Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hoofdgerechten / Schelvis in spek met romige spinaziepuree en oventomaten

Schelvis in spek met romige spinaziepuree en oventomaten

26 oktober 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 3 Comments


Samenwerking – Schelvis in spek met romige spinaziepuree en tomaatjes uit de oven. Een mondvol, maar dat heb je ook wat! Vind je dit bordje er niet fantastisch uitzien? Dat de natuur ons zulke mooie kleuren geeft hè… Eigenlijk lijkt dit wel een beetje op de Italiaanse vlag, bedenk ik me nu! Ik ben trouwens super benieuwd of je weleens schelvis hebt gegeten. Het is familie van de kabeljauw en komt ook uit de Noordzee. Dit visje is minstens net zo lekker en ook goedkoper. Daarmee kom ik meteen op m’n volgende punt: dit is een budgetrecept!

Schelvis in spek voor 4 personen: 15 euro!

Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar jij je vis koopt en waar je je groenten haalt, maar in principe moet je dit recept voor schelvis in spek voor rond de 15 euro kunnen maken. En als je goede zaken doet zelfs voor minder. Ga ook eens naar de markt voor je vis en groenten, dat scheelt altijd een hoop! Ik zou het zelf ook vaker moeten doen.

Dit is je boodschappenlijst:

  • 4 schelvishaasjes
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram spinazie
  • 8 à 12 kleine trostomaten
  • 125 ml crème fraîche

Uit de voorraadkast gebruik je wat olie om in te bakken en natuurlijk peper en zout. Eet je geen vlees maar wel vis? Laat dan gewoon het ontbijtspek weg.

Foodie estafette!

Mijn recept voor schelvis in spek met spinaziepuree is onderdeel van een ware estafette, die is opgezet door het Nederlands Visbureau. De reden? Laten zien dat visrecepten niet duur of ingewikkeld hoeven te zijn! Hoe het werkt: je maakt een visrecept voor onder de 15 euro, plaatst een mooie foto op Instagram en geeft het stokje weer door aan een andere foodie. Op mijn Instagrampagina kun je nú zien aan wie ik zelf het stokje doorgeef:

Dit bericht bekijken op Instagram

Schelvis in spek met romige spinaziepuree en tomaatjes uit de oven. Een mondvol, maar dat heb je ook wat! Vind je dit bordje er niet fantastisch uitzien? Dat de natuur ons zulke mooie kleuren geeft hè… Eigenlijk lijkt dit wel een beetje op de Italiaanse vlag, bedenk ik me nu! Ik ben super benieuwd of je wel eens schelvis hebt gegeten. Het is familie van de kabeljauw en komt ook uit de Noordzee. Dit visje is minstens net zo lekker en ook goedkoper. Daarmee kom ik meteen op m’n volgende punt: dit is een budgetrecept! Het recept vind je via de link in mijn bio @anniepannie_nl , of ga naar Anniepannie.nl in je browser. Het Nederlands Visbureau (a.k.a. @visrecepten ) daagde mij en vier andere foodies uit om een goedkoop recept met vis te bedenken. Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar jij je vis koopt en waar je je groenten haalt, maar in principe moet je dit recept voor schelvis in spek voor rond de 15 euro kunnen maken. En als je goede zaken doet zelfs voor minder. Ga ook eens naar de markt voor je vis en groenten, dat scheelt altijd een hoop! Ik zou het zelf ook vaker moeten doen. Note to self, Annie! 🙈 Mariëtte van @overetengesproken.nl trapte de #receptafette af met een heerlijk recept met Hollandse garnalen. Zij gaf het stokje door aan mij. En ik? Ik daag bij deze @heerlijkehappen uit om met een knaller van een kabeljauwrecept te komen. Bij deze wil ik jullie trouwens ook uitdagen om lekker mee te doen! Tag mij (@anniepannie_nl ) en het Nederlands Visbureau (@visrecepten ) in je creatie en dan reposten wij jou in onze stories. En natuurlijk vind ik het ook super leuk als je mijn recept maakt en daar een foto van deelt! #anniepanniewerktsamen #visrecepten #kokenmetvis #budgetgerecht #vismaaltijd #visvoorvier #visgerecht #tijdvoorvis #schelvis

Een bericht gedeeld door Anniepannie.nl | Andrea Tegel (@anniepannie_nl) op 26 Okt 2020 om 12:59 (PDT)

Jij kunt natuurlijk zelf ook meedoen! Tag mij (@anniepannie_nl) en het Nederlands Visbureau (@visrecepten) in je creatie en dan reposten wij jou in onze stories. En natuurlijk vind ik het ook super leuk als je dit schelvis recept maakt en daar een foto van deelt!

Vis uit de Noordzee

Nog even een kleine side note bij mijn recept: je kunt dit ook met andere soorten witvis maken. Kabeljauw of wijting bijvoorbeeld. En als je iets meer te besteden hebt is zeeduivel ook fantastisch. Je kunt lekker variëren dus! Zelf probeer ik vooral te kiezen voor lokale Noordzeevis. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook een stuk duurzamer. Schelvis, wijting, zeeduivel en kabeljauw komen allemaal uit de Noordzee.

Schelvis in spek met spinaziepuree en oventomaten - ANNIEPANNIE

Schelvis in spek met romige spinaziepuree en oventomaten

Schelvis in spek is heerlijk! Zeker in combinatie met een romige spinaziepuree en zoete oventomaten.
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen
Cost: 15 euro

Ingrediënten

  • 1 k kruimige aardappelen
  • 400 g spinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 à 12 kleine trostomaten (of 4 grote, gehalveerd)
  • 4 schelvishaasjes / schelvisfilets (ongeveer 400 gram)
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi met zout en peper en bak de tomaten ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze openbarsten en rimpelig zijn geworden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten helemaal gaar.
  • Verwarm wat olie in een wok of koekenpan en laat hierin de spinazie helemaal slinken. Laat de spinazie een beetje uitlekken (of knijp het lichtjes uit) en doe over in een hoge maatbeker. Voeg de crème fraîche toe en pureer de spinazie met een staafmixer.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze helemaal fijn met een pureestamper. Voeg het spinazie-crème fraîchemengsel toe aan de aardappelpuree en roer het goed door elkaar. Breng de spinaziepuree op smaak met zout en peper naar wens. Houd warm.
  • Omwikkel de stukken schelvis met het ontbijtspek en bak ze op middelhoog vuur in een beetje olie in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Verdeel de spinaziepuree over vier borden en leg op elk bord een schelvis-spekpakketje. Leg de oventomaten ernaast en serveer.

Notities

Tip: je kunt de schelvis ook vervangen door wijting of kabeljauw. 
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit artikel is een samenwerking met het Nederlands Visbureau.

Meer lekkere recepten met Noordzeevis:

Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken kabeljauw
Deze Griekse aardappelsalade eet je lauwwarm en kan dus in alle seizoenen. Makkelijk om te maken, gezond en vooral heel erg lekker!
Bekijk recept
Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken vis - ANNIEPANNIE
Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie
Met deze gevulde pijlinktvis ga je gegarandeerd indruk maken op je volgende dinner party! Het is makkelijk om te maken, maar het ziet er super mooi uit. De vulling bevat o.a. chorizo, venkel en spinazie. Yummm! Een aanrader dit. 
Bekijk recept
Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie
Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado
Deze ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado is het perfecte voorgerecht voor een chique diner. Makkelijk om te maken en toch super verfijnd!
Bekijk recept
Ceviche van zeebaars met gin grapefruit en avocado - Anniepannie
Mosselen met hollandaisesaus
Mosselen met hollandaisesaus, een Frans feestje op tafel! Veel meer dan een scheut witte wijn en een goede klont roomboter heb je niet nodig voor dit bourgondische gerecht. Smakelijk!
Bekijk recept
Mosselen met hollandaisesaus - foto: David Loftus©
Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat
Makkelijk en chic tegelijk, dat zijn deze kabeljauwpakketjes uit de oven. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig: kabeljauw, pesto, citroenrasp, tomaat en courgette. Ideaal!
Bekijk recept
Kabeljauwpakketje uit de oven met pesto - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om dit lekkere recept met schelvis in spek te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 7 ingrediënten, Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Stamppot, Vis Tagged With: aardappel, schelvis, spinazie, tomaat, vis

« Rijstschotel met champignons en feta
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi) »

Comments

  1. Van Boxem Hilde says

    7 december 2020 at 21:26

    5 sterren
    Puree met knolselder en aardappelen voor nóg meer groenten 😀

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      8 december 2020 at 13:07

      Wat een goede aanpassing! Meer groente is altijd beter, helemaal mee eens.

      Beantwoorden
  2. Daniëlle Klanderman says

    7 november 2020 at 18:18

    5 sterren
    Heerlijk gerecht! Ik maak vaker vis in spek, blijft lekker. Combinatie met spinaziepuree is ook leuk!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.