Tan)
  • 2 bosuien in schuine ringen
  • bosje koriander grof gehakt
  • 1 rode peper in ringetjes
  • scheutje vissaus

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook en doe de suiker, stukken ui en plakjes gember erbij. Laat 5 minuten koken. Doe dan de kipfilets erbij, breng de bouillon opnieuw aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat 30 minuten zo staan, totdat de kipfilets gaar zijn.
  • Laat intussen de glasnoedels in heet water wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze daarna uitlekken.
  • Leg de ringetjes bosui, rode peper en de grof gehakte koriander alvast klaar op een mooi bordje.
  • Haal de kipfilets uit de bouillon en check of ze gaar zijn. Snijd ze in dikke plakken (je kunt de kipfilets ook met je handen uit elkaar trekken voor een 'pulled chicken' effect).
  • Schep de stukken ui en gember met een schuimspaan uit de bouillon. Deze gebruik je niet meer. Proef de bouillon en breng eventueel verder op smaak met een scheutje vissaus. Of je ook zout moet toevoegen is geheel afhankelijk van hoe zout je bouillonblokjes zijn (of hoe zout je zelfgemaakte bouillon al was).
  • Verdeel de geweekte glasnoedels over grote vier kommen. Leg daar de plakjes kip op. Giet er dan de bouillon over. Garneer de kommen met een beetje bosui, rode peper en koriander en serveer de rest erbij.

Notities

Tip 1: als je deze soep vegetarisch wilt maken kun je de kip vervangen door paddenstoelen, zoals oesterzwammen. Of haal gedroogde ‘boomoren’ of ‘judasoren’ bij de toko en laat deze eerst wellen. De kippenbouillon vervang je eenvoudig door groentebouillon en van vissaus bestaat ook een vegetarische variant. Wellicht overbodig om te vermelden, maar deze kippensoep is dan natuurlijk niet echt meer een kippensoep. ;-)
Tip 2: zelf strooi ik ook vaak nog wat gefrituurde uitjes over mijn soep. Dat is geloof ik niet heel authentiek, maar wel erg lekker!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere soeprecepten:

Pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Deze heerlijke pindasoep met komkommer, bosui en taugé staat binnen een kwartier op tafel. Een dikke aanrader! 
Bekijk recept
pindasoep met komkommer en tauge - ANNIEPANNIE
Soep met garnalen, koriander en kokosmelk
Deze romige soep met garnalen en kokosmelk heeft een heerlijk Aziatisch tintje door de gember en sojasaus. Lekker met noedels of rijst!
Bekijk recept
Soep met garnalen en kokosmelk uit Zero Waste - ANNIEPANNIE
Chowder met mosselen en spek
Deze chowder met mosselen en spek zit bomvol smaak! Chowder is een Amerikaanse, romige aardappelsoep met zeevruchten. Deze variant met mosselen komt uit Het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen.
Bekijk recept
Chowder met mosselen - foto: David Loftus©-2

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze Vietnamese kippensoep te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Comfort food, Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Recepten, Soep, Travel, Vlees Tagged With: kip, soep, vietnamees

« Wok recept met noedels, mango en pindakaas
Garnalencocktail met appel en koolrabi »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.