Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hoofdgerechten / Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo

Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo

13 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Hartige taart met pompoen en filodeeg - Anniepannie

Quiches of hartige taarten, ik kan er geen genoeg van krijgen! Super handig om van tevoren klaar te maken en je maakt je gasten er altijd blij mee. Bovendien ziet een homemade hartige taart er hartstikke feestelijk uit. Ik maakte een hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo. Een keertje niet met bladerdeeg of ‘gewoon deeg’, maar met filodeeg! Dat is ultra crispy en – al lijkt het niet zo – hartstikke makkelijk om mee te werken. Filodeeg is namelijk heel vergevingsgezind. Je kunt gewoon lekker vouwen en proppen met hier en daar een scheurtje. Het maakt niets uit, uiteindelijk ziet je hartige taart er toch prachtig uit! Wat wil een mens nog meer? Ik zou het niet weten. Ja, de loterij winnen misschien.

Hartige taart met pompoen en spinazie

Heel origineel is de combinatie van pompoen en spinazie niet, die zie je regelmatig voorbij komen op Pinterest, foodblogs of in kooktijdschriften. Meestal in combinatie met feta en dat is za-lig. Maar ik dacht: laat ik nou eens niet naar die geliefde feta grijpen. In plaats van feta gebruikte ik ricotta in deze hartige taart met pompoen. Super lekker, want ricotta is heerlijk romig! Als smaakmakers gebruikte ik pittige chorizo, venkelzaad en gerookt paprikapoeder. Het resultaat? Wil. Je. Eten. Meer zeg ik niet.

Hartige filodeeg taart met spinazie en chorizo - Anniepannie

Filodeeg: even praktisch

Voor dit recept is het super handig als je een diepe koekenpan hebt die in de oven kan. Of, zoals ik, een aluminium ovenschaal die én op het fornuis kan én in de oven. Heb je dit allebei niet? Geen zorgen, dit gerecht kun je ook gewoon in een springvorm maken. Maar wat het fijne is van zo’n koekenpan/aluminium ovenschaal is dat je de bodem van de hartige pompoentaart nog even een tikkie warmte kunt geven op het fornuis voordat ‘ie de oven in gaat om verder te garen. Dit garandeert een crispy bodem.

Ik gebruik de Jamie-Oliver methode: ik knip een stuk bakpapier iets groter dan de pan/fornuisproof-schaal die ik ga gebruiken en dat ‘beleg’ ik met de plakken filodeeg. Vervolgens plaats ik het deeg met bakpapier en al in de pan/schaal. Bakpapier onderop uiteraard. Dan: vulling erin, het filodeeg over de bovenkant vouwen en even een paar minuutjes op het gas zodat de bodem alvast wat bruint. Daarna zet ik de hartige taart met pompoen in de oven om helemaal gaar en goudbruin te worden.

Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo - anniepannie
Hartige taart met pompoen - thumbnail

Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo

Deze hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo is heerlijk! Hij ziet er indrukwekkend uit door het filodeeg, maar is hartstikke makkelijk om te maken. Aanraderrr!!!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 60 gram pijnboompitten
  • 100 gram chorizo in kleine blokjes
  • 5 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 1 tl oregano
  • 2 tl venkelzaad
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • grof gemalen zeezout & peper
  • 300 gram beetgare pompoen gestoomd of geroosterd in de oven
  • 150 gram spinazie
  • 1 pakje pakje filodeeg ontdooid (à 224 gram)
  • zonnebloemolie

Ook nodig:

  • aluminium ovenschaal of ovenbestendige koekenpan een springvorm kan ook
  • bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een droge koekenpan en bak hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje.
  • Doe de chorizoblokjes in de warme koekenpan en bak ze knapperig.
  • Kluts de eieren in een grote kom en meng de ricotta erdoor. Doe de pijnboompitten en chorizoblokjes erbij en roer alles goed door. Voeg dan het venkelzaad, de organo en het gerookte paprikapoeder toe en maal er zout en peper over naar smaak. Roer alles nog een keer goed door.
  • Hak de spinazie grof en laat deze even slinken in de koekenpan (in het vrijgekomen chorizovet). Voeg de spinazie samen met de pompoenblokjes toe aan het eimengsel en meng goed door.
  • Knip een stuk bakpapier iets groter dan de pan/schaal die je gebruikt en ‘beleg’ het met een laag filodeeg. Bestrijk het filodeeg licht met wat zonnebloemolie en strooi er een beetje grof zout en peper over. Herhaal dit totdat al het filodeeg op is.
  • Til het deeg met bakpapier en al in de pan/schaal en druk het aan. Giet de vulling erin en vouw het overhangende filodeeg losjes over de bovenkant. Zet nu de ovenproof pan of aluminium schaal een paar minuutjes op middelhoog vuur zodat de bodem alvast een beetje bruint en knapperig wordt. Zet de hartige taart daarna zo’n 20 in de oven totdat ‘ie gaar en goudbruin is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Lekker met een frisse salade. Eet smakelijk!

Meer quiches en hartige taarten:

  • Grieke courgette quiche met feta en kruiden
  • Korstloze quiche met vijgen, walnoten en blauwe kaas
  • Filodeegtaart met prei, wortel en feta
  • Plaattaart met peer en gorgonzola
Hartige taart met pompoen en filodeeg - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze hartige taart met pompoen en filodeeg? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!



VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega Tagged With: chorizo, filodeeg, gerookt paprikapoeder, hartige taart, oregano, pompoen, quiche, ricotta, spinazie, vega, vegetarisch, venkel, venkelzaad

« Chinese jackfruit pannenkoekjes (VEGAN eendenpannenkoekjes)
Italiaanse kipnuggets met pestomayonaise + nuggetchallenge »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.