Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Curry / Mosselen in gele curry saus

Mosselen in gele curry saus

24 mei 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Mosselen in gele curry saus van Bart van Olphen - foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Curry’s vind ik heerlijk! En wat er zo leuk aan is, is dat je er zoveel mee kunt variëren. Zo eet ik regelmatig vegetarische curry’s, maar ook curry’s met kip, vis en garnalen zijn hier favoriet. Een curry die ik veel te weinig eet, maar die wel héél lekker is, is de curry met mosselen! Vandaag mag ik het recept voor mosselen in gele curry saus delen uit ‘Het Zeeuwse Mossel Kookboek’ van Bart van Olphen (aanrader!). Is het geen plaatje? Dat plaatje is overigens geschoten door David Loftus, één van mijn grote helden op het gebied van foodfotografie. Een eer dat ik een van zijn foto’s op AnniePannie mag delen!

Mosselen in gele curry saus

Misschien denk je: wow, wat een aparte combinatie, oer-Hollandse (Zeeuwse) mosselen in een Thaise gele currysaus. Maar geloof me, dit werkt. Ik at ook al eens mosselen in rode- en groene currysaus en dat was heerlijk. Gele curry is het minst pittig van alledrie. Een mooi instapmodel dus, mocht je relatief nieuw zijn op het curryfront. Kies mooie, verse (hangcultuur)mosselen uit de Oosterschelde (verkrijgbaar bij Albert Heijn). En mocht je moeite hebben met het vinden van gele habaneropepers, dan kun je deze ook online bestellen.

Mosselen - David Loftus©-5
Foto: David Loftus©
Mosselen in gele curry saus van Bart van Olphen - foto: David Loftus©

Mosselen in gele curry saus

Deze mosselen in gele curry saus komen uit Het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen. De zilte mosselen gaan perfect samen met de licht pittige, Thaise curry-kokossaus! Een heerlijk zomers gerecht om van te smullen.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Gele currypasta

  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras harde uiteinden verwijderd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 centimeter gemberwortel geschild
  • 4 gele habaneropepers zonder steeltje
  • 1 gele paprika zonder zaadlijsten, in grove stukken gesneden
  • 3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • rasp van 1 limoen (biologisch)
  • 50 mililiter zonnebloemolie
  • zout en witte peper

Overige ingrediënten

  • 3 kilo mosselen in de schelp
  • 1 stengel citroengras in grove stukken gesneden
  • 300 mililiter kokosmelk
  • 4 bosuien in ringen gesneden
  • 1/2 rode chilipeper in ringetjes gesneden
  • 4 takjes koriander blaadjes geplukt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 limoen in partjes

Instructies

  • Maak eerst de currypasta door alle ingrediënten in de keukenmachine te malen tot een grove pasta. Breng die op smaak met zout en peper. Overgebleven currypasta kun je twee weken bewaren in de koelkast.
  • Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
  • Neem een grote kookpan of wok en bak daarin 4 eetlepels van de gele currypasta samen met de stukken citroengras 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng alles goed. Breng het aan de kook en doe de mosselen erbij. Meng ze goed door de saus en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten tot de schelpen openstaan.
  • Voeg de helft van de bosui, rode chilipeper en koriander en het limoensap toe en roer goed.
  • Serveer de mosselen met de overgebleven bosui, chilipeper en koriander. Serveer met partjes limoen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer mosselrecepten om van te watertanden?

Gefrituurde mosselen met remouladesaus
Chowder met mosselen en spek
Griekse mosselen saganaki met feta en tomaat
Mosselen met hollandaisesaus

En als je (net zoals ik) dol bent op mosselen, bestel dan zeker dit prachtige mosselboek van Bart van Olphen. Het staat bomvol met (nog meer) originele recepten met mosselen.

Het Zeeuwse Mosselkookboek heb ik gekregen. Ik besloot zelf om er onder andere dit heerlijke recept uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Deze valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in mijn (ietwat uitpuilende) kookboekenkast.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze mosselen in gele curry saus te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Curry, Hoofdgerechten, Kookboeken, Recepten, Vis Tagged With: bosui, curry, gastrecept, gele curry, gele paprika, gember, kokosmelk, kookboek, koriander, kurkuma, limoen, mosselen, paprika, Thais, vis, zeeland, Zeeuws

« Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus
Griekse mosselen in tomatensaus met feta (mosselen saganaki) »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.