Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Zoete aardappel tortilla met boerenkool

Zoete aardappel tortilla met boerenkool

2 december 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Voedzaam, makkelijk, gezond, snel en lekker. Vijf woorden die deze zoete aardappel tortilla met boerenkool en geitenkaas perfect omschrijven. En dan is er nog een groot pluspunt aan dit gerecht: je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Echt waar! Als je nu nog niet overtuigd bent om deze aardappeltortilla te gaan maken, dan weet ik het niet meer hoor. ;-)

Zoete aardappel tortilla

De klassieke aardappeltortilla heb je vast in Spanje weleens geproefd. Die maak je met gewone aardappels en een heleboel olie. Deze zoete aardappeltortilla is met een héle grote knipoog geïnspireerd op de Spaanse klassieker. Want naast zoete aardappel, horen ook boerenkool en geitenkaas in een Spaanse aardappeltortilla natuurlijk niet thuis. Toch daag ik je uit om ook mijn variatie eens te proberen. De combinatie van zoete aardappel, boerenkool, geitenkaas en pittige chorizo is namelijk zalig!

Handige tortillatips

Deze zoete aardappel tortilla bak je op heel laag vuur in een koekenpan. Als je hem na het bakken mooi uit de pan wilt krijgen, kun je hem het beste eerst goed losschudden. Vervolgens leg je er een groot bord op en draai je de pan om. Leg dan weer een bord of een ronde serveerplank op de zoete aardappeltortilla en draai hem nog één keer om. Nu kun je de tortilla in mooie punten snijden. Krijg je de tortilla niet op? Geen probleem. Ook koud is hij erg lekker. Eet bijvoorbeeld de volgende dag een stukje bij de lunch.

zoete aardappel tortilla - ANNIEPANNIE

Zoete aardappel tortilla met boerenkool en geitenkaas

Deze zoete aardappeltortilla is heerlijk en zit bomvol groente. En het allerleukste: je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 12 eieren
  • 2 handjes gesneden boerenkool
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 100 g chorizo in kleine stukjes

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes op hoog vuur zo’n 5 minuten totdat ze een beetje zacht worden en bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de chorizoblokjes toe en bak deze nog even mee.
  • Kluts de eieren in een grote kom met wat peper en zout en roer de boerenkool erdoor. Schep ook de zoete aardappelblokjes en chorizo in de kom en roer alles goed door.
  • Voeg indien nodig nog wat extra olie toe aan de koekenpan en giet het aardappel-eimengsel erin. Zet het vuur op de laagste stand en druk alles met een spatel een beetje aan. Verdeel de geitenkaas in stukken en verspreid deze over de bovenkant van de aardappeltortilla.
  • Doe een grote deksel op de pan (deze kun je ook zelf maken van twee stukken aluminiumfolie) en laat de tortilla in zo’n 20 minuten zachtjes garen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder op NU.nl. Daar schreef jullie Anniepannie in 2019 en 2020 elke vrijdag een 5 ingrediënten recept. En nu mag ik al die recepten hier ook met jullie delen. Onwijs leuk!

Meer lekkere recepten met zoete aardappel:

Geplette zoete aardappels uit de oven
Deze geplette zoete aardappels uit de oven zijn makkelijk om te maken en zó lekker! Door het pletten krijgen ze knapperige randjes. Serveer ze met de snelle gepofte knoflookmayonaise. Hemels!
Bekijk recept
geplette zoete aardappels uit de oven-3
Gepofte zoete aardappel met feta, tahin en srirachasaus
Deze gepofte zoete aardappel met feta, tahin en sriracha is heerlijk als ontbijt of lunch, maar doet het ook erg goed als avondeten met een salade erbij!
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met feta tahin en srirachasaus - Anniepannie.nl
Gratin van zoete aardappel met kokosmelk en limoen
Deze gratin van zoete aardappel is een klassieker in een modern, Aziatisch jasje! De gratin is heerlijk romig door de kokosmelk en bevat geen kaas. Wél limoen en rode peper! Heerlijk. 
Bekijk recept
Zoete aardappelgratin met kokosmelk - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze zoete aardappel tortilla te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Buffet, Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Recepten met aardappel, Vlees Tags: 5 ingrediënten, aardappeltortilla, boerenkool, chorizo, eieren, frittata, geitenkaas, omelet, zoete aardappel

« Tarte tatin van witlof met blauwe kaas en sinaasappel
Geroosterde witlof met serranoham en tijm »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in