Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Mango recepten / Mango curd met limoen

Mango curd met limoen

8 mei 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 11 Reacties


Het kon niet uitblijven op mijn blog: mango curd. Bijna elke foodblogger heeft wel een recept voor lemon curd online staan en er komen ook flink wat varianten met andere vruchten voorbij. Denk aan passievruchtcurd of frambozencurd (yummm!). Wie ben ik als mango lover om dan niet met een mangocurd te komen? Haha! Het idee hiervoor komt overigens niet van mezelf. Laatst deelde Eef deze heerlijke sinaasappel curd op haar Insta en toen ik daar enthousiast op reageerde zei ze: ‘lk vind mango curd wel wat voor jou!’. En zo geschiedde. Bedankt voor dit topidee lieve Eef!

Van lemon curd naar mango curd

Nou is Eef niet de enige die me op het idee bracht voor de mango curd. Afgelopen maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en daarvoor werd ik gekoppeld aan de bourgondische ‘Culi Sandra’. Haar site staat echt bomvol heerlijks en ik ben met name fan van haar handige weekmenu’s. Oeh en ik zag ook een heleboel lekkere quiches voorbij komen die ik zeker nog eens wil proberen. Maar, lang verhaal kort: hoewel de verleiding groot was op Sandra’s blog, toen ik haar recept voor lemon curd voorbij zag komen triggerde dat toch meteen het idee voor een mango curd. Dus. Voila!

Niet te zoet

Lemon curd is natuurlijk van nature zuur en fris door de citroen. Als je een curd maakt van een andere, zoetere vrucht is het dus zaak om wel dat lekkere zuurtje erin te houden. In deze mango curd gaat daarom ook limoensap. Dat past nóg beter bij de tropische mango dan citroensap. Ga je dit recept maken? Gebruik dan het sap van verse limoenen, niet dat spul uit zo’n treurig flesje. Geloof me, het verschil proef je meteen. Ik at deze mangocurd bij kokosscones en het was fantastisch. Ook lepelde ik het over mijn granola ontbijtjes en oja, ik at ook af en toe een theelepeltje uit het potje omdat ik er simpelweg niet vanaf kon blijven. En nu is het op. HUILEN! Ik ga snel weer een nieuw vooraadje maken. Ik raad jou aan om precies hetzelfde te doen.

mango curd - ANNIEPANNIE
mango curd met limoen - ANNIEPANNIE

Mango curd met limoen

Deze mango curd met limoen wil je maken. Zo zoet, zo romig, zo fris, zo… tropisch! Heerlijk bij scones of gewoon over je yoghurtje 's ochtends!
5 van 6 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd15 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 175 gram verse mango geschild en in blokjes
  • 60 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 3 eetlepels limoensap vers!
  • 4 eidooiers van maat M eieren

Instructies

  • Doe de mangoblokjes in je keukenmachine of blender en maal net zo lang totdat je een gladde mangopuree overhoudt.
  • Doe de mangopuree samen met de suiker, de eidooiers, het limoensap en een snufje zout in een steelpan. Meng alles goed met een garde en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Na ongeveer 5 minuten wordt het mengsel dikker. Haal het dan van het vuur af en meng er in delen de boter door.
  • Haal de mangocurd door een fijne zeef met behulp van een spatel of de achterkant van een lepel. Hier heb je even geduld voor nodig, mango is namelijk heel vezelig.
  • Zet de mangocurd in de koelkast om verder op te stijven. Als je de mangocurd in een gesteriliseerd potje bewaart kan het wel een paar weken goed blijven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Mango curd is zááálig bij scones, maar een lepeltje over je ontbijt of dessert is ook een waar feestje! Enjoy!

Meer lekkers met mango:

Mango-appeltaart (mappeltaart)
Mango granola met kokos en amandelen

mango curd met limoen - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze lekkere limoen mango curd? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Mango recepten, Nagerechten, Ontbijt, Pasen, Recepten, Vega Tags: dessert, high tea, lemon curd, limoen, mango, mango curd, Pasen

« Poke bowl met appel, zalm en avocado
Hummus met lamsgehakt en walnoten »

Reacties

  1. RUTTEN FREDDY zegt

    8 juni 2022 om 21:35

    5 sterren
    ik vond een heerlijk sausje dit hoort echt bij de taart’cake

    Beantwoorden
  2. Lucy van Essen zegt

    17 maart 2021 om 13:22

    Is deze mangocurd ook geschikt als vulling voor een taart.

    Beantwoorden
  3. Willeke zegt

    10 maart 2021 om 19:38

    Lijkt mij zo heerlijk! Zou het ook met diepvries mango kunnen ?

    Beantwoorden
  4. Angelica zegt

    5 augustus 2020 om 17:43

    5 sterren
    Hallo Annie

    Wat een heerlijke recept. Ik heb het ook gemaakt met galiameloen. Zelfde hoeveelheid maar dan met meloen

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      6 augustus 2020 om 10:40

      Wat een leuk idee! Dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

      Beantwoorden
  5. Astrid zegt

    20 juli 2020 om 19:19

    Hai ..ik ga het morgen proberen te maken …2 keer..1 keer met honing i.p.v suiker en 1 keer met suiker..ben benieuwd ..
    Dank je wel voor het delen van het recept

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 juli 2020 om 15:34

      Wat leuk, op twee manieren. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!

      Beantwoorden
  6. Desiree zegt

    7 juli 2020 om 04:52

    5 sterren
    Ik heb de mango-limoen curd gemaakt als vulling voor in een bonbon. Geweldige combinatie. Op de mango curd een klein laagje basis ganache gedaan. Heerlijk
    Dank je wel, voor dit overheerlijke recept

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 juli 2020 om 07:05

      Oh wauw, wat een mooie toepassing in een bonbon! Dit klinkt echt heerlijk. En zou zeker mijn lievelingsbonbon zijn, want… mango! ?

      Beantwoorden
  7. Anna zegt

    26 juni 2020 om 13:36

    Tja, heb me keurig aan het recept gehouden, maar ik kan er niet enthousiast over zijn. Smaakt te eiig. Dus misschien een dooiertje minder en een lepeltje meer limoen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 juni 2020 om 13:56

      Wat jammer Anna! Heb je maat M eieren gebruikt zoals in het recept staat aangegeven? Met 4 medium dooiers zou het op zich niet overdreven ei-achtig moeten smaken. Was hij wel mooi dik geworden?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in