Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hapjes en Snacks / Roomkaasdip met jalapeño, spekjes en cheddar

Roomkaasdip met jalapeño, spekjes en cheddar

14 november 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Comments


roomkaasdip met nachos - ANNIEPANNIE

Joejoe! Ben ik weer met een heerlijk borrelhapje. Een roomkaasdip met jalapeño, spekjes en cheddar om precies te zijn. Ultiem lekker als dipje bij een (nacho!)chipje, maar ook erg smakelijk op een knapperig broodje. Het recept voor dit borrelhapje is apesimpel, je hebt namelijk maar 5 ingrediënten voor deze roomkaasdip nodig! En laten 5 ingrediënten recepten nou net mijn nieuwste specialiteit zijn…

Oja, hoe zit dat dan met die 5 ingrediënten?

Nou, sinds augustus 2019 heb ik een eigen 5-ingrediënten receptenrubriek op NU.nl. Je weet wel, die landelijke nieuwswebsite die IEDEREEN leest. Hahaha! Heel tof echt, ik vind het fantastisch dat ik deze job mag doen. Had ik op mijn twaalfde ooit gedacht dat ik receptontwikkelaar zou worden? Nee! Ik bakte toen weleens koekjes enzo, maar echt koken was nog niet echt mijn ding. Pas toen ik in 2015 naast mijn baan in loondienst begon te bloggen en mijn eigen recepten ging bedenken, kwam alles in een stroomversnelling terecht. Inmiddels is die baan de deur uit en werk ik voor mezelf als receptontwikkelaar en foodfotograaf, maar ook als freelance marketeer en contentspecialist. Ik prijs me gelukkig!

roomkaasdip met jalapeno en spekjes - ANNIEPANNIE

Terug naar de roomkaasdip

Ben je bang dat deze roomkaasdip spicy as hell is? Think again! Ik ben zelf namelijk best een watje als het om heet eten gaat. Als je je houdt aan de genoemde hoeveelheid jalapeño in mijn recept, dan is deze dip precies in balans. Niet te flauw, maar zeker ook niet te pittig! De roomkaas balanceert het geheel perfect uit en de uitgebakken spekjes en cheddar geven de dip een lekker zoutje. YUM! Deze roomkaasdip is een winnaar en is door Roel zelfs uitverkozen tot lekkerste dip van het jaar. Daarmee bedoelt hij dus dat deze dip nóg lekkerder is dan deze mango feta dip (met maar 3 ingrediënten!). Wat natuurlijk bijna niet kan. :-) Ik laat het aan jou over om te beoordelen. Had ik al gezegd dat deze dip heerlijk smaakt met (naturel) nachochipjes?

Heerlijke roomkaasdip met jalapeno, spekjes en kaas - ANNIEPANNIE

Geniet van dit lekkere borrelhapje! Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt.

Heerlijke roomkaasdip met jalapeno, spekjes en kaas - ANNIEPANNIE

Roomkaasdip met jalapeño, spekjes en cheddar

Deze roomkaasdip heeft hier thuis de 'lekkerste dip van het jaar' verkiezing gewonnen! Heerlijk romig, licht pikant en zoutig door de jalapeño, spekjes en kaas. YUM!
5 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 400 gram zuivelspread naturel
  • 30 gram jalapeñoplakjes uit pot
  • 100 gram spekreepjes biologisch
  • 90 gram pittige cheddar of oude kaas, geraspt
  • 25 gram verse bieslook

Instructies

  • Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Schep de uitgebakken spekjes uit de pan en laat ze even afkoelen.
  • Hak de plakjes jalapeño en de bieslook super fijn. Hak ook de spekreepjes zo fijn mogelijk zodra ze zijn afgekoeld. Doe alles samen met de zuivelspread en de geraspte cheddar in een kom. Meng goed door elkaar.

Notities

Ik gebruikte voor deze roomkaasdip de allergoedkoopste zuivelspread die ik in de supermarkt kon vinden. Die is niet zo dik als sommige andere zuivelspreads. Mocht jij een andere roomkaas gebruiken en je vindt de dip iets te stevig, roer er dan wat yoghurt doorheen om de dip te verdunnen. 
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Super handig: bestel je boodschappen meteen online bij Albert Heijn. (link opent in een nieuw tabblad)

Deze roomkaasdip is lekker met…

Nachochips! Of naturel ribbelchips van Lays, dat mag ook. Dat is immers de lekkerste chips op aarde. Haha! Ik heb gesproken. :-) Toch weet ik zeker dat heel veel mensen het hierin met me eens zijn. Lieve mensen van Lays, lezen jullie mee? Ik zou best wel wat 5 ingrediënten dipjes kunnen bedenken. Of misschien wel 3 ingrediënten dips, dat moet ook best lukken denk ik! Wat denk jij, moet ik een rubriek met lekkere dips starten op Anniepannie.nl? Of liever een rubriek met allerlei soorten borrelhapjes?

(reageren kan onderaan)

SHOPPING: Ben je benieuwd waar ik dat schattige groene schaaltje vandaan heb? Die is van de H&M home, daar hebben ze super mooie spulletjes altijd. Bij de Bol.com vond ik een vergelijkbaar schaaltje.

Meer lekkere dipjes:

Mango feta dip
Bietendip met yoghurt en dragon
Heerlijke courgettespread

Deze blogpost bevat affiliate links.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 5 ingrediënten, Borrel, Hapjes en Snacks, Recepten, Sublieme smeersels, Vlees Tagged With: bieslook, borrelhapje, cheddar, chips, dip, hapje, jalapeno, kaas, nachochips, roomkaas, smeersel, snack, spek

« Borrelplank maken met kaas en vlees
Boerenkoolsoep met kokosmelk (vegan) – heerlijk romig! »

Comments

  1. Anouk says

    26 november 2019 at 21:53

    5 sterren
    Deze dip was echt heel goed!! Die van mij was inderdaad iets te stevig om te kunnen dippen, maar de dip te verdunnen met yoghurt was dat probleem opgelost. De smaak is echt heel lekker en hij is inderdaad niet te pittig.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      27 november 2019 at 12:56

      Onwijs leuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie!

      Beantwoorden
  2. Monique says

    15 november 2019 at 09:10

    5 sterren
    Wat dacht je van een dipjes èn borrelhappen rubriek!!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      15 november 2019 at 09:51

      Dat is nóg een beter idee, hahaha!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok