Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Recepten / 10x makkelijke Kerst voorgerechten die er prachtig uitzien!

10x makkelijke Kerst voorgerechten die er prachtig uitzien!

17 december 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Makkelijke Kerst voorgerechten - 10 recepten | Anniepannie.nl

Kleine moeite, groots effect. Dat klinkt toch perfect? Op deze pagina vind je 10 makkelijke Kerst voorgerechten waarmee je gegarandeerd een heleboel ‘oooh’s’ en ‘aaah’s’ gaat uitlokken! Van een vegetarische bietentartaar met frambozen, doperwtencrème en honing-pecannoten tot een frisse ceviche van zeebaars met gin. Oeh en vergeet de ravioli van bietjes en geitenkaas niet, vorige Kerst was dat dé topper hier op Anniepannie.nl. Samen met de (vegan) steak tartare van tomaat overigens, die ook onwijs lekker is! Beide voorgerechten zijn op social media ontzettend veel voorbij gekomen. Ik vind dat zo leuk!

Makkelijke Kerst voorgerechten om indruk mee te maken

Stressvrij de Kerstdagen doorkomen, dat willen we allemaal wel! En weet je, als je je goed voorbereidt is het écht mogelijk. Bedenk van tevoren het menu en maak waar mogelijk zoveel mogelijk van tevoren klaar. Dat is de mise-en-place, zoals ze dat in de professionele keuken zo mooi kunnen zeggen. Alle makkelijke Kerst voorgerechten hieronder kun je tot op zekere hoogte al voorbereiden. Ze heten niet voor niets ‘makkelijk’! Maar vergis je niet, zoals je hieronder al wel ziet zijn het stuk voor stuk plaatjes om te zien. Het blijft natuurlijk wel het Kerstdiner.

1. Bietentartaar met doperwtencrème en honing-pecannoten (vega)

Makkelijke Kerst voorgerechten - Bietentartaar

Van deze vegetarische bietentartaar met frambozen, doperwtencrème en honing-pecannnoten kun je elk onderdeel al van tevoren klaarmaken. Dat betekent dat je tijdens het Kerstdiner alleen nog maar de borden hoeft op te maken. Piece of cake (of ehhh bietentartaar) dus!

2. Romige boerenkoolsoep met kokosyoghurt (vegan)

Makkelijke Kerst voorgerechten | Romige boerenkoolsoep met kokosmelk

Heb je ooit een Kerstiger soepje gezien dan deze romige boerenkoolsoep met kokosyoghurt ‘swirls’? Ik niet hoor! Groener wordt ‘ie niet. Het is een van de lekkerste soepen die ik ooit maakte, ik was er zelf verbaasd over! En het mooie: deze Kerstsoep is helemaal vegan en dus geschikt voor iedereen aan tafel.

3. Fancy ravioli van rode biet met een geitenkaasvulling (vega)

Makkelijke Kerst voorgerechten - Ravioli van rode biet

Een echte Anniepannie klassieker inmiddels, deze ravioli van rode biet. Ik snap wel waarom: zo’n bordje met ravioli ziet er prachtig en luxueus uit, maar het is echt verrassend makkelijk om te maken! De ravioli’s zijn namelijk niet van pasta gemaakt, maar van flinterdunne plakjes rode biet. De vulling maak je met zachte geitenkaas, honing en dille. Een heerlijke combinatie!

4. Ceviche van zeebaars, gin en grapefruit

Ceviche van zeebaars met gin grapefruit en avocado - Anniepannie

De traditionele ceviche komt uit Peru en daar is eigenlijk alleen vis, limoensap, rode ui, peper en koriander in toegestaan. Eigenwijs als ik ben, besloot ik daar toch een variatie op te maken. Deze ceviche van zeebaars met gin en grapefruit is daar het resultaat van. Ik kan je vertellen: dit is een heerlijk Kerst voorgerecht! Zeker met die romige bolletjes avocado erbij…

5. Loaded ‘paradise’ papadum met mango en rivierkreeftjes

Loaded papadum met mango - ANNIEPANNIE

Wil je het Kerstdiner aftrappen met een verrassend, Aziatisch fusion gerecht? Dan is deze loaded papadum met mango en rivierkreeftjes echt wat voor jou. Een feestje op je bord en zelfs bij kinderen geliefd (mijn neefjes van 4 en 6 aten hun bord er bijna bij op!). Kies wel voor zoete chilisaus en niet voor sriracha als er kleine kinderen mee-eten.

