Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vlees / Babi ketjap van speklappen

Babi ketjap van speklappen

23 juli 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Reacties


Babi ketjap van speklappen - varkensvlees in ketjapsaus - ANNIEPANNIE

She did it again! Gastblogger Daniëlle weet ons keer op keer te laten watertanden met een echt comfort food recept. Dit keer deelt ze op AnniePannie een babi ketjap van speklappen, een heerlijk Indonesisch gerecht. Nou bestaan er vele varianten op dit gerecht, maar dit is zeker een van mijn favorieten! Vooral omdat deze babi ketjap zo lekker makkelijk is. Naast olie en eventueel wat zout of peper, heb je voor de basis maar 5 ingrediënten nodig. Daar word ik zelf altijd erg blij van!

Babi ketjap van speklappen: zacht en mals

Babi ketjap kun je maken van hamlappen of zelfs karbonades, maar buikspek is verreweg de meest populaire vleessoort die voor dit gerecht wordt gebruikt. Daniëlle maakte een babi ketjap van speklappen, die hebben een mooie verhouding tussen vet en vlees. Het vet zorgt voor veel smaak en het geheel wordt daardoor ook heerlijk zacht en mals.

Babi ketjap van speklappen - varkensvlees in ketjapsaus - ANNIEPANNIE

Sticky and sweet

Lekker kleverig en zoet, dat is hoe ik babi ketjap het liefste eet. Gebruik daarvoor ketjap manis, die is lekker zoet. Ketjap asin is zout en kun je voor dit gerecht beter niet gebruiken. Deze babi ketjap van speklappen smaakt heerlijk met rijst en groente, of als onderdeel van een rijsttafel. Vergeet in dat geval zeker niet om ook deze saté van varkenshaas (met pindasaus) te maken. Die is ook zo onwijs lekker!

Boekentip

Overigens wil ik je heel graag nog even iets tippen, en dat is dit mega awesome Indonesische kookboek. Voor iedereen die van Indonesisch/Indisch eten houdt, maar ook van vernieuwing! Vanja van der Leeden geeft in haar boek Indorock een hele leuke twist aan de Indonesische keuken. En lekker dat haar gerechten zijn!

Maar nu eerst het recept van Daniëlle’s babi ketjap:

Babi ketjap van speklappen - varkensvlees in ketjapsaus - ANNIEPANNIE

Babi ketjap van speklappen

Deze babi ketjap van speklappen is simpel om te maken en smaakt fantastisch! Het vlees wordt helemaal sticky. Lekker bij rijst en andere Indonesische gerechten.
4.16 van 13 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd1 dag dag
Bereidingstijd2 uren uren 15 minuten minuten
Totale tijd1 dag dag 2 uren uren 15 minuten minuten
Servings: personen

Ingrediënten

  • 4 speklapjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 flinke teen knoflook fijngesneden

Instructies

  • Snijd de speklapjes in zessen en marineer met de ketjap, sweet chilisaus, gembersiroop, knoflook, versgemalen peper en een snufje zout. Marineer ten minste een half uur, maar hoe langer, hoe lekkerder (een nacht is het lekkerst!). 
  • Verhit na het marineren een scheut olie in een pan met dikke bodem die in de oven kan en verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de speklapjes met alle marinade aan, doe een deksel op de pan en gaar de speklapjes 2 uur in de oven. 
  • Haal de pan dan uit de oven, haal de deksel eraf en laat eventueel nog even op het fornuis op laag vuur sudderen, zodat de marinade in kan dikken. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! Eventueel kun je dit gerecht garneren met (bos)uitjes, ringetjes rode peper of blaadjes koriander, maar absoluut noodzakelijk is dat niet.

Meer recepten met varkensvlees

  • Varkenshaas met spek en kaassaus
  • Varkenshaassaté met pindasaus
  • Gebakken aardappels met spek (bratkartoffeln)
  • Salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Buffet, Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Vlees, Zelf maken Tags: babi ketjap, gastblog Daniëlle, gember, gembersiroop, indisch, indonesisch, ketjap, ketjap manis, knoflook, spek, speklappen, stoof, stoofvlees, varkensvlees, vlees, zoete chilisaus

« Vegan katsu curry van bloemkool
Teriyaki noedels met portobello en broccoli »

Reacties

  1. maria van den berg zegt

    2 november 2024 om 19:49

    4 sterren
    Heerlijk recept. Alleen is 2 uur in de oven te lang. Hier na 1,5 uur zo mals als wat. En heb de dubbele hoeveelheid marinade gedaan.

    Beantwoorden
  2. Remi zegt

    1 juni 2024 om 16:36

    5 sterren
    Weer een fout gemaakt, ik heb de speklapjes te lang op het vuur gehad waardoor ze uitdroogde.
    Volgende keer ga ik ze heel even aanbraden, eigenlijk verwarmen en dan hoepla de oven in.

    Beantwoorden
  3. Vasthi zegt

    2 augustus 2023 om 11:07

    1 ster
    Mijn speklapjes waren verkoold! Zo jammer. 2 uur is echt te lang. Ik keek na 1 uur en toen leken ze al gaar. Ik hield me toch maar aan de tijd. Na half uur haalde ik de speklapjes toch maar uit de oven. Helemaal verkoold. Balen zeg. Ik had ze maar 2 uur gemarineerd. Blij dat ik ze niet de hele nacht had laten marineren. Zou ik nog meer balen.

    Beantwoorden
  4. remi zegt

    21 juni 2023 om 02:32

    Heeeeeerlijk recept, maar met 1 speklapje per persoon kwamen we er niet.

    Wij zelf hebben de hoeveelheid saus ver 3 a 4 voudigd.

    Lullig om toe te geven maar dit recept is veel beter dan ons 30 jaar oude recept.

    Beantwoorden
  5. Cornelis zegt

    5 mei 2021 om 10:33

    2 uur in de oven … dan op een niet te hoge temperatuur, neem ik aan?
    180 graden celcius?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      5 mei 2021 om 10:52

      Ha Cornelis, de oven heel laag inderdaad. Op 150 graden, het staat in het recept bij stap 2. Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  6. Rick zegt

    22 februari 2021 om 15:21

    4 sterren
    Ik kook elke zondag voor myn gezin en heb de bagi ketjap al een paar keer gemaakt en ze vinden hem heerlyk en hy is makkelyk te maken ook voor iemand zonder kook skils zoals ik ??

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      5 mei 2021 om 10:52

      Wat ontzettend leuk om te horen Rick!!!

      Beantwoorden
4.16 from 13 votes (9 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok