Voor een samenwerking met een tomatenmerk (waarvoor ik overigens een prachtige tomaat-watermeloensalade maakte) ontving ik een enorme doos met honingtomaatjes. Het waren er zo veel, dat we ongeveer een week lang elke dag iets met tomaat gegeten hebben. Zo ook deze tomatenspiesjes van de barbecue. Simpel, maar o zo lekker! Met een beetje balsamicocrème, zout, peper en goede olijfolie heb je een heerlijk groentegerecht te pakken. Groente van de barbecue hoeft echt niet saai te zijn.
Tomatenspiesjes van de barbecue: simpel maar sjiek
Persoonlijk vind ik deze gebarbecuede groentespiesjes er hartstikke fancy uitzien. Veel heb je er niet voor nodig, maar wat ik je wel op het hart wil drukken: kies voor kwaliteit. Goede, smaakvolle tomaatjes, een fijne olijfolie en dito balsamicocrème maken echt het verschil. Wat ik ook lekker vind om over deze tomatenspiesjes te strooien is versgemalen peper en grof zeezout. Als je van die zeezout flakes hebt: nóg beter. Serveer de spiesjes van tomaat met een stokbroodje erbij. Niks meer aan doen.
Barbecue met spiesjesrooster
Allereerst: je kunt deze tomatenspiesjes op elke barbecue klaarmaken. Maar direct op de grill moet je ze wel nog beter in de gaten houden. Je wilt licht geblakerde tomaatjes, geen zwarte. Ik heb zelf een UNA grill barbecue, die zie je op de foto hierboven. Je koopt ze bij Bol.com in allerlei vet hippe kleurtjes en er zit zoals je ziet dus een super handig sateetjes / spiesjes rooster bij. Hierdoor verhit je de boel iets meer indirect. Ideaal voor dit soort tomatenspiezen. Lees hier mijn review over deze geniale barbecue.
Groente van de barbecue
Ik ben dus onwijs fan van groente van de barbecue. Al zijn tomaatjes officieel fruit, maar dat is een goed bewaard geheim. Ben jij nou ook fan van veggies op de barbecue, laat het dan even weten in een reactie onder dit artikel. Dan ga ik voor je aan de slag! En oja, ik ben natuurlijk ook mega benieuwd naar jouw groentetips voor op de barbecue. Heb je succesverhalen? Of juist dikke fails? Laat het me weten!
Keukentools
- 8 satéprikkers
- barbecue
Ingrediënten
- 32 tomaatjes
- balsamicocrème
- goede olijfolie
Instructies
- Rijg aan elk spiesje 4 tomaatjes. In totaal heb je dan dus 8 spiesjes, 2 per persoon.
- Grill de spiesjes op de barbecue totdat ze beginnen te rimpelen en een klein beetje beginnen te blakeren.
- Leg de spiesjes op een bordje en giet er een beetje balsamicocrème overheen (te koop bij de supermarkt). Bestrooi met grofgemalen peper en grof zeezout en druppel er een beetje goede olijfolie overheen.
Eet smakelijk!
Meer heerlijke barbecuerecepten:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze spiesjes met tomaatjes te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Gonneke zegt
Het was verrukkelijk, kreeg veel complimenten van mijn vrienden