6. Steak tartare van tomaat, paddenstoelen en olijven (vegan)

Makkelijke Kerst voorgerechten | vegan steak tartare - anniepannie

Populair bij zowel vega’s, vegans als vleeseters: deze steak tartare van tomaat en paddenstoelen smaakt fantastisch! En hij is nét echt, geen grap. Ik heb er Roel en een vriendin van me al succesvol mee gefopt. Ze dachten dat het super mals vlees was. Niets is minder waar! Ik beloof je: over deze ‘steak tartare’ wordt nog lang nagepraat.

7. Tartaartjes van mango en rivierkreeftjes

Tartaar van mango avocado en rivierkreeftjes - Anniepannie

Nog een toppertje met mango is dit tartaartje van mango, avocado en rivierkreeftjes. Romig, zoet, fris en met een hele lichte kick van de wasabimayonaise. Een echte allemansvriend, dit mooie voorgerecht.

8. Courgetti tonnato

Courgetti tonnato - Anniepannie

Misschien ken je de klassieke vitello tonnato wel: dunne plakjes kalfsvlees met daarover wat tonijnmayonaise en kappertjes. Ik verving het kalfsvlees door gegrilde courgette en versierde de ‘courgetti tonnato’ met knapperige groentechips. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel mooi met al die kleurtjes.

9. Knolselderij ravioli gevuld met gerookte zalm en appel

Yum, deze knolselderij ravioli is zalig! Met een vulling van gerookte zalm en appel en een heerlijke vadouvanmayonaise erbij. Vadouvan is een Franse soort kerrie, die je gewoon in een blikje bij de Albert Heijn kunt kopen. Net zoals bij de bietenravioli hoef je ook bij deze ravioli niet in de weer met pastadeeg en een pastamachine: je maakt de ravioli met dun gesneden plakjes knolselderij.

10. Miso pompoen met avocadomousse

Geroosterde pompoen met miso en avocadomousse

Dit is een prachtig vegetarisch voorgerecht waar je je tafelgenoten zeker mee gaat verrassen. Deze geroosterde miso pompoen wordt heerlijk sticky in de oven. Je serveert de pompoen met een avocadomousse en waterkers.

Ik wens je een heerlijk Kerstdiner!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Recepten

« Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!
5x Kerst bijgerechten: voor een feest aan tafel! »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
(actie gesloten! 🔒) “Roelie, maak even een f (actie gesloten! 🔒)

“Roelie, maak even een foto van mij met deze fles, ik wil reclame maken.” Roel: “Ok, maar dan moet je wel ff wat harder lachen.”

*maakt intens flauwe grap*

Resultaat: 🤓🙈

Dit hier is een fles puur gembersap (met een vleugje citroensap) van @gnger.eu en het is TOP. Ik kreeg een pakket om te proeven en ik ben om. Topspul! Echte diehards kunnen elke ochtend een gembershotje achterover slaan, maar ik maak er nu eigenlijk vooral warme gemberthee mee. Dat is heel simpel: klein laagje in een glas, kokend water erover en dan eventueel nog een kneepje citroensap. Lekker én gezond!

Ik heb gevraagd of ik een cadeaupakketje aan jullie mag weggeven. Dat mocht! In het pakketje zit een fles gembersap en twee fancy shotglaasjes. Zo doe je mee:

Laat in een reactie weten waarom jij dit sappie nodig hebt en natuurlijk altijd leuk als je @gnger.eu volgt. De leukste reactie wint.

🤩 WINNEN WINNEN WINNEN 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Chocolademelk van cacaopoeder

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.