Joehoeee het is lekker weer! Ik heb alleen nog maar zin in zomerse gerechtjes. Jij ook? Dan zit je goed met deze poke bowl met appel, zalm en avocado! Heerlijk fris en licht is ‘ie. De romige avocado combineert echt heerlijk met de frisse, knapperige appel. En dan die stukjes heerlijke gemarineerde zalm erbij… Een feestje in je mond! Tip van Anniepannie: deze poké bowl combineert fantastisch met een frisse, witte wijn. Het wijnteam geeft onderaan dit artikel een paar hele fijne wijntips!
Poke bowl met appel en zalm
Ik ben dus dol op appel in mijn eten. Op de een of andere manier werkt het altijd zó goed in salades! Ik gooi ook weleens appel door de pompoensoep, heerlijk. Wat bleek? Zelfs in een poke bowl met zalm smaakt appel fantastisch. Ik gebruik het liefst een friszure appel, dan heb je een lekkere tegenhanger voor het vettige van de zalm en de avocado. Geen fan van appel? Probeer dan eens deze poké bowl met zalm en mango, of deze pokebowl met noedels.
Het ideale zomermaal!
Als de mussen van het dak vallen (ok, zo ver is het nog niet – maar wacht maar!), dan wil je toch niets liever dan een lichte, koude maaltijd? Ik wel in elk geval. Een poké bowl met appel en zalm is dan de ideale maaltijd. Als je een gezonde rijstsoort kiest is het ook nog eens hartstikke voedzaam. Ik kies graag voor rode of zwarte rijst, lekker stevig en gezond. Uiteraard kun je ook voor bruine rijst gaan of, als het je allemaal niet uitmaakt, gewone witte rijst. Je kunt er zelfs een quinoa bowl van maken! Wat een mogelijkheden. Je zou er duizelig van worden, haha! De perfecte rijst kook je trouwens met een rijstkoker.
Ingrediënten
- 120 g rijst
- 120 g zalm in blokjes
- 1 friszoete appel
- 1 avocado
- 2 bosuitjes alleen het groene deel
- 1,5 el rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 1/2 el sesamolie
- 2 tl sesamzaad liefst zwart en wit
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het daarna helemaal afkoelen.
- Meng de rijstazijn, sojasaus en sesamolie in een kom door elkaar. Doe de zalm erbij en schep goed om. Laat staan.
- Snijd intussen de appel en avocado in blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Houd de helft van de bosui achter en doe de rest samen met de appel en avocado bij de zalm in de kom. Schep goed om.
- Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen en schep het zalmmengsel erover. Garneer de poke bowls met de achtergehouden bosuiringetjes en het sesamzaad.
Eet smakelijk!
Wijntip van Paul & Janou
“Bij dit zomerse gerecht hoort een frisse wijn. En er mag best wat smaak tegenover staan. Daarom past de Zuid-Afrikaanse chardonnay van Spier erg goed bij deze poke bowl. Een chardonnay die romig is, maar ook fris met subtiele zuren. Wij proeven citrus, appel en perzik. Hou je niet van dat romige in een wijn? Dan is de blend van chardonnay en sauvignon blanc van Lindemans ook een goede optie. Een combinatie van perzik, limoen en ananas: dat kan niet misgaan.”
Meer lekkere poké bowls:
Poké bowl met noedels en zalm
Pokebowl met zalm, mango en srirachamayonaise
Quinoa bowl met gerookte makreel
Of doe eens gek en probeer deze poké plaattaart!
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze lekkere poké bowl met appel? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie