Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Mango recepten / Mango curd met limoen

Mango curd met limoen

8 mei 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Comments


Het kon niet uitblijven op mijn blog: mango curd. Bijna elke foodblogger heeft wel een recept voor lemon curd online staan en er komen ook flink wat varianten met andere vruchten voorbij. Denk aan passievruchtcurd of frambozencurd (yummm!). Wie ben ik als mango lover om dan niet met een mangocurd te komen? Haha! Het idee hiervoor komt overigens niet van mezelf. Laatst deelde Eef deze heerlijke sinaasappel curd op haar Insta en toen ik daar enthousiast op reageerde zei ze: ‘lk vind mango curd wel wat voor jou!’. En zo geschiedde. Bedankt voor dit topidee lieve Eef!

Van lemon curd naar mango curd

Nou is Eef niet de enige die me op het idee bracht voor de mango curd. Afgelopen maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en daarvoor werd ik gekoppeld aan de bourgondische ‘Culi Sandra’. Haar site staat echt bomvol heerlijks en ik ben met name fan van haar handige weekmenu’s. Oeh en ik zag ook een heleboel lekkere quiches voorbij komen die ik zeker nog eens wil proberen. Maar, lang verhaal kort: hoewel de verleiding groot was op Sandra’s blog, toen ik haar recept voor lemon curd voorbij zag komen triggerde dat toch meteen het idee voor een mango curd. Dus. Voila!

Niet te zoet

Lemon curd is natuurlijk van nature zuur en fris door de citroen. Als je een curd maakt van een andere, zoetere vrucht is het dus zaak om wel dat lekkere zuurtje erin te houden. In deze mango curd gaat daarom ook limoensap. Dat past nóg beter bij de tropische mango dan citroensap. Ga je dit recept maken? Gebruik dan het sap van verse limoenen, niet dat spul uit zo’n treurig flesje. Geloof me, het verschil proef je meteen. Ik at deze mangocurd bij kokosscones en het was fantastisch. Ook lepelde ik het over mijn granola ontbijtjes en oja, ik at ook af en toe een theelepeltje uit het potje omdat ik er simpelweg niet vanaf kon blijven. En nu is het op. HUILEN! Ik ga snel weer een nieuw vooraadje maken. Ik raad jou aan om precies hetzelfde te doen.

mango curd - ANNIEPANNIE
mango curd met limoen - ANNIEPANNIE

Mango curd met limoen

Deze mango curd met limoen wil je maken. Zo zoet, zo romig, zo fris, zo… tropisch! Heerlijk bij scones of gewoon over je yoghurtje 's ochtends!
5 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd15 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 175 gram verse mango geschild en in blokjes
  • 60 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 3 eetlepels limoensap vers!
  • 4 eidooiers van maat M eieren

Instructies

  • Doe de mangoblokjes in je keukenmachine of blender en maal net zo lang totdat je een gladde mangopuree overhoudt.
  • Doe de mangopuree samen met de suiker, de eidooiers, het limoensap en een snufje zout in een steelpan. Meng alles goed met een garde en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Na ongeveer 5 minuten wordt het mengsel dikker. Haal het dan van het vuur af en meng er in delen de boter door.
  • Haal de mangocurd door een fijne zeef met behulp van een spatel of de achterkant van een lepel. Hier heb je even geduld voor nodig, mango is namelijk heel vezelig.
  • Zet de mangocurd in de koelkast om verder op te stijven. Als je de mangocurd in een gesteriliseerd potje bewaart kan het wel een paar weken goed blijven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Mango curd is zááálig bij scones, maar een lepeltje over je ontbijt of dessert is ook een waar feestje! Enjoy!

Meer lekkers met mango:

Mango-appeltaart (mappeltaart)
Mango granola met kokos en amandelen

mango curd met limoen - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze lekkere limoen mango curd? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 5 ingrediënten, Mango recepten, Nagerechten, Ontbijt, Pasen, Recepten, Vega Tagged With: dessert, high tea, lemon curd, limoen, mango, mango curd, Pasen

« Poke bowl met appel, zalm en avocado
Hummus met lamsgehakt en walnoten »

Comments

  1. Angelica says

    5 augustus 2020 at 17:43

    5 sterren
    Hallo Annie

    Wat een heerlijke recept. Ik heb het ook gemaakt met galiameloen. Zelfde hoeveelheid maar dan met meloen

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      6 augustus 2020 at 10:40

      Wat een leuk idee! Dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

      Beantwoorden
  2. Astrid says

    20 juli 2020 at 19:19

    Hai ..ik ga het morgen proberen te maken …2 keer..1 keer met honing i.p.v suiker en 1 keer met suiker..ben benieuwd ..
    Dank je wel voor het delen van het recept

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      21 juli 2020 at 15:34

      Wat leuk, op twee manieren. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!

      Beantwoorden
  3. Desiree says

    7 juli 2020 at 04:52

    5 sterren
    Ik heb de mango-limoen curd gemaakt als vulling voor in een bonbon. Geweldige combinatie. Op de mango curd een klein laagje basis ganache gedaan. Heerlijk
    Dank je wel, voor dit overheerlijke recept

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      7 juli 2020 at 07:05

      Oh wauw, wat een mooie toepassing in een bonbon! Dit klinkt echt heerlijk. En zou zeker mijn lievelingsbonbon zijn, want… mango! 😄

      Beantwoorden
  4. Anna says

    26 juni 2020 at 13:36

    Tja, heb me keurig aan het recept gehouden, maar ik kan er niet enthousiast over zijn. Smaakt te eiig. Dus misschien een dooiertje minder en een lepeltje meer limoen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      26 juni 2020 at 13:56

      Wat jammer Anna! Heb je maat M eieren gebruikt zoals in het recept staat aangegeven? Met 4 medium dooiers zou het op zich niet overdreven ei-achtig moeten smaken. Was hij wel mooi dik geworden?

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.