Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Schelvis in spek met romige spinaziepuree en oventomaten

Schelvis in spek met romige spinaziepuree en oventomaten

26 oktober 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 3 Reacties


Samenwerking – Schelvis in spek met romige spinaziepuree en tomaatjes uit de oven. Een mondvol, maar dat heb je ook wat! Vind je dit bordje er niet fantastisch uitzien? Dat de natuur ons zulke mooie kleuren geeft hè… Eigenlijk lijkt dit wel een beetje op de Italiaanse vlag, bedenk ik me nu! Ik ben trouwens super benieuwd of je weleens schelvis hebt gegeten. Het is familie van de kabeljauw en komt ook uit de Noordzee. Dit visje is minstens net zo lekker en ook goedkoper. Daarmee kom ik meteen op m’n volgende punt: dit is een budgetrecept!

Schelvis in spek voor 4 personen: 15 euro!

Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar jij je vis koopt en waar je je groenten haalt, maar in principe moet je dit recept voor schelvis in spek voor rond de 15 euro kunnen maken. En als je goede zaken doet zelfs voor minder. Ga ook eens naar de markt voor je vis en groenten, dat scheelt altijd een hoop! Ik zou het zelf ook vaker moeten doen.

Dit is je boodschappenlijst:

  • 4 schelvishaasjes
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram spinazie
  • 8 à 12 kleine trostomaten
  • 125 ml crème fraîche

Uit de voorraadkast gebruik je wat olie om in te bakken en natuurlijk peper en zout. Eet je geen vlees maar wel vis? Laat dan gewoon het ontbijtspek weg.

Foodie estafette!

Mijn recept voor schelvis in spek met spinaziepuree is onderdeel van een ware estafette, die is opgezet door het Nederlands Visbureau. De reden? Laten zien dat visrecepten niet duur of ingewikkeld hoeven te zijn! Hoe het werkt: je maakt een visrecept voor onder de 15 euro, plaatst een mooie foto op Instagram en geeft het stokje weer door aan een andere foodie. Op mijn Instagrampagina kun je nú zien aan wie ik zelf het stokje doorgeef:

Dit bericht bekijken op Instagram

Schelvis in spek met romige spinaziepuree en tomaatjes uit de oven. Een mondvol, maar dat heb je ook wat! Vind je dit bordje er niet fantastisch uitzien? Dat de natuur ons zulke mooie kleuren geeft hè… Eigenlijk lijkt dit wel een beetje op de Italiaanse vlag, bedenk ik me nu! Ik ben super benieuwd of je wel eens schelvis hebt gegeten. Het is familie van de kabeljauw en komt ook uit de Noordzee. Dit visje is minstens net zo lekker en ook goedkoper. Daarmee kom ik meteen op m’n volgende punt: dit is een budgetrecept! Het recept vind je via de link in mijn bio @anniepannie_nl , of ga naar Anniepannie.nl in je browser. Het Nederlands Visbureau (a.k.a. @visrecepten ) daagde mij en vier andere foodies uit om een goedkoop recept met vis te bedenken. Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar jij je vis koopt en waar je je groenten haalt, maar in principe moet je dit recept voor schelvis in spek voor rond de 15 euro kunnen maken. En als je goede zaken doet zelfs voor minder. Ga ook eens naar de markt voor je vis en groenten, dat scheelt altijd een hoop! Ik zou het zelf ook vaker moeten doen. Note to self, Annie! ? Mariëtte van @overetengesproken.nl trapte de #receptafette af met een heerlijk recept met Hollandse garnalen. Zij gaf het stokje door aan mij. En ik? Ik daag bij deze @heerlijkehappen uit om met een knaller van een kabeljauwrecept te komen. Bij deze wil ik jullie trouwens ook uitdagen om lekker mee te doen! Tag mij (@anniepannie_nl ) en het Nederlands Visbureau (@visrecepten ) in je creatie en dan reposten wij jou in onze stories. En natuurlijk vind ik het ook super leuk als je mijn recept maakt en daar een foto van deelt! #anniepanniewerktsamen #visrecepten #kokenmetvis #budgetgerecht #vismaaltijd #visvoorvier #visgerecht #tijdvoorvis #schelvis

Een bericht gedeeld door Anniepannie.nl | Andrea Tegel (@anniepannie_nl) op 26 Okt 2020 om 12:59 (PDT)

Jij kunt natuurlijk zelf ook meedoen! Tag mij (@anniepannie_nl) en het Nederlands Visbureau (@visrecepten) in je creatie en dan reposten wij jou in onze stories. En natuurlijk vind ik het ook super leuk als je dit schelvis recept maakt en daar een foto van deelt!

