Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Teriyaki noedels met portobello en broccoli

Teriyaki noedels met portobello en broccoli

3 augustus 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Teriyaki noedels met portobello en broccoli - ANNIEPANNIE

Op zoek naar echt comfort food? Zoek niet verder! Deze teriyaki noedels geven je alles wat je nodig hebt. Stevige noedels, vlezige repen portobello, aspergebroccoli (of ‘bimi’) voor de vitamientjes en – niet te vergeten – een heerlijke, zoetzure teriyakisaus. Voeg rode peper toe voor een heel klein beetje pit (echt minimaal hoor, dit gerecht is geschikt voor watjes zoals ik!) en nouja, je belandt in de foodiehemel. Ben je al overtuigd?

Ja, ik wil meteen naar het recept!

Teriyaki noedels met portobello, maar zonder vlees

Kijk, de liefhebber kan altijd wat vlees of garnalen toevoegen aan z’n teriyaki noedels. Maar het hoeft écht niet! De portobello’s zitten bomvol umami (dat lekkere, hartige smaakje) en zijn super vlezig van structuur. Dat is dus waarom ik zo van recepten met paddenstoelen hou. Het zijn gewoon toppers!

Het recept voor deze teriyaki noedels komt uit het nieuwste kookboek ‘Chinese takeout Veggie’ van Kwoklyn Wan, dat vol staat met vegetarische – en vaak vegan – recepten uit de Chinese keuken (en ook een beetje de Thaise, Vietnamese en Japanse keuken). Het is een topboek voor mensen die regelmatig vegetarisch eten en niet willen inboeten aan smaak. Ik mocht er van de uitgever twee recepten uit delen. Deze vegan katsu curry met bloemkool en vandaag dus de teriyaki noedels!

Teriyaki noedels met portobello en broccoli - ANNIEPANNIE

Teriyaki noedels met portobello en broccoli

Teriyaki noedels: de perfecte combinatie van vlezige, in de pan gebakken portobello met stevige sobanoedels en zoetzure teriyakisaus. Absoluut onweerstaanbaar!
5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 120 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel plantaardige olie bijvoorbeeld arachide- of kokosolie
  • 2 grote portobello’s steeltjes verwijderd
  • 2 eetlepel zoete chilisaus
  • 3 eetlepel honing veganistisch alternatief: agave- of ahornsiroop
  • 3 eetlepel rijstazijn
  • 1,5 eetlepel lichte sojasaus
  • handvol aspergebroccoli
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Voeg de noedels toe aan een diepe pan, schenk er kokend water over en laat 5 tot 6 minuten op matig vuur zachtjes koken terwijl je de portobello’s bakt.
  • Verhit de olie in een grote wok. Voeg de portobello’s toe en bak 4 tot 5 minuten aan één kant op middelhoog vuur goudbruin. Keer de paddenstoelen om, bestrooi ze met zout, besprenkel met de zoete chilisaus en bak in 4 tot 5 minuten ook de andere kant bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Giet de noedels af en zet apart; vang het kookvocht op. Voeg 125 ml van het noedelkookvocht toe aan de wok, samen met de honing,
  • de rijstazijn en de sojasaus. Voeg nu de aspergebroccoli toe met de helft van de gehakte chilipeper. Laat 6 minuten op middelhoog vuur garen. Als de saus droog wordt, voeg dan nog wat kookvocht toe.
  • Voeg de noedels toe aan de wok en roer door zodat de noedels goed met saus zijn bedekt. Bestrooi met de rest van de chilipeper en schep op borden. Snijd de gebakken portobello’s in plakjes en verdeel over de noedels. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Het boek

Als je meer van dit soort heerlijke, vegetarische (grotendeels plantaardige!) recepten wilt proeven, bestel dan het boek Chinese Takeaway Veggie van Kwoklyn Wan. Een bron van inspiratie op dat vlak!

Ik heb dit kookboek thuisgestuurd gekregen van uitgeverij Good Cook. Ik besloot zelf om er – in goed overleg uiteraard – een aantal recepten uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Dit boek valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in de vegetarische sectie van mijn (inmiddels uitpuilende) kookboekenkast.

Meer heerlijke recepten met paddenstoelen:

Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie
Portobello burger met guacemole
Deze portobello burger is super lekker en vlezig! Hij is geschikt voor zowel vega's, vegans, flexitariërs als vleeseters. Extra lekker van de barbecue!
Bekijk recept
Portobello burger met miso en guacamole
Vegan steak tartare
Deze vegan steak tartare móet je proeven! Zo lekker! Zelfs de meest verstokte vleeseter heeft niet door dat er geen vlees in zit.
Bekijk recept
vegan steak tartare - anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Heb je helemaal zin gekregen om deze teriyaki noedels met portobello en broccoli te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Pasta, Recepten, Vega, Vegan Tags: bimi, broccoli, japans, noedels, paddenstoelen, portobello, teriyaki

« Babi ketjap van speklappen
Griekse aardappelsalade met sperziebonen en kabeljauw »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in