Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hapjes en Snacks / Mango feta dip met maar 3 ingrediënten!

Mango feta dip met maar 3 ingrediënten!

11 mei 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 16 Comments


Mango feta dip met platbrood - Anniepannie

O wauw jongens, wat ben ik trots op deze mango feta dip! Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig en het resultaat is een heerlijk romig en tropisch smeersel. En niet te vergeten: deze mangodip heeft een prachtig pastelgeel kleurtje! Dit ziet er zó fijn uit op de borrelplank! En ik garandeer je, hoeveel dips je er ook naast serveert: dit wordt de crowdpleaser. Mark. My. Words.

MANGO FETA DIP, DUS GÉÉN WITTE KAAS PLEASE!

Jahoor, daar gaat ze weer zul je denken. 😉 Maar serieus: gebruik échte feta voor deze mangodip. Geen saladekaas/witte kaas of andere namaak-feta please. Echte feta herken je aan het feit dat er ‘feta’ op de verpakking staat. Bij de Albert Heijn kun je die van Dodoni kopen in het versschap. Uiteraard kun je feta ook bij de kaasboer halen. Echte feta is gemaakt van schapenmelk, waardoor de kaas haar karakteristieke smaakje krijgt. En dat is nou juist zo lekker in deze dip met mango. Liefde voor feta! ❤

HOE RIJPER HOE BETER

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje. Ik gebruikte de mengbeker van mijn staafmixer voor dit dipje, maar je kunt ook de kleine kom van je keukenmachine gebruiken of (misschien) zelfs je blender. Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! Ben je trouwens benieuwd naar de knalpaarse dip op de foto? Dat is deze fetaspread met rode kool. Ook een aanrader.

LIBANEES PLATBROOD

Bij dit mangodipje serveer ik graag van dat platte Libanese brood. Daar scheur je stukjes vanaf en die haal je lekker door de mango feta dip. Wil je helemaal op de gezonde tour? Dan kun je ook dippen met stukjes komkommer of bleekselderij ofzo. Ik denk trouwens dat pitabrood of Turks brood ook erg lekker is bij deze dip. En ineens bedenk ik me: is dit misschien ook een lekker dipje voor een chipje? Dat ga ik binnenkort eens uittesten…

Mango feta dip - Anniepannie
Mango feta dip - Anniepannie

Mango feta dip

Wat ben ik trots op deze mango feta dip! Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en het resultaat is heerlijk! Romig, fris en tropisch. Lekker bij (nacho)chips!
4.93 van 13 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram rijpe mango in blokjes
  • 85 gram feta in blokjes
  • 1 tl witte wijnazijn

Instructies

  • Dit is het makkelijkste recept ooit: blend alle ingrediënten voor de mango feta dip totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.
  • Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

MEER RECEPTEN MET MANGO?

Mango sorbetijs met limoen en munt
Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes
Mango kip met groene kruidenrijst

Mango feta dip met platbrood - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze mooie mango feta dip? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 5 ingrediënten, Bijgerechten, Hapjes en Snacks, Mango recepten, Recepten, Sublieme smeersels, Vega, Voorgerechten Tagged With: 3 ingrediënten, borrel, dip, feta, hapje, mango, platbrood, smeersel, spread, sublieme smeersels

« Workshop vis fileren met Bas!
Poke plaattaart met knapperige edamame boontjes, mango en zalm »

Comments

  1. Emma says

    26 november 2019 at 20:45

    5 sterren
    Deze dip deed het super goed tijdens een ‘bring your own’ lunch op mijn werk! Veel collega’s hebben me om je recept gevraagd :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      27 november 2019 at 13:00

      Heel erg tof om te horen Emma!

      Beantwoorden
  2. Anouk says

    26 mei 2019 at 15:34

    5 sterren
    Ha Andrea,

    Wil even zeggen dat ik je mangodip van het weekend weer gemaakt heb maar dan voor 25 personen. Ze hebben genoten en het reservebakje dat ik had verstopt voor mijzelf heb ik moeten weggeven zo lekker dat ze het vonden 😃

    Groetjes Anouk

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      4 juni 2019 at 09:01

      Wauw, wat ontzettend leuk om te horen dat er zoveel mensen van hebben genoten Anouk! Dankjewel voor je leuke reactie. Makes my day!

      Beantwoorden
  3. Renekooktmetliefde says

    9 maart 2019 at 20:58

    5 sterren
    Wauw!! Wat een super lekker recept!!
    Heel makkelijk te maken en staat zo op tafel!
    Ga hem zeker vaker maken!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      9 maart 2019 at 21:08

      Joepie!!! Zo leuk om te horen René!

      Beantwoorden
  4. Kurt Visser says

    26 augustus 2018 at 15:07

    5 sterren
    Heerlijke combinatie. De mango’s staan deze week bij AH weer aan 1 + 1 dus ga dit gerecht zeker eens proberen één van de dagen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      28 augustus 2018 at 10:59

      Dankjewel Kurt! En wat een heerlijke actie van de AH. Dat wordt hamsteren! Leuk dat je de mango feta dip gaat proberen. Laat je weten hoe je ‘m vond smaken? Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
  5. Priscilla says

    8 juni 2018 at 19:13

    5 sterren
    Hoeveel ml heb je als je het recept volgt? Dan kan ik even inschatten hoeveel ik moet maken voor mn verjaardag dit weekend!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      9 juni 2018 at 09:28

      Hoi Priscilla! Wat onwijs leuk dat je mijn dipje gaat maken voor je verjaardag. Gefeliciteerd! Hoeveel milliliter je exact krijgt weet ik niet helemaal, ik schat zo’n 125 à 150 ml. Uit dit recept komt een klein schaaltje mango feta dip. Ik zou het recept dus zeker x2 of zelfs x3 doen, afhankelijk van hoeveel mensen er op je verjaardag komen natuurlijk! Alvast veel plezier!

      Beantwoorden
  6. Ilona says

    15 mei 2018 at 10:52

    5 sterren
    Afgelopen weekend gemaakt! Zo’n leuk zomers dipje; dit soort recepten mag je vaker delen ;)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      15 mei 2018 at 11:33

      Echt zó leuk dat je ‘m hebt gemaakt! En staat genoteerd, ga ik zeker doen. :-D

      Beantwoorden
  7. Hilde says

    14 mei 2018 at 10:33

    5 sterren
    Ik hou van de manier waarop jij je gerechten omschrijft! En deze dip lijkt me hemels dus ga hem zeker eens maken :).

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      14 mei 2018 at 11:12

      Hihi dankjewel Hilde! Dat is echt heel leuk om te horen!!! Benieuwd wat je van de dip vindt. Let me know!

      Beantwoorden
  8. Sanne says

    14 mei 2018 at 10:26

    5 sterren
    Wat een ontzettend lekker gerecht !!! Die combinatie lijkt me magisch !

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      14 mei 2018 at 11:11

      Ahhh yes! Wat super leuk om te horen!!! Dankjewel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Ein WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Eindelijk weer even de lente gevoeld. Wat laad ik daar van op! Ik wens jullie allemaal een hele fijne en zonnige week. 💜
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Mangosalade met komkommer en paprika
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.