Een Mexicaanse salade, dat klinkt toch alleen al waanzinnig lekker? Maar het kan dus nóg beter. Deze Mexicaanse salades serveer je namelijk in eetbare bowls. Say whuttttt?! Ja echt. Je maakt de bowls van tortillawraps die je in de oven bakt in de vorm van een kommetje. En die vul je dan met lekkere Mexican style saladedingetjes. Tadaaaaa: Mexicaanse salade in een eetbare bowl! Klinkt goed toch?
Smokey chipotle
Als vulling gebruikte ik maïs, kidneyboontjes, avocado, Mexicaans gekruide kip en zoete aardappel. Om het nóg Mexicaanser te maken bracht ik alles op smaak met limoensap en koriander. Love it! Het sausje van yoghurt en smokey chipotle peper maakt het helemaal af. Zeker als je het serveert in een halve avocadoschil. Want dat fungeert dus prima als bakje. Hoe leuk!
Variatietips
De vulling van deze Mexicaanse salade komt trouwens niet heel nauw. Mocht jij meer zin hebben in gehakt of een vegetarisch alternatief, stop dat vooral lekker in jouw salade bowl! Groenten die ook lekker zijn in een Mexicaanse salade bowl zijn paprika en (gegrilde) courgette. Vervang de kidneybonen ook eens door zwartoogbonen (black eyed peas). Super lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
Klein blikje maïs (150 gram)
Klein blikje kidneybonen (160 gram)
2 kleine zoete aardappels
½ avocado
Zakje veldsla (75 gram)
1 limoen
Paar takjes koriander
Grof zeezout
Eetbare bowls:
Twee tortillawraps (meergranen)
2 ovenbestendige schaaltjes
Mexicaans gekruide kip:
1 grote kipfilet
2 el olijfolie
1 tl korianderpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl uienpoeder
½ tl komijnzaad
Snuf zout
De saus:
2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
2 tl chipotle sauce (La Morena, te koop bij o.a. AH)
Mexicaanse salade in een eetbare bowl
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrijk de tortillawraps met een klein beetje olie en duw ze (met de oliekant naar beneden) voorzichtig in de ovenbestendige schaaltjes, zodat ze de vorm van het kommetje krijgen. Plaats de schaaltjes gedurende 10 minuten in de oven totdat de tortilla’s goudbruin zijn.
- Schil intussen de zoete aardappels, halveer ze en snijd er frietjes van. Hussel ze om met een klein beetje olijfolie en wat grof zeezout.
- Haal de schaaltjes uit de oven en laat de tortilla’s afkoelen. Ze worden vanzelf krokant.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de zoete aardappel. Plaats in de warme oven voor zo’n 20 à 25 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje knapperig.
- Meng intussen de kruiden voor de kip door de olijfolie en wrijf hiermee de kipfilet in. Verhit een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Laat een beetje afkoelen en snijd daarna in plakken.
- Spoel de kidneybonen om in een vergiet en laat uitlekken. Giet de mais af en laat ook uitlekken.
- Nu kun je de tortillabakjes gaan vullen! Verdeel de veldsla over de bodems van de bakjes. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Leg dan in elk bakje een hoopje mais, kidneybonen, zoete aardappel en kip. Leg in het midden van elke bowl een plukje koriander. Snijd de halve avocado in plakjes en verdeel dit ook over de bowls.
- Meng de Griekse yoghurt en chipotle door elkaar en schep dit in de avocadoschil. Serveer dit samen met de limoenpartjes bij de Mexicaanse saladebowls.
Eet smakelijk!
INPUT VOOR ANNIEPANNIE?
Lijkt deze Mexicaanse salade je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie