Kijk. Dit is nou echt zo’n typisch recept waarvan je zegt: kleine moeite, GROOOOTS effect! Want deze ravioli van rode biet maak je echt binnen no time! Geen grap! En zeg nou zelf… dit ziet er toch ultrasjiek uit? Als iets dat je in een fancy schmanzy restaurant krijgt voorgeschoteld? En dat is precies wat je wilt bereiken als je indruk wilt maken op je schoonouders. Of je lover. Of jezelf. Oh en bookmark of pin dit recept ook alvast maar voor de Kerstdagen, want geloof me, you’re gonna need this.
Ravioli van rode biet en geitenkaas
Het idee voor dit geinige gerechtje deed ik op toen ik het fantastische kookboek “Echt Eten. Met de groenten van Jon” van topchef Jonathan Karpathios weer eens doorbladerde. In dit boek staat een prachtig recept voor een ravioli van rode biet (en gele en witte) met een vulling van mierikswortelhangop. Ook leuk, maar iets bewerkelijker doordat je de bieten een uur moet marineren en de hangop een dag (!) moet laten uitlekken. Als je denkt, daar heb ik zin in, dan koop je zijn boek (overigens echt een aanrader!). Ik bedacht een simpele versie van de bietenravioli met kant-en-klare bietjes en een lekkere geitenkaasvulling. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Keukentools
- Een mandoline (of een superscherp mes en de knife skills van een sushi master)
Ingrediënten
- 12 dunne plakjes gekookte rode biet ik gebruikte hiervoor de grootste biet die ik kon vinden uit zo’n vacuüm pakje.
- 80 gram zachte geitenkaas
- ½ eetlepel honing
- ½ eetlepel fijngehakte dille plus een paar dilletopjes voor de garnering
- balsamicoazijn de lekkerste die je kunt vinden!
Instructies
- Zet twee mooie grote borden klaar.
- Kies de grootste biet die je kunt vinden. Stel je mandoline in op de allerfijnste stand, zodat je bijna doorschijnende, ultradunne plakjes biet kunt maken. Schaaf 12 mooie plakjes. (kijk uit voor je vingers)
- Prak de geitenkaas samen met de honing en de fijngehakte dille tot een smeuïg mengsel.
- Leg op ieder bord 3 plakjes biet klaar.
- Pak twee theelepels en vorm telkens een klein bolletje van het mengsel. Leg in het midden van elk plakje biet zo’n bolletje. Dek ieder bolletje af met een plakje biet. Druk de randjes van de plakjes biet aan zodat je mooie ravioli krijgt.
- Druppel nu over elke ravioli een beetje balsamico azijn. Garneer de ravioli met de dilletopjes en druppel er eventueel nog wat olijfolie omheen.
Tadaaa! Niets meer aan doen.
Meer recepten met bietjes:
Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten
Sjieke slacups met een tartaar van haring en bietjes
Vegetarische tartaar met gele biet, vijg en appel
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Kim zegt
Kun je dit gerecht al een paar uur vooraf maken en even laten staan? In de koelkast bv?
Lucy zegt
Wat een super gerechtje!! Heerlijk en super eenvoudig.
Maakte het vanmiddag als voorgerecht bij de wekelijkse lunch met vrienden, iedereen heeft ervan genoten.
En hier in Frankrijk heel veel keuze voor wat betreft de geitenkazen, dit komt zeker vaker op tafel.
Ben trouwens fan van veel van je recepten, heerlijk veel groenten. Bedankt!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Heel leuk om te horen Lucy! Dankjewel voor je enthousiaste reactie en natuurlijk ontzettend tof om te horen dat mijn recepten ook Frankrijk bereiken. ;-)
Marjolein de Bruijn zegt
Hihi! Moest erg lachen om de ‘knife skills van een sushi master’. ?? Helaas heb ik die niet, maar gelukkig wel een mandoline. Echt een prachtig gerechtje! ?? Wasnog even sceptisch of het wel echt snel klaar was, maar inderdaad, heel goed te doen! ?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Haha! Leuk dat ik je aan het lachen heb gemaakt ?. Met een mandoline is het zo gepiept hè?
Annetta tegel zegt
Bietje raveoli zeer goed . Ik heb het gemaakt voor een dinner party voor zes personen.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk om te horen Annetta! Gaaf dat er zelfs in Nieuw Zeeland van mijn blog gekookt wordt. :D