Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Chinese jackfruit pannenkoekjes (VEGAN eendenpannenkoekjes)

Chinese jackfruit pannenkoekjes (VEGAN eendenpannenkoekjes)

12 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 13 Reacties


Chinese jackfruit pannenkoekjes met hoisin - anniepannie

Heb je laatst mijn verslag over de jackfruit tuk tuk tour door Amsterdam gelezen? Het was een onwijs leuke dag waarbij 5 chefs hun signature dish maakten met jackfruit in de hoofdrol. Ik zat meteen bomvol inspiratie. Nu is het de beurt aan mij om een heerlijk recept te delen met jackfruit als ster van de show. Ik kan je vertellen, dat is gelukt! Deze Chinese jackfruit pannenkoekjes zijn echt geweldig lekker! Volledig vegan en vega, maar zonder dat je het vlees mist. Voor de oplettende kijker, dit recept is afgeleid van Chinese crispy duck pancakes. Eén van mijn lievelingsgerechten! Ik bestel het altijd als ik in Chinatown ga eten. Vandaag deel ik met jullie de vegan jackfruit variant van die eendenpannenkoekjes. Yummmm!

Chinese jackfruit pannenkoekjes: super gezond

Anders dan de traditionele, ietwat vettige Pekingeend pannenkoekjes zijn deze vegan Chinese jackfruit pannenkoekjes hartstikke gezond. Jackfruit is rijk aan onder andere kalium, calcium en ijzer en zit bovendien boordevol vezels. Combineer dat met toppings als Chinese kool, komkommer en bosui en je hebt een super healthy gerechtje te pakken! Ook ideaal voor kids trouwens, want de hoisinsaus die je op de pannenkoekjes smeert is heerlijk zoet. Wedden dat ze hun vingers opeten bij deze vegan eendenpannenkoekjes?

jackfruit pannenkoekjes - anniepannie

Jackfruit challenge!

Ik ben echt super blij met dit recept voor Chinese jackfruit pannenkoekjes! Waarom? Het is nét echt! Door de gemarineerde jackfruit een halfuurtje in de oven te zetten krijg je namelijk een heerlijk sticky en vlees-achtig resultaat. Jackfruit is een heerlijk alternatief voor vlees, dat zelfs door mijn vleesliefhebbende vriend met open armen werd ontvangen hier thuis. Ik ben super benieuwd wat jij er zelf van vindt. Laat je het weten? Oh en dan nog iets: (nadat je dit recept hebt gemaakt ?) daag ik je uit om zelf ook een recept te bedenken met jackfruit! De #JackfruitChallenge is AAN! Deel je creatie via social media met de hashtag. Je mag natuurlijk ook een receptsuggestie doen in een reactie onder dit artikel. Dan ga ik misschien wel voor je aan de slag!

Chinese jackfruit pannenkoekjes - anniepannie
Chinese jackfruit pannenkoekjes - thumbnail

Chinese jackfruit pannenkoekjes

Deze Chinese jackfruit pannenkoekjes zijn echt geweldig lekker! Afgeleid van de welbekende Pekingeend pannenkoekjes, maar dan volledig vegan en vega zonder dat je het vlees mist. Een dikke aanrader!
5 van 7 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd25 minuten minuten
Totale tijd35 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje Chinese pannenkoekjes voor crispy duck toko, 6 stuks per pakje
  • 1 blik jonge jackfruit Fairtrade Original
  • ¼ Chinese kool het onderste witte deel
  • ¼ komkommer zaadjes verwijderd
  • 1 bosuitje
  • verse koriander
  • 2 tl sesamzaad
  • hoisinsaus

jackfruit marinade:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 tl Chinese 5 spice blikje, Euroma
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 cm gember fijn geraspt

Ook nodig:

  • stoommandje voor de pannenkoekjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet de inhoud van het blik jackfruit in een vergiet en spoel goed af met water. Laat uitlekken. Snijd de harde driehoekjes van de stukken jackfruit en gebruik ze in het recept voor jackfruit kerrie salade (zie link onderaan). In dit recept gebruik je alleen het ‘vlezige’ en zachte deel van de stukjes jackfruit.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom. Doe de jackfruit erbij en meng alles goed door zodat alle jackfruit bedekt is met marinade. Laat intrekken totdat de oven voldoende is voorverwarmd.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de gemarineerde jackfruit. Bak de jackfruit in de oven zo’n 25 minuten totdat het lekker vlezig en sticky is.
  • Snijd intussen de Chinese kool, de komkommer en de bosui in reepjes. Stoom de Chinese pannenkoekjes gaar in een stoommandje (of een stoomoven als je die hebt).
  • Haal de jackfruit uit de oven en serveer deze samen met de gestoomde pannenkoekjes, de gesneden groente, hoisinsaus en eventueel wat sesamzaad en verse koriander. Iedereen mag aan tafel zijn eigen pannenkoekje samenstellen! #doityourself
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy!

Meer recepten met jackfruit:

Broodje pulled jackfruit
Jackfruit kerrie salade voor op brood

Of kijk op jackfruit.nl voor nog meer recepten!

Chinese jackfruit pannenkoekjes met hoisin - anniepannie

Dit is een samenwerking met Fairtrade Original.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze vegan Chinese pannenkoekjes met jackfruit? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: 5 spice, bosui, chinees, Chinese kool, chinese pannenkoekjes, eend, gember, hoisin, jackfruit, knoflook, komkommer, kool, koriander, pannenkoekjes, pekingeend, sesam, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch

« Jackfruit kerrie salade voor op brood
Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo »

Reacties

  1. esstercolette zegt

    13 februari 2020 om 08:33

    Jackfruit proberen staat hoog op mijn to do lijstje. Ik ben gek op van die ingrediënt transformaties

    Beantwoorden
  2. Cathy zegt

    24 december 2019 om 09:15

    Hey

    Ik gebruikte verse groene jackfruit en het was heel droog en hard. Wat deed ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 december 2019 om 09:59

      Hoi Cathy! Voor dit recept heb je echt jonge jackfruit uit blik nodig (in brine, niet de zoete variant). Jackfruit uit blik is al zacht. Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
  3. Karlijn zegt

    23 november 2019 om 19:31

    5 sterren
    Vandaag gemaakt en waren heerlijk, bedankt!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 november 2019 om 10:38

      Wat ontzettend leuk om te horen Karlijn! Dankjewel voor je leuke reactie. ?❤️

      Beantwoorden
  4. Debbie Bodewes zegt

    4 maart 2019 om 16:32

    5 sterren
    Wat een goddelijk receptje weer! Dit moet ik echt eens proberen ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 maart 2019 om 16:33

      Super mee eens Debbie! Haha!

      Beantwoorden
  5. Ilona zegt

    4 maart 2019 om 16:25

    5 sterren
    Ik zie overal zoveel mooie jackfruit recepten voorbij komen; ben heel benieuwd naar de structuur ervan! En mooie smaakcombi ook in plaats van eend in Chinese pannenkoekjes.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 maart 2019 om 16:28

      Je zou het echt een keer moeten proberen, zó heerlijk! Het is net draadjesvlees, de structuur is heel bijzonder.

      Beantwoorden
  6. Ernst zegt

    22 februari 2019 om 16:23

    5 sterren
    Jackfruit heb ik nooit eerder gegeten, maar de combinatie met pannenkoek klinkt er als eentje die ik wel zou willen proberen. Ik ben benieuwd! Als het net zo lekker smaakt als het eruit ziet ben ik om :-).

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      22 februari 2019 om 16:27

      Zal ik het dan maar een keer voor je maken broer? Haha! :-D

      Beantwoorden
  7. Leonneke zegt

    12 februari 2019 om 22:19

    5 sterren
    Vet origineel idee!! Ben heel benieuwd hoe dit smaakt. Gaat op mn to-cook lijstje!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 februari 2019 om 16:21

      Woohooo thanks Leonneke! Serieus eentje om te proberen, ik vond het zó lekker…

      Beantwoorden
5 from 7 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok