Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Soep / Vietnamese kippensoep (Miến gà)

Vietnamese kippensoep (Miến gà)

19 oktober 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Miến gà, oftewel: Vietnamese kippensoep. Dit hebben we zo vaak gegeten op onze reis naar Vietnam! True comfort food. En ja, zelfs (of eigenlijk juíst) als ontbijt is dit fantastisch. Niet iedereen is van de soep als ontbijt, maar zelf zou ik er iedere dag wel mee willen starten. Natuurlijk kun je deze kippensoep ook als lunch eten, of als lichte avondmaaltijd. Wat je ook doet, maak dit soepje een keer. Deze versie (en natuurlijk bestaan er meerdere) is makkelijk, snel en vooral heel erg lekker. Doe er je voordeel mee!

Vietnam, the land of smiles

Het lijkt alweer zo lang geleden, onze reis door Vietnam. En toch weet ik alles wat we daar meemaakten nog als de dag van vandaag. Het was ook niet een reis zonder hoogte- of dieptepunten. Sterker nog, het ging alle kanten op. Van een heleboel gedoe met ons visum (enorm lang wachten op het vliegveld, formuliertjes, gedoetjes, nog meer visum formulieren), een beroving met een kapmes (iek!), in slaap vallen achter op een rijdende motor (achteraf denk ik dat ik toen al slaapapneu had) tot een heleboel prachtige hoogtepunten op het gebied van natuur, eten en mensen. Want echt, iedereen – op die enge boef van de beroving na – is intens lief daar. Vietnam wordt echt niet voor niets ’the land of smiles’ genoemd. En dat eten lieve mensen! Ik vind de Vietnamese keuken één van de lekkerste ooit.

Vietnamese kippensoep (mien ga) - ANNIEPANNIE
Vietnamese kippensoep, oftewel ‘Miến gà’

Tip van Anniepannie: regel je visum van tevoren

Het verbaast je vast niet dat ik zonder nadenken meteen weer op het vliegtuig naar Vietnam zou springen. Als het zou kunnen, want op dit moment staat het reisadvies voor Vietnam door corona op oranje. Huilen! Maar goed, dit geeft jou en mij wél de kans om de volgende reis extra goed voor te bereiden. En ik wil je daarvoor alvast één tip geven: regel je visum voor Vietnam vooraf. Dat bespaart je zoveel gedoe! Als je alles vooraf hebt geregeld kun je ontspannen starten met je vakantie en sta je niet met je jetlag-hoofd uren in de rij op het vliegveld. Bij het visumbureau kun je tegenwoordig je e-visum Vietnam online aanvragen. Hoe handig is dat!

Vietnamese kippensoep

Zo, in je hoofd dat visum alvast geregeld en die reis naar Vietnam geboekt? Mooizo. Dan kan de voorpret beginnen. Nu het herfst is en we de ene na de andere regenachtige dag voor onze kiezen krijgen, kunnen we wel wat comfort food gebruiken. En wat schreeuwt er meer comfort food dan soep? Naast chips met dip helemaal niks, haha! Van deze Vietnamese kippensoep bestaan allerlei versies. Dit is hoe ik ‘m graag maak en ja, ik gebruik meestal gewoon een bouillon van blokjes als basis. Moet kunnen hoor mensen! Ain’t got all day. Natuurlijk mag je deze miến gà ook met homemade bouillon bereiden. Sterker nog: dat moedig ik alleen maar aan.

Vietnamese kippensoep (mien ga) - ANNIEPANNIE

Vietnamese kippensoep (miến gà)

Vietnamese kippensoep is makkelijk om te maken en zó lekker! Echt comfort food. De Vietnamezen eten het vaak als ontbijt, maar het smaakt ook fantastisch als lunch of lichte avondmaaltijd.
4.80 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 ui geschild en in kwarten gesneden
  • stuk gember ter grootte van je duim in plakjes
  • 1/2 el rietsuiker
  • 2 kipfilets
  • 200 g glasnoedels (glasvermicelli, bijvoorbeeld van Go-Tan)
  • 2 bosuien in schuine ringen
  • bosje koriander grof gehakt
  • 1 rode peper in ringetjes
  • scheutje vissaus

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook en doe de suiker, stukken ui en plakjes gember erbij. Laat 5 minuten koken. Doe dan de kipfilets erbij, breng de bouillon opnieuw aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat 30 minuten zo staan, totdat de kipfilets gaar zijn.
  • Laat intussen de glasnoedels in heet water wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze daarna uitlekken.
  • Leg de ringetjes bosui, rode peper en de grof gehakte koriander alvast klaar op een mooi bordje.
  • Haal de kipfilets uit de bouillon en check of ze gaar zijn. Snijd ze in dikke plakken (je kunt de kipfilets ook met je handen uit elkaar trekken voor een 'pulled chicken' effect).
  • Schep de stukken ui en gember met een schuimspaan uit de bouillon. Deze gebruik je niet meer. Proef de bouillon en breng eventueel verder op smaak met een scheutje vissaus. Of je ook zout moet toevoegen is geheel afhankelijk van hoe zout je bouillonblokjes zijn (of hoe zout je zelfgemaakte bouillon al was).
  • Verdeel de geweekte glasnoedels over grote vier kommen. Leg daar de plakjes kip op. Giet er dan de bouillon over. Garneer de kommen met een beetje bosui, rode peper en koriander en serveer de rest erbij.

Notities

Tip 1: als je deze soep vegetarisch wilt maken kun je de kip vervangen door paddenstoelen, zoals oesterzwammen. Of haal gedroogde ‘boomoren’ of ‘judasoren’ bij de toko en laat deze eerst wellen. De kippenbouillon vervang je eenvoudig door groentebouillon en van vissaus bestaat ook een vegetarische variant. Wellicht overbodig om te vermelden, maar deze kippensoep is dan natuurlijk niet echt meer een kippensoep. ;-)
Tip 2: zelf strooi ik ook vaak nog wat gefrituurde uitjes over mijn soep. Dat is geloof ik niet heel authentiek, maar wel erg lekker!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere soeprecepten:

Pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Deze heerlijke pindasoep met komkommer, bosui en taugé staat binnen een kwartier op tafel. Een dikke aanrader! 
Bekijk recept
pindasoep met komkommer en tauge - ANNIEPANNIE
Soep met garnalen, koriander en kokosmelk
Deze romige soep met garnalen en kokosmelk heeft een heerlijk Aziatisch tintje door de gember en sojasaus. Lekker met noedels of rijst!
Bekijk recept
Soep met garnalen en kokosmelk uit Zero Waste - ANNIEPANNIE
Chowder met mosselen en spek
Deze chowder met mosselen en spek zit bomvol smaak! Chowder is een Amerikaanse, romige aardappelsoep met zeevruchten. Deze variant met mosselen komt uit Het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen.
Bekijk recept
Chowder met mosselen - foto: David Loftus©-2

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze Vietnamese kippensoep te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Recepten, Soep, Travel, Vlees Tags: kip, soep, vietnamees

« Wok recept met noedels, mango en pindakaas
Garnalencocktail met appel en koolrabi »
4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok