Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Vegan pate van linzen, walnoten en dadels (nét echt!)

Vegan pate van linzen, walnoten en dadels (nét echt!)

31 december 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 39 Reacties


Vegan paté van linzen, walnoten en dadels (nét echt!) - Anniepannie.nl

‘Vegan pate? Nu ga je écht te ver Anniepannie!’ Is dit wat jij dacht toen je de titel van dit recept las? Ik hoop het stiekem ZO… Weet je waarom? Ik ben erin geslaagd om een vegetarische paté te maken die echt superdepuper veel lijkt op echte leverpaté. Geen grap! Ik was er zelf ook verbaasd over. Je maakt de paté met linzen, walnoten en een paar dadels. De dadels geven een subtiel zoetje, waardoor de paté nog het meest doet denken aan de cranberrypaté van de supermarkt. Lieve lezers, deze vegan pate van linzen is een must try. Oordeel niet voordat je geproefd hebt!

Vegan paté: goedgekeurd door niet-vegans

Laatst kwam mijn eetclub bij mij thuis SinterKerst vieren. Het ultieme testpanel voor alle nieuwe Anniepannie creaties! Want die meiden zijn fijnproevers hoor… Ik pakte een borrelplankje, legde er een mooie plak van de linzenpaté op en gaf er crackertjes bij. Wat denk je? Nog geen paar minuten later was de vegan pate schoon op. Ze waren laaiend enthousiast! Need I say more? Het wordt tijd dat jij deze vegetarische paté ook gaat proberen.

Fop je vrienden

Ik vind het wel grappig om mensen een beetje te foppen. Doordat deze paté zelfs een beetje de kleur van leverpaté heeft, is het het ultieme fopmateriaal. Serveer het in de vorm van paté. Heb je net als ik een kookring (misschien heb je zelfs wel een rechthoekige steker, nog beter!), gebruik deze dan om een mooie plak van de vegan paté te vormen. Strijk het glad aan de bovenkant en tadaaa, net echt. Ook leuk fopmateriaal is trouwens deze salami van chocolade. Of deze steak tartare van tomaat. Voor de liefhebbers.

Vegan pate van linzen en walnoten - AnniepannieVegan pate van linzen en walnoten - Anniepannie
Vegan pate van linzen en walnoten - AnniepannieVegan pate van linzen en walnoten - Anniepannie

Vegan paté van linzen, walnoten en dadels

Deze vegan paté is serieus net echt! Geloof me, dit wil je proeven. Je maakt de paté met linzen, walnoten en een paar dadels. De dadels geven een subtiel zoetje, waardoor de paté nog het meest doet denken aan de cranberrypaté van de supermarkt. Zalig!
4.53 van 17 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd5 minuten minuten
Totale tijd10 minuten minuten
Servings: 1 schaaltje vol paté (grote hoeveelheid)

Ingrediënten

  • 1 groot blik linzen (uitlekgewicht 265 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 120 gram walnoten grof gehakt
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 2 à 3 el water
  • 2 snuffen zout
  • 2 medjoul dadels ontpit en in stukjes
  • versgemalen zwarte peper

Ook nodig:

  • keukenmachine
  • eventueel: kookring

Instructies

  • Simpelste recept ooit: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat alles mooi glad is.
  • Opdienen: leg de kookring op je borrelplank of op een mooi bord. Vul de kookring voor ongeveer 2 centimeter met de vegan paté. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk met de achterkant van een lepel. Maak de lepel eventueel een beetje nat als de paté blijft plakken. Trek de kookring voorzichtig omhoog en serveer de paté met crackertjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Meer vegan borrelhapjes?

Muhammara – Libanese spread van paprika
Krokante kikkererwten met cajunkruiden
Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt
Dukkah – geurige kruidendip uit Egypte

Vegan pate van linzen walnoten en dadels - Anniepannie

Dit is een samenwerking met Bonduelle.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze vegan paté zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Kerst, Recepten, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: bonduelle, citroen, dadels, Kerst, linzen, paté, samenwerking, sjalot, vega, vegan, walnoten

« Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)
Champagneproeverij bij Bouzy in Den Haag »

Reacties

  1. Anita zegt

    4 april 2024 om 15:38

    Hoi ik heb ff een vraagje voor een salade die ik graag wil.maken moeten blokjes pate.
    Nu wil ik graag deze vega variant maken zodat iedereeen kan genieten van deze salade is deze vega variant ook in blokjes te snijden?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 april 2024 om 20:23

      Ik denk niet dat dat werkt helaas.

      Beantwoorden
  2. Nancy zegt

    9 maart 2024 om 20:56

    5 sterren
    Wow wat een heerlijk recept!! Inmiddels meerdere keren gemaakt en veel succes mee bij onze gasten. Zelf kies ik voor wat minder knoflook en ui. En soms laat ik de knoflook helemaal weg. Maar de kleur is prachtig , ook met bruine linzen. Ik ben elke keer weer verbaasd.

    Beantwoorden
  3. Nancy Van Dooyeweert zegt

    9 maart 2024 om 20:55

    Wow wat een heerlijk recept!! Inmiddels meerdere keren gemaakt en veel succes mee bij onze gasten. Zelf kies ik voor wat minder knoflook en ui. En soms laat ik de knoflook helemaal weg. Maar de kleur is prachtig , ook met bruine linzen. Ik ben elke keer weer verbaasd.

    Beantwoorden
    • Nancy zegt

      24 september 2024 om 14:23

      inmiddels gebruik ik toch wel de juiste hoeveelheid knoflook en ui. Dat blijkt nog lekkerder.

      Beantwoorden
  4. Marian zegt

    29 november 2023 om 21:25

    Heerlijk, ook met het scheutje cognac. Aanrader voor bv een vegetarisch voorgerecht.

    Beantwoorden
  5. Harmen Strikwerda zegt

    7 januari 2023 om 16:20

    4 sterren
    Hoi Andrea,

    Ik heb de paté nu twee keer gemaakt. De eerste keer nog met een simpele keukenmachine waardoor het geheel grof bleef en wat korrelig (door de walnoten). Maar ik heb weer een nieuwe Moulinex hakmolen gekocht (ik had er een maar die is jaaaaaren geleden eens kapot gegaan) en kon het nu heel mooi smeuïg krijgen. Een paar dingen:
    * De eerste keer gebruikte ik bruine linzen uit blik. Dan wordt het natuurlijk nooit roze. Maar nu heb ik rode linzen zelf gekookt en toen werd de kleur grijzig. Met wat bietensap ipv water kleurt het wel roze, maar uit zichzelf lukt het me niet.
    * De paté is wat aan de zoete kant (beide keren). Ik heb er nu wat gistvlokken doorheen gemengd en verder op smaak gebracht met wat tabasco en worcestersaus. Die combinatie maakt het net iets pittiger.

    Kortom, met wat kleur- en smaakversterkers (naar smaak uiteraard) een prima recept!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 januari 2023 om 12:30

      Ha Harmen, wat leuk dat je zo aan de slag bent gegaan met het recept. Nog vele smakelijke borrelmomenten toegewenst!

      Beantwoorden
    • Nancy zegt

      24 september 2024 om 14:26

      toch is dat niet nodig, de kleur lijkt grijzig als je het maakt maar opeens wordt deze toch pate kleur achtig. Ik had het ook in het begin. En ik gebruik bruine linzen uit een portje. Maar het is echt niet nodig om het bij te kleuren.

      Beantwoorden
  6. Alice zegt

    19 december 2022 om 22:31

    Ik heb de paté gemaakt ( nog niet geproefd) ik had de rode/roze kleur
    Verwacht, maar heel jammer: t is n bruine kleur. Heb ik iets verkeerds gedaan?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 december 2022 om 15:08

      Hoi Alice! Het zal er natuurlijk altijd een beetje anders uitzien dan een ‘echte’ paté van vlees. Maar de kleur zoals op de foto zou het wel moeten hebben

      Beantwoorden
  7. Ineke zegt

    15 november 2022 om 16:37

    Mijn gasten vonden de paté sensationeel!
    Mijn (kleine) toevoegingen:
    tijm, 2 eetlepels cognac, klontje roomboter.
    Geserveerd met vijgencompote uit eigen tuin.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 januari 2023 om 12:29

      Wat een geweldige toevoegingen, heerlijk!

      Beantwoorden
  8. Lili zegt

    5 april 2022 om 17:09

    Het smaakt niet naar dierlijke paté (zoals ik mij herinner)
    Ik vind het eigenlijk meer een linzenhumus.

    Desalniettemin lekker.
    Met olijfolie er op waarschijnlijk nog lekkerder.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      6 april 2022 om 10:29

      Goed om te horen dat het lekker was Lili!

      Beantwoorden
  9. Katelijne zegt

    2 juni 2021 om 13:40

    Hoi,ik vroeg mij af hoe lang hij goed blijft.is dat maar 1 dag? Of juist meerdere dagen? Groetjes katelijne

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 juni 2021 om 09:46

      Hoi Katelijne, excuses voor de late reactie! Je kunt de vegan paté zeker enkele dagen bewaren in de koelkast. Het lekkerste is hij op de dag zelf en de dag erna.

      Beantwoorden
  10. Mady zegt

    19 mei 2021 om 22:05

    5 sterren
    Super lekker en simpel te maken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 juni 2021 om 09:53

      Goed om te horen!!!

      Beantwoorden
  11. Roland zegt

    25 april 2021 om 11:46

    Ik vind 2 sjalotten te veel. Ik heb hem gemaakt met 1 sjalot, maar zelfs dan is de smaak van de sjalot te overheersend. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 april 2021 om 15:22

      Hoi Roland! Ik denk dat je of niet zo van (rauwe) sjalot houdt, of je gebruikt hele grote sjalotten. Probeer het volgende keer met wat minder sjalot (misschien een halve) en anders kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de sjalot helemaal weg te laten.

      Beantwoorden
  12. Evianne zegt

    7 april 2021 om 12:50

    5 sterren
    Wauw wat een verrassing! Dit is echt heel erg lekker. Ik heb er iets meer dadels in gedaan om het iets zoeter maken, maar echt geweldig, zowel qua structuur als zicht en smaak een goede concurrent voor de traditionele paté!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 april 2021 om 13:25

      Mega leuk om te horen Evianne! Dankjewel voor je enthousiaste reactie.

      Beantwoorden
  13. Lisa zegt

    17 februari 2021 om 22:51

    Hoi!
    Ik wil dit graag maken als verjaardagsontbijt.
    Kan het gewoon de avond op voorhand en dan bewaren in de koelkast tot ‘s ochtends? :)

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 februari 2021 om 23:01

      Ja hoor, dat kan zeker! Een hele fijne verjaardag alvast. ?

      Beantwoorden
  14. sofie zegt

    27 september 2020 om 15:58

    hoeveel gram linzen gebruik je hiervoor?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 september 2020 om 11:54

      Hoi sofie, ik gebruik een groot blik bruine linzen van Bonduelle, het uitlekgewicht daarvan is 265 gram.

      Beantwoorden
  15. Leonie zegt

    13 mei 2020 om 11:04

    Hoi wat een leuk recept! Ik zou graag vers gekookte linzen gebruiken hoeveel gewicht zijn de linzen uit gelekt uit blik?
    Groetjes Leonie

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 mei 2020 om 11:15

      Hoi Leonie,

      Wat leuk om te horen, dankjewel! Het uitlekgewicht van zo’n groot blik linzen is 265 gram. Ik gebruik altijd een blik bruine linzen van Bonduelle. Dat geeft de paté achtige kleur. Hoe het qua kleur zit met vers gekookte linzen weet ik niet. Laat je horen hoe het is bevallen?

      Liefs, Andrea

      Beantwoorden
  16. Hermien - KouweKleren zegt

    16 februari 2020 om 22:47

    Hmm, viel enorm in de smaak bij de kookclub. Niet een op een qua smaak maar wel qua look en structuur en zeker zo lekker. Aanrader voor een feestje!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      16 februari 2020 om 22:57

      Onwijs leuk om te horen dat het zo goed in de smaak is gevallen!

      Beantwoorden
  17. Frank zegt

    11 januari 2020 om 17:53

    4 sterren
    Vandaag gemaakt met restant linzen.
    Iets andere verhoudingen, als extra nog theelepel mosterd en wat tijm erbij.
    Heerlijk. En vooral de verrassende eenvoud sprak mij erg aan!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2020 om 10:34

      Wat een lekkere toevoegingen. Dank voor het delen!

      Beantwoorden
  18. Lotte zegt

    28 december 2019 om 15:55

    5 sterren
    Heel makkelijk en lekker! Toevallig had mijn moeder cranberrycompote gemaakt die er goed bijpast.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 december 2019 om 16:20

      Oh wat heerlijk zeg! Zo’n compote past er perfect bij. ?

      Beantwoorden
  19. Els zegt

    13 november 2019 om 10:59

    4 sterren
    Ziet er heerlijk uit!
    Ik wil het graag eens maken, maar vroeg me af wat ongeveer het gewicht is van de portie linzen die je gebruikt.
    Dankjewel!
    Els

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 november 2019 om 11:26

      Hoi Els! Wat ontzettend leuk. Ik gebruik hiervoor een groot blik linzen van 310 gram, het betreffende blik zie je op de achtergrond op de foto. Veel plezier met het recept! Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
  20. José zegt

    15 maart 2019 om 17:14

    5 sterren
    Ik dacht niet:”nu ga je te ver,” maar eerder:” paté vervangen met linzen?? Ja toet….is dat nu wel zo lekker?” Ik had er echt wel mijn twijfels bij hoor. Dus dan heb ik zoiets van eerst maken/proeven en dan oordelen. Is het niets dan weet ik ook waarom oftewel niet geschoten is altijd mis.

    Nu mijn oordeel: ik vindt het een geniaal recept. Makkelijk, verassend en héérlijk. Dit durf ik makkelijk op een feestje te presenteren. En dan ben ik ook benieuwd naar de gezichten als ik uiteindelijk vertel wat het is :-D

    Bedankt voor het delen. Heel erg blij mee.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 maart 2019 om 17:22

      Hoi José! Hahaha, wat een onwijs leuke reactie! Ik kan me helemaal voorstellen dat je in eerste instantie dacht: gaat dit nou werken? Toen ik dit recept ontwikkelde had ik ook zo m’n twijfels. Maar het resultaat mag er zijn! Super leuk dat je er net als ik zo enthousiast over bent. En ja, deze vegan paté is echt ideaal om mensen mee te foppen op een feestje. Heb ik zelf ook al een keer gedaan, haha!

      Beantwoorden
4.53 from 17 votes (8 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok