Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Voorgerechten / Loaded papadum met mango, paprika en rivierkreeftjes

Loaded papadum met mango, paprika en rivierkreeftjes

15 november 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Loaded papadum met mango, paprika en rivierkreeftjes - ANNIEPANNIE

Lang, lang geleden maakte ik deze ‘Paradise papadums’ al een keer voor mijn eetclubje. Ongeveer eens in de 1 of 2 maanden spreken we met elkaar af en koken we volgens een thema. Die bewuste avond was dat – for some reason, hahaha – het thema ‘Ticket to the tropics’. Ik bedacht deze Paradijselijke loaded papadum en ze vielen super in de smaak! Sinsdien moest ik altijd nog het recept uitwerken om met jullie te kunnen delen. Dat is er vandaag pas van gekomen, hahaha. Hoezo traag, Annie? ;-) Ik hoop dat jullie het me kunnen vergeven…

Loaded papadums met een tropische topping: kindvriendelijk!

Ik koop mijn papadums altijd kant en klaar in de supermarkt, super handig vind ik dat. Je hebt ze bij de Albert Heijn in de smaken naturel en met koriandersmaak. Super yummie! Papadums komen uit India, een soort Indiase chips of kroepoek zou je het kunnen noemen. Papadums zijn heerlijk bij een curry of om mee in de mangochutney te dippen. Maar je kunt dus ook een loaded papadum maken! Ik koos voor een topping van mango, paprika en rivierkreeftjes. Met een lekkere drizzle wasabimayonaise en zoete chilisaus. Hoewel je op de foto srirachasaus ziet, dat kan natuurlijk ook! Het maakt het geheel wat pittiger. Als er kinderen mee-eten (of je houdt zelf niet zo van spicy), dan kun je beter zoete chilisaus gebruiken. Bij mijn kleine neefjes gingen deze loaded papadums erin als zoete koek!

Loaded papadum met mango - ANNIEPANNIE

Go wild met de toppings

Naast deze tropische topping met mango zijn er natuurlijk nog veel meer toppings te bedenken voor een loaded papadum. Het idee van loaded papadums deed ik jaren geleden op tijdens een Kerstdiner. Het nichtje van Roel maakte toen een voorgerecht dat zij weer had afgekeken van Joop Braakhekke’s restaurant ‘Le Garage’. Een papadum ‘pizza’ met een topping van rauwe tonijn en wakame salade. Echt heerlijk! Er zijn natuurlijk honderden toppings te bedenken voor een loaded papadum. Ik ben super benieuwd naar jouw ideetjes daarover! Laat je het weten in een reactie? (reageren kan onderaan deze pagina).

paradise papadum-ANNIEPANNIE

Loaded papadums met mango, paprika en rivierkreeftjes

Deze loaded papadum met mango, paprika en rivierkreeftjes is echt heerlijk! En ontzettend makkelijk om te maken. Lekker als voorgerecht.
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 papadums met koriandersmaak, Patak’s
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 mango
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 2 bosuitjes alleen het groene deel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepel wasabipasta
  • zoete chilisaus of srirachasaus
  • 4 theelepel sesamzaad om te garneren

Instructies

  • Leg op ieder bord alvast een papadum.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of reepjes. Snijd de puntpaprika in ringen (verwijder de zaadjes en zaadlijsten). Beleg hier de papadums mee. Verdeel de rivierkreeftjes ook over de papadums
  • Maak een dressing van de mayonaise, het limoensap en de wasabipasta. Doe dit in een plastic zakje en knip een klein hoekje af. Drizzle hiermee de dressing over de papadums. Verdeel ook wat druppels zoete chilisaus over de papdums.
  • Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en strooi dit samen met het sesamzaad over de loaded papadums om te garneren.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Tippie: Wil je al je boodschappen handig online bestellen? Dat kan super makkelijk bij Albert Heijn. Bestel er dan meteen een lekker wijntje bij, want het Anniepannie wijnteam tipt bij dit gerecht een fijne AH-wijn!

Wijntip van Paul & Janou

Wijnteam Paul en Janou - Anniepannie.nl

“Bij dit heerlijke zoete gerecht past een frisse maar zachte wijn. Wij kozen voor de Franse viognier van Wild Pig uit Languedoc. Er zit alles in waar een viognier om bekend staat: een volle, frisse wijn met geuren van bloemen en perzik. De smaak deed ons denken aan die perziksnoepjes… Heerlijk!”

Bekijk hier alle recepten met wijntips van Paul & Janou >

Meer lekkere voorgerechten?

Tartaar van mango en avocado
Kroepoek met japanse topping (that’s right, loaded kroepoek!)
Fancy ravioli van rode biet

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere loaded papadum? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Dit artikel bevat affiliate links


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Kerst, Mango recepten, Recepten, Vis, Voorgerechten Tags: bosui, Kerst, kleine moeite groots effect, loaded papadum, makkelijk, mango, mayonaise, papadum, paprika, recepten met een wijntip, rivierkreeftjes, voorgerecht, wasabi, zoete chilisaus

« Boerenkoolsoep met kokosmelk (vegan) – heerlijk romig!
Bruschetta met geroosterde druiven en brie »

Reacties

  1. Martine zegt

    8 maart 2021 om 19:49

    Wauw! Wat een feestje is dit! Ga ik heel snel weer eten. HEERLIJK.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in