Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Hoofdgerechten / Broodje pulled jackfruit met ketjap, koolsla en avocado

Broodje pulled jackfruit met ketjap, koolsla en avocado

18 december 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Comments


Broodje pulled jackfruit met ketjap en sambal - Anniepannie.nlAl heel, heel lang, wilde ik een keer een broodje pulled jackfruit maken. Eigenlijk sinds ik voor het eerst pulled jackfruit recepten voorbij zag komen op Instagram. En als je nu denkt: what the F is dat? Het is pulled pork, maar dan niet van varken maar van jackfruit. Het zag er zó goed uit, dat ik het echt een keer een kans wou geven. Voordeel is dat het een stuk beter voor je is dan pulled pork, jackfruit is namelijk een tropische fruitsoort die naast ultra-niet-dikmakend ook nog eens erg gezond is. Het bevat allerlei goodies zoals vitamines (o.a. vitamine A, C en B6), mineralen (o.a. magnesium), vezels en proteïne. Worth a try dacht ik zo! En ja hoor, het was heer-lijk. Voor alle vegans: dit recept is helemaal vegan-proof.

Indo style

Ik besloot om mijn broodje pulled jackfruit een Indonesische twist te geven. In de marinade zitten allerlei heerlijke Indonesische ingrediënten zoals ketjap, sambal, laos, gember, limoen en koriander. Oja, en een lekkere teen knoflook natuurlijk. Om het broodje wat frisser te maken deed ik er nog wat rode kool salade bij. En vooruit, wat plakjes avocado omdat dat gewoon té lekker is.

Jackfruit kopen

In dit recept gebruik ik jackfruit uit blik (zie foto). Dat is in elke toko te verkrijgen. Er is alleen 1 ding van cruciaal belang: koop young green jackfruit in brine en géén jackfruit in syrup. Met zoete jackfruit in siroop zou dit gerecht super ranzig worden, dat snap je zelf ook wel. Even goed opletten dus! De blikken lijken erg op elkaar. Mocht je trouwens een blik jackfruit in water tegenkomen, dan kun je die ook gebruiken. Beter nog, zelfs. (UPDATE: inmiddels is er ook jonge jackfruit uit blik te verkrijgen in de Albert Heijn, van het merk Fairtrade Original. Een aanrader!)

jackfruit uit blik - Anniepannie.nlBroodje pulled jackfruit met ketjap koolsla en avocado - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:

2 (zachte) broodjes naar keuze
2 grote blaadjes botersla
1 kleine avocado
mayonaise (vegan mayo als je vegan eet)

Koolsla:
150 gram rode kool, in dunne reepjes
2 el azijn (bijv. appelcider azijn of rode wijnazijn)
snuf keukenzout

Pulled jackfruit:
1 blik young green jackfruit in brine (LET OP: niet in syrup)
1 teen knoflook
stukje gember van 1×2 cm
1 tl sambal oelek
½ tl korianderpoeder
½ tl laos
2,5 el ketjap
1 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 el limoensap

Broodje pulled jackfruit met ketjap, koolsla en avocado

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Open het blik met jackfruit en spoel de inhoud in een vergiet goed met water. Laat goed uitlekken.
  3. Schil het stukje gember en rasp het met een fijne rasp boven een kom. Pers hier het teentje knoflook boven uit en doe de laos, koriander, sambal, ketjap, zonnebloemolie en limoensap erbij. Meng de marinade goed door.
  4. Snijd de puntige harde hoekjes van de stukken jackfruit af en snijd elk stukje jackfruit doormidden. Roer de jackfruit door de marinade en schep alles heel goed om.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid hierover de inhoud van de kom. Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 30 minuten. Haal na 20 minuten de bakplaat even uit de oven en trek met twee vorken de jackfruit zoveel mogelijk uit elkaar (totdat het lijkt op pulled pork). Schep alles nog even goed om en zet de bakplaat de resterende 10 minuten in de oven.
  6. Snijd terwijl de jackfruit in de oven staat de rode kool in hele dunne reepjes. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken. Doe de kool in een kom, doe er het zout en de azijn bij en meng alles met je handen door elkaar. Kneus de kool door er een paar keer flink stevig in te knijpen. Zet apart.
  7. Snijd de broodjes doormidden en besmeer alle helften met wat mayonaise. Leg op elk burgerbroodje een blaadje sla. Leg daarop een hoopje rode kool salade. Haal de pulled jackfruit uit de oven en verdeel het over de broodjes. Snijd de avocado in plakjes en leg deze er sierlijk bovenop. Leg de bovenste helft van de broodjes erop. Serveer elk broodje pulled jackfruit met frietjes of chips.

Eet smakelijk!

Liever pulled vlees?

Dat kan: Broodje pulled chicken met barbecuesaus en pickles

Probeer ook deze heerlijke jackfruit recepten:

Jackfruit kerrie salade voor op brood
Chinese jackfruit pannenkoekjes met hoisinsaus
5 jackfruit gerechten om je te inspireren

Broodje pulled jackfruit met ketjap koolsla en avocado - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijkt zo’n broodje pulled jackfruit je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tagged With: avocado, gember, indonesisch, jackfruit, ketjap, knoflook, koriander, laos, limoen, pulled, rode kool, sambal, sojasaus, vega, vegan

« Blij Suikervrij Zoet – Kookboek recensie
Rijstsalade met ingelegde citroen, olijven en abrikozen »

Comments

  1. Onno says

    12 augustus 2020 at 10:32

    Super!! Gisteren gemaakt en iedereen vond het lekker! Marinade was iets anders omdat ik niet alle ingrediënten had… aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      12 augustus 2020 at 22:07

      Ohh wat onwijs leuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok