Deze Tex Mex quiche lieve mensen… BOMVOL smaak, niet normaal meer. En dan die zachte structuur van de quiche zelf, gecombineerd met een knapperige korst van tortillawraps en een crunchy nacho-kaastopping. Niet te doen, zo lekker. Als je fan bent van Texaans Mexicaanse smaken, dan kan ik je maar 1 ding aanraden: maak deze Tex Mex tortillaquiche! Wij hebben nog twee stukjes in de vriezer liggen en die gaan we morgen bij de lunch opeten. Nu. al. zin. in.
Kleurrijke Tex Mex quiche
Tex Mex is never boring! Als ik aan de Texaans-Mexicaanse keuken denk, zie ik meteen allerlei vrolijke kleurtjes voor me. Van rode paprika’s en gele mais tot groene avocado’s en bosuitjes. Heerlijk! Tex Mex merk Santa Maria vroeg mij om iemand te verrassen met een Tex Mex gerecht, gemaakt met de diverse items uit hun ‘Verrasbox’. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer vragen! Ik ben dol op het bedenken van verrassende, ‘out of the box’ recepten.
In de Verrasbox van Santa Maria zaten onder andere tortillawraps, een kruidenmix voor fajita’s, een Dip Mix voor guacamole, een Dip Mix American Ranch en een zak nachochips. Ik besloot om een Tex Mex quiche te maken met een ‘korst’ van tortillawraps, een licht-pittige vulling van chorizo, kleurrijke groentes met fajitakruiden en een crunchy topping van nachochips en kaas. Het is zo’n ontzettend lekkere quiche geworden! Een blijvertje in huize Anniepannie.
Wil jij ook zo’n heerlijke tortillaquiche maken?
Dat kan! Natuurlijk kun je alle ingrediënten gewoon in de supermarkt kopen. Maar, je kunt op mijn Instagram pagina ook meedoen met een leuke winactie (die loopt tot 10 mei 2020). Ik mag van Santa Maria namelijk maar liefst 5 Verrasboxen weggeven, zodat ook jij iemand kunt verrassen met een heerlijke Tex Mex maaltijd. Uiteraard kun je zelf een verrassend Tex Mex recept bedenken en maken, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met mijn Texaans Mexicaanse quiche met tortillabodem! Dat laatste raad ik je natuurlijk sowieso aan om te doen, haha! Meedoen? Vertel mij via Instagram wie jij zou willen verrassen en waarom. En vergeet Anniepannie.nl en Santa Maria natuurlijk ook niet te volgen voor heerlijke receptinspiratie.
Een Tex Mex quiche bomvol groente
Iedereen die mij een beetje kent, weet: ik vind veggies heel (heel heel) lekker en belangrijk. Daarom zit deze Tex Mex quiche er ook vol mee: spinazie, mais, rode ui, paprika en bosuitjes om precies te zijn! En ik weet niet of jalapeñopeper ook meetelt als groente, maar daar zit ook een beetje van in deze Texaans Mexicaanse quiche. Als je echt niet tegen pittig kunt (of er eten kinderen mee), dan kun je de peper ook weglaten. Maar anders zou ik het zeker toevoegen, het geeft de quiche net wat extra power. Net zoals de chorizo overigens. Een tip voor vega’s: vervang de chorizo door vegetarische spekjes, of laat het gewoon weg.
Keukentools
- Springvorm
Ingrediënten
- 5 tortilla wraps van Santa Maria
- 200 gram crème fraiche
- 4 eieren
- 1 klein blikje mais à 150 gram (afgespoeld en uitgelekt)
- 200 gram spinazie grof gehakt
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 100 gram chorizo in blokjes
- 120 gram feta verkruimeld
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 20 gram jalapeño plakjes uit pot heel fijn gehakt
- 1 zakje Fajita Seasoning Mix van Santa Maria
Voor de topping:
- 90 gram Nacho Chips van Santa Maria
- 50 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld pittige cheddar)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm en de tortilla wraps (aan beide kanten) dun in met olie. Leg 1 wrap in het midden van de bodem en leg de andere wraps overlappend half op de bodem en half tegen de zijkant van de springvorm. De wraps mogen iets boven de vorm uitsteken.
- Bak de chorizoblokjes kort uit in een wok totdat er wat vet vrijkomt. Voeg dan de ui en paprikablokjes toe en bak deze een paar minuten zachtjes mee. Doe de spinazie erbij en laat deze helemaal slinken.
- Roer intussen de eieren los met crème fraîche en de feta en meng hier de fajita kruidenmix, de bosuitjes, mais, feta en fijngehakte jalapeñoplakjes door.
- Zodra de spinazie is geslonken voeg je de inhoud van de wok toe aan het eiermengsel. Schep alles goed om en verdeel het mengsel gelijkmatig over de met tortilla wraps beklede springvorm.
- Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 à 45 minuten gaar.
- Maak intussen de topping. Doe hiervoor de nacho chips in een hersluitbaar zakje en verkruimel ze met je handen. Doe de geraspte kaas erbij en hussel alles goed door elkaar.
- Als de quiche gaar is, haal je hem uit de oven en verdeel je de nacho-kaastopping erover. Zet hem nog even 10 minuutjes terug in de oven zodat de bovenkant knapperig wordt.
Tip: deze tortilla quiche smaakt erg lekker met guacamole erbij. Eet smakelijk! Ennuh: mocht je nou van plan zijn om deze quiche gaan maken, laat het me dan zeker weten in een reactie hieronder. Vind ik zó leuk!
Dit receptartikel is een samenwerking met Santa Maria.
Meer receptinspiratie?
Mexicaanse burger met cheddar en bacon
Mexicaanse maissalade ‘esquites’ (populair!)
Loaded nachos
Tex Mex salade uit een eetbare bowl
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze Texaans Mexicaanse quiche te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
José zegt
Lijkt me heerlijk!! Hoe groot is jouw springvorm (bij 6 personen)?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ik gebruik een standaard springvorm van 24 cm.
Floor zegt
De smaak is heerlijk (ook zonder jalapeños).
Het recept is supermakkelijk en kost weinig keukentijd. Oventijd kan per oven net iets anders zijn, bij mij moet ik nog even finetunen, want de wraps iets te hard geworden (lastig met snijden). Deze gaat zeker nog eens in de herhaling. ?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Onwijs leuk om te horen Floor!!
Daniëlle Klanderman zegt
Wil je eens iets verrassends, anders en erg lekkers eten? Dan is dit je recept. Een echte smaakexplosie!
De basis is al leuk. Een taart maken van wraps met nacho/kaas topping. De eerste keer vulde ik de taart met een chili mengsel. Maar dit recept wilde ik echt eens proberen. En terecht! Drie kinderen aten mee. De jongste van 9 is nog wat kieskeurig en vond de groene groente en het pittige minder maar at wel een stuk (de chili variant at hij met bord en al op overigens). De middelste van 13 was redelijk enthousiast. De oudste van 15 vond het heerlijk en mijn vriend (kok) vond het erg verrassend en smaakvol. Ik ben fan, gaan we zeker vaker eten!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ohhh wauw, wat geweldig om te lezen!!! Heel leuk, dankjewel voor je reactie. ?
Esther zegt
Ik had hem samen met mijn zoontje gemaakt. Wel met volkoren wraps. Het was heerlijk! De kinderen zeiden allebei het morgen weer te willen eten. Ook heel handig om voor te bereiden op drukke school en werkdagen. Misschien dan wel met een andere groente. En ik wil ook nog eens met kip proberen. In ieder geval een echt blijvertje.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ahh geweldig dat het zo goed is bevallen! Variëren kan zeker, ik denk dat het met kip zeker ook lekker moet zijn! Dankjewel voor je enthousiaste reactie.
Masja zegt
Wij hebben gesmuld van deze quiche, helaas geen feta en chorizo. Maar cottage cheese en champignon en tuinerwten
Je kan er eigenlijk van alles doorheen doen. Maar de nacho’s met kaas houden wij er zeker in
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Masja! Wat ontzettend leuk om te horen. Variëren met de vulling kan natuurlijk altijd, klinkt als een lekkere variatie die je hebt gekozen. Enneh, ja hè, die nacho-kaas topping mag zeker niet ontbreken. ?
Suzan zegt
Yes, weer een nieuwe favoriet hier in huis! Wat een super lekkere quiche, een echte smaakexplosie.
Wij kozen voor broccoli in plaats van spinazie, champignons in plaats van chorizo, en hebben nog een heleboel koriander door het eimengsel gegooid. Heerlijk!
De dag erna als lunch is hij eigenlijk nog lekkerder.
Thanks Annie!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Joepieee! Wat mega leuk. Klinkt als een lekkere variatie met die broccoli, champignons en koriander! I love koriander. Dankjewel voor je lieve reactie.
Linda van Houten zegt
Dit is echt verrukkeluk! Een smaaksensatie en erg origineel!
Met een hele knisperende bovenkant, de bodem is heerlijk krokant en komt goed los van de springvorm, echt voor herhaling vatbaar!
Dank je voor het recept Annie Pannie!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ahhh yes! Wat onwijs leuk om te horen dat je het zo lekker vond. Makes my day. Dank voor je enthousiaste reactie!
Pamela zegt
En wat doe je met de crème fraîche?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Scherp van je! Dankje! Die roer je ook door de eieren heen. Ik heb het meteen aangepast in het recept.