Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Kerst / Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

28 januari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel - Anniepannie

Laatst at ik tijdens een WijnSpijs wandeling ravioli van knolselderij met een vulling van krab, garnalen en appel. Het was echt super lekker! Kortom, dit moest en zou ik thuis namaken. Maar hóe ik dat precies zou gaan doen was nog de vraag. Toen ik voor de maandelijkse foodblogswap werd toegewezen aan Pienskeuken zag ik op haar site een klassieke ravioli met een vulling van gerookte zalm staan. Eén en één is twee en zo ontstond het idee voor deze knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm. Het resultaat? Záááálig echt! Maak dit een keer, ik kan het je zwaar aanraden!

Ravioli van groente

Ik blijf fan van ravioli van pasta, zoals het eigenlijk is bedoeld. Maar van groente kun je ook zúlke lekkere ravioli maken! Het is een stuk lichter op de maag, het heeft veel smaak en het ziet er fantastisch uit. Neem nou deze ravioli van rode biet, dat is toch een plaatje? En dan te bedenken dat je dat recept ook met gele bietjes kunt maken, of met die mooie wit-roze gestreepte choggia bietjes. Kleurtjes maken me blij, heb je het door? Haha! Deze knolselderijravioli heeft natuurlijk geen knalkleur, maar de gele vadouvanmayonaise geeft het geheel een mooie kleur. Zou trouwens ook mooi staan op een zwart bord, deze ravioli van knolselderij. Dan steken ze mooi af tegen de donkere ondergrond.

‘Open’ knolselderij ravioli

Anders dan bij ravioli van pasta (die je dicht moet maken omdat ze nog moeten koken) kun je ravioli van groente ‘open’ laten. Dat houdt in dat je de randen niet stijf tegen elkaar aan hoeft te plakken. Dat geeft een speels effect en zo kun je de vulling al een beetje zien. Een extra leuk gezicht, vind ik! Voor ravioli van groente is het belangrijk dat je héle dunne plakken snijdt, zo dun dat ze een klein beetje transparant worden. Als je plakken te dik zijn, ziet je ravioli er niet mooi uit en krijgt de vulling te weinig aandacht. Ik gebruik een mandoline, daarmee schaaf je super mooie, dunne plakken. Pas wel op voor je vingers!

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel - Anniepannie
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

Mmm deze ‘open’ knolselderij ravioli is heerlijk! De ravioli is gevuld met een mengsel van gerookte zalm, appel en crème fraiche. Erbij een romige vadouvan mayonaise. Een heerlijk fris en licht gerecht!
0 van 0 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (je gebruikt ‘m niet helemaal)
  • 1 el citroensap
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 appel friszuur
  • 1 el gehakte bieslook (houd een beetje achter om te garneren)
  • 2 el crème fraîche
  • versgemalen peper
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl vadouvan
  • snufje kurkumapoeder optioneel

Ook nodig:

  • mandoline
  • stoommandje of stoomoven
  • kookring of een grote, ronde steker

Instructies

  • Schil de knolselderij. Snijd nu een stuk van de knolselderij af dat zo groot is als het oppervlak van je mandoline. Zorg dat het stuk knolselderij zo groot is als mogelijk! Schaaf met de mandoline dunne plakken van het stuk knolselderij. Zó dun dat je er een beetje doorheen kunt kijken. Je hebt in totaal 12 plakken nodig.
  • Steek met de kookring 12 mooie rondjes uit de plakken. Leg de uitgestoken plakjes knolselderij in een stoommandje en stoom ze in ongeveer 3 minuten beetgaar. Spoel ze na afloop af met koud water en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Besprenkel de plakjes knolselderij met citroensap.
  • Snijd de gerookte zalm en de halve appel in hele kleine stukjes. Meng ze met de gehakte bieslook en de crème fraîche in een kommetje. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
  • Klop een sausje van de mayonaise en vadouvan. Eventueel kun je nog een snufje kurkuma toevoegen om de vadouvanmayonaise nog geler te krijgen.
  • Borden opmaken: leg op ieder bord 3 plakjes knolselderij. Lepel met twee theelepels wat van het zalm-appelmengsel op ieder plakje knolselderij. Niet te zuinig, maar laat de randen vrij. Sluit de ravioli af met de overgebleven plakjes knolselderij. Garneer de knolselderij ravioli met wat van de achtergehouden gehakte bieslook. Lepel op ieder bord tussen de ravioli drie kleine toefjes vadouvanmayonaise en veeg er met de achterkant van een theelepel doorheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer ravioli recepten?

Fancy ravioli van rode biet en geitenkaas
Klassieke ravioli met ricotta en spinazie van ‘Da noi’

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze knolselderij ravioli met gerookte zalm? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Kerst, Recepten, Vis, Voorgerechten Tagged With: appel, bieslook, creme fraiche, fusion, gerookte zalm, groenteravioli, Italiaans, kleine moeite groots effect, knolselderij, knolselderijravioli, Nederlands, ravioli, vis, voorgerecht, zalm

« Dessert met kweeperen, hangop en speculaaskruim
3 taart recepten waar je hart sneller van gaat kloppen! »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.