Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Voorgerechten / Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado

Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado

10 december 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Ceviche van zeebaars met gin en grapefruit - AnniepannieSoms heb ik een samenwerking waar ik helemaal wild van word. Zoals deze! Rutte (de distilleerderij, niet onze premier) vroeg me of ik een toffe foodpairing wilde bedenken met hun ‘celery’ gin. Ik kan jullie vertellen, dat is gigagoed gelukt! Ik maakte een ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado. Het bittertje van de grapefruit gaat super goed samen met de romige avocado en de zachte, kruidige gin. Een perfect voorgerecht voor een chique (Kerst)diner!

KRUIDIGE CELERY GIN

De celery gin die ik voor deze zeebaars ceviche gebruikte is de signature gin van Rutte. Totáál niet onterecht kan ik je vertellen, uiteraard heb ik zelf uitgebreid geproefd voordat ik ermee aan de slag ging. Het veelvuldig gebruik van natuurlijke smaakmakers zoals verse kruiden, fruit, specerijen en noten is typerend voor Neerlands’ kleinste distilleerderij. Zo heeft de celery gin heerlijke geuren van jeneverbes, kers, koriander, hazelnoot en – uiteraard – selderij. Ik ben voor mijn gerecht aan de haal gegaan met de koriander en in de begeleidende ‘C&T’ (celery gin tonic) gaat een stengeltje bleekselderij. Eventueel kun je aan de C&T nog een scheutje grapefruitsap toevoegen om de match met de ceviche helemaal compleet te maken.

Ceviche van zeebaars met gin grapefruit en avocado - AnniepannieCEVICHE VAN ZEEBAARS MET LECHE DE TIGRE

Leche de tigre, dat klinkt best exotisch hè? Het is de Peruaanse term voor de citrusmarinade waar de vis in wordt gegaard. Mocht je nog nooit van ceviche gehoord hebben: dit is een gerecht waarbij rauwe vis wordt gemarineerd in zuren waardoor de vis ‘gaart’. Het is heerlijk. En zo simpel om te maken! In mijn ceviche van zeebaars komen de zuren voor de garing van grapefruit- en limoensap. Ik voegde ook een klein scheutje gin toe aan de marinade, wat echt een toptoevoeging bleek. In Peru drinken ze de marinade na afloop van het marineren op. Stiekem is dat dus super lekker! Het schijnt ook nog eens lustopwekkend te zijn… doe er je voordeel mee zou ik zeggen! ?

Ceviche van zeebaars - Anniepannie

Ceviche van zeebaars met gin grapefruit en avocado - Anniepannie

Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado

Deze ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado is het perfecte voorgerecht voor een chique diner. Makkelijk om te maken en toch super verfijnd!
4.50 van 6 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 180 gram zeebaarsfilet
  • 1 grapefruit
  • 2 el limoensap (van verse limoenen)
  • 15 ml Rutte Celery gin
  • 1 el gehakte koriander (houd een beetje achter om te garneren)
  • ½ sjalotje (ultra fijn gesnipperd)
  • ½ rode peper (zaadjes verwijderd en in dunne plakjes)
  • 1 rijpe avocado
  • ½ tl grof zeezout

Ook handig (optioneel):

  • meloenbolletjeslepel

Voor de C&T:

  • 1 deel Rutte Celery Gin
  • 2 delen dry tonic
  • 1 stengeltje bleekselderij

Instructies

  • Schil de grapefruit ruim en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Dat heet segmenteren. Vang het vrijkomende sap op in een bakje. Knijp de overgebleven vliesjes en schillen uit om al het sap te verzamelen.
  • Meng in een brede kom de fijngesnipperde sjalot, de plakjes rode peper, 4 eetlepels grapefruitsap, 2 eetlepels limoensap, de gin en de gehakte koriander door elkaar. Dit is je marinade.
  • Snijd nu niet te dunne plakjes van de zeebaars en leg deze in de marinade. Zorg dat alle plakjes goed in de marinade liggen. Laat de zeebaars 8 minuten marineren.
  • Snijd de avocado voorzichtig doormidden en verwijder de pit. Maak nu met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes van het vruchtvlees. Je hebt er ongeveer 10 nodig in totaal. Als je geen meloenbolletjeslepel hebt, snijd dan blokjes of plakjes van de avocado.
  • Maak nu de borden op: verdeel de plakjes zeebaars over het midden van beide borden. Laat wat ruimte tussen de plakjes en leg hier de grapefruitpartjes tussen. Eindig met de avocadobolletjes en strooi er de achtergehouden koriander over. Klaar!
  • Voor de C&T: vul een (longdrink) glas met ijsblokjes. Schenk de Rutte Celery gin en de tonic over het ijs en garneer met een stengeltje bleekselderij. Ben je in een dolle bui? Dan kun je eventueel nog een scheutje vers grapefruitsap toevoegen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy!

PS: weet je niet hoe je een grapefruit segmenteert? In dit uitlegfilmpje zie je hoe je een sinaasappel segmenteert. Bij een grapefruit gaat dat precies hetzelfde!

Meer lekkere visrecepten?

Japanse ceviche met tonijn en avocado
Kabeljauwpakketjes met pesto en tomaat
Poké plaattaart met zalm en knapperige edamame boontjes
Courgetti tonnato – Gegrilde courgette met tonijnsaus

Ceviche van zeebaars met gin en grapefruit - Anniepannie

Dit artikel is een gesponsorde samenwerking met Rutte distillateurs.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze ceviche van zeebaars zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onder dit artikel, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Kerst, Recepten, Vis, Voorgerechten Tags: avocado, bleekselderij, ceviche, gin, grapefruit, Kerst, koriander, limoen, noordzeevis, Peru, Peruaans, samenwerking, selderij, vis, zeebaars

« Vegan steak tartare: serieus net echt!
Gratin van zoete aardappel met kokosmelk en limoen »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in