Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Krokante kikkererwten met cajunkruiden

Krokante kikkererwten met cajunkruiden

7 december 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Krokante kikkererwten geroosterd in de oven - Anniepannie.nl

Krokante kikkererwten

Krokante kikkererwten zijn heerlijk als snackje tussendoor of als ‘croutons’ over een salade! Bij de borrel serveer je ze gewoon naast (of als vervanging voor) nootjes of chips. En echt, het is een volwaardig alternatief. Geroosterde kikkererwten worden namelijk heerlijk crunchy als je ze in de oven roostert! Zeker als je mijn methode gebruikt. Voeg daar nog heerlijke cajunkruiden aan toe en you’ve got yourself one hell of a snack.

Cajunkruiden

Krokante kikkererwten kun je maken met allerlei kruiden, maar ik gebruikte dit keer cajunkruiden. Dat geeft een heerlijke smaak! Omdat aan cajunkruiden vaak al zout is toegevoegd, gebruikte ik alleen nog wat versgemalen peper voor extra pit. Té lekker echt! Varieer vooral met andere kruiden en kruidenmixen, ik denk dat vadouvankruiden of ras el hanout ook heel lekker kunnen zijn. Vergeet niet om wat zout toe te voegen als je een kruidenmix zonder toegevoegd zout gebruikt!

Krokante kikkererwten uit de oven - Anniepannie.nl

Goed drogen

Voor deze geroosterde kikkererwten heb ik gewoon kikkererwtjes uit blik gebruikt. Die moet je even afspoelen in een zeef en daarna maak je ze goed droog met een schone theedoek. Die stap is heel belangrijk, want anders worden ze niet lekker krokant. Nadat je ze hebt afgedroogd meng je er wat olijfolie en kruiden doorheen en hoppa, de oven in! Na een ruim halfuur heb je heerlijke, crunchy kikkererwten. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!

Krokante kikkererwten met cajunkruiden - Anniepannie.nlIngrediënten voor een schaaltje vol:

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • 2 tl cajunkruiden (met toegevoegd zout)
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie

Krokante kikkererwten met cajunkruiden

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Giet het blik kikkererwten af in een zeef en spoel goed met water. Leg de kikkererwten daarna op een schone theedoek en dep de kikkererwten goed droog.
  3. Doe de kikkererwten, cajunkruiden en olijfolie in een kom. Maal er wat zwarte peper over en schep alles heel goed om.
  4. Verspreid de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de kikkererwten in 30 à 40 minuten goudbruin en krokant. Je hoeft ze tussendoor niet om te scheppen.

Geniet ervan!

Meer snacks?

> Bekijk alle hapjes & snacks

Krokante kikkererwten - Geroosterde kikkererwten - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijken deze krokante kikkererwten je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten Tags: cajunkruiden, crunchy, kikkererwten, krokant

« Chocolademelk van cacaopoeder
Shepherd’s pie met knolselderij »

Reacties

  1. Fabienne, enjoyyourownbeauty zegt

    8 december 2017 om 23:32

    5 sterren
    Wat een appart maar tof recept Annie!

    Keep going. :)

    Liefs
    X

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 december 2017 om 11:48

      Dankjewel Fabienne!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok