Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Drankjes / Chocolademelk van cacaopoeder

Chocolademelk van cacaopoeder

5 december 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 19 Comments


Chocolademelk van cacaopoeder - Anniepannie.nl

Het allerallerallerlekkerst is natuurlijk chocolademelk van stukjes echte chocola. Je kunt van die sticks kopen die je oplost in warme melk, of je gebruikt chocolade ‘druppels’. Maar omdat ik dat niet altijd in huis heb (waarschijnlijk ben ik in de minderheid) maak ik ook vaak chocolademelk van cacaopoeder. Zo dronken we dat vroeger thuis ook altijd. Het resultaat? Een heerlijke kop warme choco!

Chocolademelk van cacaopoeder met havermelk

Wat de melk betreft kun je helemaal je eigen gang gaan. Het romigste effect krijg je als je gewone, volle melk gebruikt. Zelf kan ik daar niet zo goed tegen. Ik gebruik daarom graag een alternatief als ik zelf chocolademelk van cacaopoeder maak, zoals amandelmelk, kokosmelk of havermelk. Dit keer ging ik voor die laatste soort. Het schuimde echt ontzettend goed, zeker toen ik op het laatst even met een melkkloppertje aan de slag ging. Niks lekkerder dan een mooie schuimlaag. Yum!

Chocolademelk van cacaopoeder en havermelk - Anniepannie.nl

Cacaopoeder on top

Oja, ennuh, ik was het vergeten, maar het staat super chic als je een beetje cacaopoeder over je kopje zelfgemaakte chocolademelk strooit. Gebruik hiervoor een klein zeefje. Ik heb trouwens ook nog een hele goede tip voor je als het net Sinterklaas is geweest en je hebt weer eens 5 chocoladeletters gekregen. Los een brok chocoladeletter op in een beker warme melk en dan heb je ook een hele makkelijke chocolademelk. Ik vind pure chocolade daar zelf het lekkerst voor.

Chocolademelk van cacaopoeder en havermelk - Anniepannie.nl

Chocolademelk van cacaopoeder

Ik maak vaak chocolademelk van cacaopoeder. Zo kreeg ik dat vroeger thuis ook! Super lekker én simpel. Het resultaat? Een heerlijke kop dampende chocomelk!
4.7 van 13 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd1 minuut
Bereidingstijd2 minuten
Totale tijd3 minuten
Porties: 1 persoon

Keukentools

  • Eventueel: melkkloppertje

Ingrediënten

  • 200 mililiter volle melk haver-, kokos of amandelmelk kan ook!
  • 1 eetlepel suiker honing kan ook!
  • 1 flinke theelepel cacaopoeder ik gebruik Droste

Instructies

  • Roer in een kommetje een papje van de suiker, het cacaopoeder en een klein scheutje melk.
  • Verwarm de rest van de melk in een steelpannetje. Als de melk begint te bubbelen zet je het vuur laag en voeg je het papje toe. Roer even goed door.
  • Klop de melk eventueel nog schuimiger met een melkkloppertje.
  • Schenk de chocolademelk in een mok en geniet!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Geniet ervan! Natuurlijk ben je vrij om de verhouding cacaopoeder en suiker naar eigen smaak aan te passen. De één houdt van wat zoeter, de ander houdt van iets donkerder en bitterder. Proef wat jij het lekkerst vindt.

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Zelfgemaakte chocolademelk van cacaopoeder is lekker met:

5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten
Voor deze heerlijke flapjacks (koekjes) met rozijnen en pecannoten heb je maar 5 ingrediënten nodig. En van ieder ingrediënt precies 100 gram. Lekker én makkelijk dus!
Bekijk recept
5 ingredienten flapjacks met rozijnen - Anniepannie.nl
Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen
Deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen wil je maken. Wat een hemelse smaakcombinatie! 
Bekijk recept
Blondies met sinaasappel en lavendel
Fudge met drank (Licor 43)
Deze fudge met drank is verslavend lekker! Een volle chocoladesmaak met een vleugje Licor 43 en een lekkere crunch van het zeezout. Wauw, dit is lekker!
Bekijk recept
Fudge met licor 43 - Anniepannie.nl

(of een paar ouderwetse speculaasjes natuurlijk!)

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze homemade chocolademelk van cacaopoeder? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 5 ingrediënten, Drankjes, Kerst, Recepten, Vega, Vegan Tagged With: amandelmelk, cacao, chocola, chocolade, chocolademelk, havermelk, honing, Kerst, kokosmelk, melk, sinterklaas, suiker, winter

« Pittige pepernoten met chili, venkelzaad en pure chocola
Krokante kikkererwten met cajunkruiden »

Comments

  1. Jeroen says

    7 februari 2021 at 17:15

    5 sterren
    Gewoon ouderwets lekker, met een goede toef slagroom. Beter dan al die instant zakjes

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      7 februari 2021 at 17:25

      Jaaaa een toef slagroom maakt het natuurlijk helemaal af!

      Beantwoorden
  2. Lydia says

    2 februari 2021 at 17:21

    Sorru het was veel te slap. Niet zoals ik het gewend was we dronken het net met een glaasje Beerenburg want het sneeuwt en is,winters buiten.
    Toch bedankt voor je recept. Lydia Terpstra

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      3 februari 2021 at 17:28

      Hoi Lydia! Lekker zeg, dat glaasje Beerenburg! Het fijne aan dit recept voor chocolademelk van cacaopoeder, is dat je zelf de verhoudingen kunt aanpassen naar je eigen smaak. De volgende keer kun je dus wat meer cacaopoeder gebruiken.

      Beantwoorden
  3. Antoinet says

    31 januari 2021 at 16:14

    4 sterren
    Heerlijk. Nog lekkerder dan uit het pak en dat vonden de mannen ook!
    Mmmm heerlijk na een frisse wandeling een warme mok warme chocolademelk

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      31 januari 2021 at 17:15

      Ik kom net terug van een frisse wandeling en zou ook wel een dampende kop chocolademelk lusten! Je brengt me op ideeën, dankjewel haha! 😃

      Beantwoorden
  4. Leo says

    28 oktober 2020 at 16:32

    Heerlijk van genoten.

    Beantwoorden
  5. Joanm says

    10 juli 2020 at 09:43

    5 sterren
    Was een super lekker recept ik heb er alleen nog wel iets meer cacao poeder en suiker in gegooit

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      10 juli 2020 at 10:06

      Dankjewel! Super om te horen dat het zo lekker was.

      Beantwoorden
  6. yamila says

    3 juli 2020 at 09:04

    4 sterren
    ik ben er heel tevreden mee en het is heel lekker.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      3 juli 2020 at 09:09

      Wat leuk om te horen Yamila!

      Beantwoorden
  7. Mrs Tea says

    26 september 2019 at 11:39

    5 sterren
    Net gemaakt voor ons verkouden kind, met amandelmelk en honing, hij vond het lekker. We maken herinneringen voor later.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      27 september 2019 at 10:28

      Ach wat leuk! En mooi, die herinneringen. Mij doet dit ook altijd aan vroeger denken!

      Beantwoorden
  8. Sylvia says

    27 november 2018 at 23:57

    3 sterren
    Ik heb dit vanmiddag gemaakt maar ik vraag me af of de verhoudingen wel kloppen. Het was verschrikkelijk zoet en totaal niet bruin. Ik zou eerder zeggen dat je maar een theelepel suiker nodig hebt en juist een eetlepel cacao…….
    Op deze manier maak ik et niet nog eens.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      10 december 2018 at 14:58

      Hoi Sylvia! Leuk dat je mijn receptje geprobeerd hebt. Natuurlijk wel jammer om te horen dat je niet helemaal happy was! Ik heb ‘m nog even getest voor de zekerheid, maar dit is echt hoe ik graag mijn choco drink! Ik gebruik wel een volle theelepel cacao, dat zal ik nog even voor de duidelijkheid in het recept zetten. Mocht je het dan nog te licht vinden, voeg gewoon wat extra cacaopoeder toe. Iedereen z’n eigen smaak! Pas wel op dat het niet te bitter wordt, met cacaopoeder kan dat vrij snel gebeuren. En voor de suiker geldt ook: toevoegen naar eigen smaak. Je kunt trouwens ook honing of maple syrup gebruiken als je dat prettiger vindt. Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
      • Corrie says

        8 december 2019 at 18:39

        5 sterren
        Zo vind ik hem ook het lekkerst , ruim 1 tl cacao , maar ik gebruik dan verder ook maar 1 theelepeltje suiker ….zo zie je smaken verschillen , ik wil vooral chocolade proeven en niet (bijna) alleen zoet ( de suiker)

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) says

          11 december 2019 at 16:31

          Het fijne aan dit recept is dat je het makkelijk kunt aanpassen naar je eigen smaak. Ik ben over het algemeen geen zoetekauw, maar wel als het gaat om warme choco. 😃😍

          Beantwoorden
  9. Debbie Bodewes says

    29 januari 2018 at 08:00

    5 sterren
    Ik vind juist chocomelk op deze manier het lekkerst! Ik vind het zo vettig met stukjes chocola 😄

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      29 januari 2018 at 11:12

      Dit is ook mijn favoriete manier. Gewoon omdat het me doet denken aan vroeger! 😍

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.