Vis uit de Noordzee

Nog even een kleine side note bij mijn recept: je kunt dit ook met andere soorten witvis maken. Kabeljauw of wijting bijvoorbeeld. En als je iets meer te besteden hebt is zeeduivel ook fantastisch. Je kunt lekker variëren dus! Zelf probeer ik vooral te kiezen voor lokale Noordzeevis. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook een stuk duurzamer. Schelvis, wijting, zeeduivel en kabeljauw komen allemaal uit de Noordzee.

Schelvis in spek met spinaziepuree en oventomaten - ANNIEPANNIE

Schelvis in spek met romige spinaziepuree en oventomaten

Schelvis in spek is heerlijk! Zeker in combinatie met een romige spinaziepuree en zoete oventomaten.
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd25 minuten minuten
Totale tijd25 minuten minuten
Servings: 4 personen
Cost: 15 euro

Ingrediënten

  • 1 k kruimige aardappelen
  • 400 g spinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 à 12 kleine trostomaten (of 4 grote, gehalveerd)
  • 4 schelvishaasjes / schelvisfilets (ongeveer 400 gram)
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi met zout en peper en bak de tomaten ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze openbarsten en rimpelig zijn geworden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten helemaal gaar.
  • Verwarm wat olie in een wok of koekenpan en laat hierin de spinazie helemaal slinken. Laat de spinazie een beetje uitlekken (of knijp het lichtjes uit) en doe over in een hoge maatbeker. Voeg de crème fraîche toe en pureer de spinazie met een staafmixer.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze helemaal fijn met een pureestamper. Voeg het spinazie-crème fraîchemengsel toe aan de aardappelpuree en roer het goed door elkaar. Breng de spinaziepuree op smaak met zout en peper naar wens. Houd warm.
  • Omwikkel de stukken schelvis met het ontbijtspek en bak ze op middelhoog vuur in een beetje olie in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Verdeel de spinaziepuree over vier borden en leg op elk bord een schelvis-spekpakketje. Leg de oventomaten ernaast en serveer.

Notities

Tip: je kunt de schelvis ook vervangen door wijting of kabeljauw. 
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit artikel is een samenwerking met het Nederlands Visbureau.

Meer lekkere recepten met Noordzeevis:

Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken kabeljauw
Deze Griekse aardappelsalade eet je lauwwarm en kan dus in alle seizoenen. Makkelijk om te maken, gezond en vooral heel erg lekker!
Bekijk recept
Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken vis - ANNIEPANNIE
Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie
Met deze gevulde pijlinktvis ga je gegarandeerd indruk maken op je volgende dinner party! Het is makkelijk om te maken, maar het ziet er super mooi uit. De vulling bevat o.a. chorizo, venkel en spinazie. Yummm! Een aanrader dit. 
Bekijk recept
Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie
Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado
Deze ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado is het perfecte voorgerecht voor een chique diner. Makkelijk om te maken en toch super verfijnd!
Bekijk recept
Ceviche van zeebaars met gin grapefruit en avocado - Anniepannie
Mosselen met hollandaisesaus
Mosselen met hollandaisesaus, een Frans feestje op tafel! Veel meer dan een scheut witte wijn en een goede klont roomboter heb je niet nodig voor dit bourgondische gerecht. Smakelijk!
Bekijk recept
Mosselen met hollandaisesaus - foto: David Loftus©
Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat
Makkelijk en chic tegelijk, dat zijn deze kabeljauwpakketjes uit de oven. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig: kabeljauw, pesto, citroenrasp, tomaat en courgette. Ideaal!
Bekijk recept
Kabeljauwpakketje uit de oven met pesto - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om dit lekkere recept met schelvis in spek te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Stamppot, Vis Tags: aardappel, schelvis, spinazie, tomaat, vis

« Rijstschotel met champignons en feta
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi) »

Reacties

  1. Van Boxem Hilde zegt

    7 december 2020 om 21:26

    5 sterren
    Puree met knolselder en aardappelen voor nóg meer groenten ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 december 2020 om 13:07

      Wat een goede aanpassing! Meer groente is altijd beter, helemaal mee eens.

      Beantwoorden
  2. Daniëlle Klanderman zegt

    7 november 2020 om 18:18

    5 sterren
    Heerlijk gerecht! Ik maak vaker vis in spek, blijft lekker. Combinatie met spinaziepuree is ook leuk!

    Beantwoorden
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok