Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hoofdgerechten / Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie

Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie

7 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Comments


Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie

Tijd voor nog een receptje met pijlinktvis! Laatst deelde ik al deze gewokte pijlinktvis met noedels, een makkelijk en lekker recept voor doordeweeks. Vandaag gaan we op een iets chiquere tour met deze gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel, spinazie en pijnboompitjes! Alhoewel, dat chique heeft meer te maken met hoe het gerecht eruit ziet, want ook dit is hartstikke makkelijk om te maken! Ideaal.

Gevulde pijlinktvis: een showstopper!

Ondanks dat het makkelijk is om te bereiden zul je zien dat je hoge ogen gooit met deze gevulde pijlinktvis. Serveer het als voorgerecht bij een diner en je gasten zullen spontaan gaan klappen. Echt hoor! Je kunt van deze gevulde inktvis trouwens ook een hoofdgerecht maken door er wat lekkere bijgerechten bij te serveren. Wat denk je van gebakken aardappeltjes en een mooie salade? Je kunt pijlinktvis trouwens al schoongemaakt kopen bij je visboer. Wil je het zelf doen? In mijn blog over gewokte pijlinktvis lees je hoe je dat doet.

Chorizo en venkel

Misschien lijkt het je wat gek om inktvis te combineren met chorizo, maar geloof me: deze twee zijn een match made in heaven. Chorizo is lekker pittig, maar je gebruikt er niet zóveel van dat het overheersend wordt. De venkel en het venkelzaad geven een lekkere frisse touch en de pijnboompitjes zorgen voor een bite. Dit wil je proberen! Laat je weten wat je ervan vond?

Gevulde pijlinktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie
Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie

Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie

Met deze gevulde pijlinktvis ga je gegarandeerd indruk maken op je volgende dinner party! Het is makkelijk om te maken, maar het ziet er super mooi uit. De vulling bevat o.a. chorizo, venkel en spinazie. Yummm! Een aanrader dit. 
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pijlinktvis of twee kleinere, schoongemaakt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 klein sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeknepen
  • 1/2 venkel heel fijn gesneden
  • 50 gram chorizo in hele kleine blokjes
  • 80 gram spinazie fijngehakt
  • 1 tl venkelzaad
  • zout en peper
  • 1 biologische citroen de helft geraspt en de andere helft in partjes

Ook nodig:

  • 2 cocktailprikkertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.
  • Doe nu de chorizoblokjes in de koekenpan en bak ze knapperig. Laat het vrijgekomen vet in de pan en voeg nu de venkelblokjes, knoflook en sjalot toe. Bak een paar minuutjes mee. Voeg dan het venkelzaad en de spinazie toe en bak nog even mee totdat de spinazie geslonken is. Breng de vulling op smaak met de citroenrasp, zout en peper. Voeg ook de pijnboompitjes toe en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de tentakels van de pijlinktvis (deze gebruik je niet, maar zijn lekker om op te bakken in de pan). Vul de inktviszak met het chorizomengsel en sluit de zak door er twee cocktailprikkertjes kruislings doorheen te prikken.
  • Leg de gevulde pijlinktvis op een bakplaat met bakpapier en schuif hem in de oven. Bak de gevulde inktvis in 15 minuten gaar. Serveer met de partjes citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer recepten met inktvis?

Gewokte pijlinktvis ‘Asian style’
Gegrilde inktvissalade

Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Vis, Voorgerechten Tagged With: chorizo, citroen, gevulde inktvis, hoofdgerecht, inktvis, pijlinktvis, pijnboompitten, spinazie, venkel, venkelzaad, vis, voorgerecht, vullen

« Restaurant Lucas Rive: Cooqing met de Gezonde Dutchies
Jackfruit kerrie salade voor op brood »

Comments

  1. Ruben says

    16 november 2020 at 19:41

    4 sterren
    Wat een heerlijk gerecht. Ik heb dit laatst voor een vriendin gemaakt en ze vond het heerlijk. Ik heb alleen een vraagje over de inktvis: hij was nog behoorlijk rubberig na 15 min in de oven. Hoe voorkom ik dat de volgende keer? Groeten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      18 november 2020 at 17:37

      Hoi Ruben! Wat onwijs leuk om te horen zeg. Bij mij is 15 minuten altijd precies kort/lang genoeg. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe het kan dat die van jou een beetje rubberig waren. Het kan ook aan het formaat liggen?

      Beantwoorden
  2. A.D. says

    24 september 2020 at 21:26

    5 sterren
    heerlijk, maar pas op niet te veel chorizo gebruiken. te veel chorizo zal de smaak overheersen

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      28 september 2020 at 11:54

      Dankjewel voor je mooie compliment!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.