Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hoofdgerechten / Teriyaki noedels met portobello en broccoli

Teriyaki noedels met portobello en broccoli

3 augustus 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Teriyaki noedels met portobello en broccoli - ANNIEPANNIE

Op zoek naar echt comfort food? Zoek niet verder! Deze teriyaki noedels geven je alles wat je nodig hebt. Stevige noedels, vlezige repen portobello, aspergebroccoli (of ‘bimi’) voor de vitamientjes en – niet te vergeten – een heerlijke, zoetzure teriyakisaus. Voeg rode peper toe voor een heel klein beetje pit (echt minimaal hoor, dit gerecht is geschikt voor watjes zoals ik!) en nouja, je belandt in de foodiehemel. Ben je al overtuigd?

Ja, ik wil meteen naar het recept!

Teriyaki noedels met portobello, maar zonder vlees

Kijk, de liefhebber kan altijd wat vlees of garnalen toevoegen aan z’n teriyaki noedels. Maar het hoeft écht niet! De portobello’s zitten bomvol umami (dat lekkere, hartige smaakje) en zijn super vlezig van structuur. Dat is dus waarom ik zo van recepten met paddenstoelen hou. Het zijn gewoon toppers!

Het recept voor deze teriyaki noedels komt uit het nieuwste kookboek ‘Chinese takeout Veggie’ van Kwoklyn Wan, dat vol staat met vegetarische – en vaak vegan – recepten uit de Chinese keuken (en ook een beetje de Thaise, Vietnamese en Japanse keuken). Het is een topboek voor mensen die regelmatig vegetarisch eten en niet willen inboeten aan smaak. Ik mocht er van de uitgever twee recepten uit delen. Deze vegan katsu curry met bloemkool en vandaag dus de teriyaki noedels!

Teriyaki noedels met portobello en broccoli - ANNIEPANNIE

Teriyaki noedels met portobello en broccoli

Teriyaki noedels: de perfecte combinatie van vlezige, in de pan gebakken portobello met stevige sobanoedels en zoetzure teriyakisaus. Absoluut onweerstaanbaar!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 120 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel plantaardige olie bijvoorbeeld arachide- of kokosolie
  • 2 grote portobello’s steeltjes verwijderd
  • 2 eetlepel zoete chilisaus
  • 3 eetlepel honing veganistisch alternatief: agave- of ahornsiroop
  • 3 eetlepel rijstazijn
  • 1,5 eetlepel lichte sojasaus
  • handvol aspergebroccoli
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Voeg de noedels toe aan een diepe pan, schenk er kokend water over en laat 5 tot 6 minuten op matig vuur zachtjes koken terwijl je de portobello’s bakt.
  • Verhit de olie in een grote wok. Voeg de portobello’s toe en bak 4 tot 5 minuten aan één kant op middelhoog vuur goudbruin. Keer de paddenstoelen om, bestrooi ze met zout, besprenkel met de zoete chilisaus en bak in 4 tot 5 minuten ook de andere kant bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Giet de noedels af en zet apart; vang het kookvocht op. Voeg 125 ml van het noedelkookvocht toe aan de wok, samen met de honing,
  • de rijstazijn en de sojasaus. Voeg nu de aspergebroccoli toe met de helft van de gehakte chilipeper. Laat 6 minuten op middelhoog vuur garen. Als de saus droog wordt, voeg dan nog wat kookvocht toe.
  • Voeg de noedels toe aan de wok en roer door zodat de noedels goed met saus zijn bedekt. Bestrooi met de rest van de chilipeper en schep op borden. Snijd de gebakken portobello’s in plakjes en verdeel over de noedels. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Het boek

Als je meer van dit soort heerlijke, vegetarische (grotendeels plantaardige!) recepten wilt proeven, bestel dan het boek Chinese Takeaway Veggie van Kwoklyn Wan. Een bron van inspiratie op dat vlak!

Ik heb dit kookboek thuisgestuurd gekregen van uitgeverij Good Cook. Ik besloot zelf om er – in goed overleg uiteraard – een aantal recepten uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Dit boek valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in de vegetarische sectie van mijn (inmiddels uitpuilende) kookboekenkast.

Meer heerlijke recepten met paddenstoelen:

Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie
Portobello burger met guacemole
Deze portobello burger is super lekker en vlezig! Hij is geschikt voor zowel vega's, vegans, flexitariërs als vleeseters. Extra lekker van de barbecue!
Bekijk recept
Portobello burger met miso en guacamole
Vegan steak tartare
Deze vegan steak tartare móet je proeven! Zo lekker! Zelfs de meest verstokte vleeseter heeft niet door dat er geen vlees in zit.
Bekijk recept
vegan steak tartare - anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Heb je helemaal zin gekregen om deze teriyaki noedels met portobello en broccoli te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Comfort food, Hoofdgerechten, Pasta, Recepten, Vega, Vegan Tagged With: bimi, broccoli, japans, noedels, paddenstoelen, portobello, teriyaki

« Babi ketjap van speklappen
Griekse aardappelsalade met sperziebonen en kabeljauw »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.