Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Curry / Mosselen in gele curry saus

Mosselen in gele curry saus

24 mei 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Mosselen in gele curry saus van Bart van Olphen - foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Curry’s vind ik heerlijk! En wat er zo leuk aan is, is dat je er zoveel mee kunt variëren. Zo eet ik regelmatig vegetarische curry’s, maar ook curry’s met kip, vis en garnalen zijn hier favoriet. Een curry die ik veel te weinig eet, maar die wel héél lekker is, is de curry met mosselen! Vandaag mag ik het recept voor mosselen in gele curry saus delen uit ‘Het Zeeuwse Mossel Kookboek’ van Bart van Olphen (aanrader!). Is het geen plaatje? Dat plaatje is overigens geschoten door David Loftus, één van mijn grote helden op het gebied van foodfotografie. Een eer dat ik een van zijn foto’s op AnniePannie mag delen!

Mosselen in gele curry saus

Misschien denk je: wow, wat een aparte combinatie, oer-Hollandse (Zeeuwse) mosselen in een Thaise gele currysaus. Maar geloof me, dit werkt. Ik at ook al eens mosselen in rode- en groene currysaus en dat was heerlijk. Gele curry is het minst pittig van alledrie. Een mooi instapmodel dus, mocht je relatief nieuw zijn op het curryfront. Kies mooie, verse (hangcultuur)mosselen uit de Oosterschelde (verkrijgbaar bij Albert Heijn). En mocht je moeite hebben met het vinden van gele habaneropepers, dan kun je deze ook online bestellen.

Mosselen - David Loftus©-5
Foto: David Loftus©
Mosselen in gele curry saus van Bart van Olphen - foto: David Loftus©

Mosselen in gele curry saus

Deze mosselen in gele curry saus komen uit Het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen. De zilte mosselen gaan perfect samen met de licht pittige, Thaise curry-kokossaus! Een heerlijk zomers gerecht om van te smullen.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Gele currypasta

  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras harde uiteinden verwijderd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 centimeter gemberwortel geschild
  • 4 gele habaneropepers zonder steeltje
  • 1 gele paprika zonder zaadlijsten, in grove stukken gesneden
  • 3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • rasp van 1 limoen (biologisch)
  • 50 mililiter zonnebloemolie
  • zout en witte peper

Overige ingrediënten

  • 3 kilo mosselen in de schelp
  • 1 stengel citroengras in grove stukken gesneden
  • 300 mililiter kokosmelk
  • 4 bosuien in ringen gesneden
  • 1/2 rode chilipeper in ringetjes gesneden
  • 4 takjes koriander blaadjes geplukt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 limoen in partjes

Instructies

  • Maak eerst de currypasta door alle ingrediënten in de keukenmachine te malen tot een grove pasta. Breng die op smaak met zout en peper. Overgebleven currypasta kun je twee weken bewaren in de koelkast.
  • Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
  • Neem een grote kookpan of wok en bak daarin 4 eetlepels van de gele currypasta samen met de stukken citroengras 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng alles goed. Breng het aan de kook en doe de mosselen erbij. Meng ze goed door de saus en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten tot de schelpen openstaan.
  • Voeg de helft van de bosui, rode chilipeper en koriander en het limoensap toe en roer goed.
  • Serveer de mosselen met de overgebleven bosui, chilipeper en koriander. Serveer met partjes limoen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer mosselrecepten om van te watertanden?

Gefrituurde mosselen met remouladesaus
Chowder met mosselen en spek
Griekse mosselen saganaki met feta en tomaat
Mosselen met hollandaisesaus

En als je (net zoals ik) dol bent op mosselen, bestel dan zeker dit prachtige mosselboek van Bart van Olphen. Het staat bomvol met (nog meer) originele recepten met mosselen.

Het Zeeuwse Mosselkookboek heb ik gekregen. Ik besloot zelf om er onder andere dit heerlijke recept uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Deze valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in mijn (ietwat uitpuilende) kookboekenkast.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze mosselen in gele curry saus te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Curry, Hoofdgerechten, Kookboeken, Recepten, Vis Tags: bosui, curry, gastrecept, gele curry, gele paprika, gember, kokosmelk, kookboek, koriander, kurkuma, limoen, mosselen, paprika, Thais, vis, zeeland, Zeeuws

« Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus
Griekse mosselen in tomatensaus met feta (mosselen saganaki) »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in