Ultiem comfort food alert! Zien deze loaded nacho’s er niet waanzinnig lekker uit? Ze zijn gemaakt door gastblogger Daniëlle en wat mij betreft is dit het ultieme comfort food. Heerlijk bij de borrel, maar stiekem ook erg lekker als avond eten met een salade erbij. Zei ik dat nou hardop? Yes I did! Chips als avondeten is een ding. Althans in mijn huis, haha! Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Toch?! Ok, laat maar weten in een reactie of je vindt dat ik helemaal gek geworden ben. ;-)
Loaded nacho’s met gehakt: vega opties
Mocht je minder vlees willen eten of je bent vega, dan kun je deze loaded nacho’s heel goed vegetarisch maken. Vervang het rundergehakt door vegagehakt en je bent good to go. Zo simpel kan het zijn! Overigens kun je ook het gehakt helemaal weglaten en het vervangen door in stukjes gesneden groentes. Zoals champignons en rode paprika. En/of je voegt zwarte bonen, linzen of kidneybonen uit blik toe. Ook top! Maar wat je ook doet: gooi er lekker veel kaas over. Want kaas = leven.
Team chips kan altijd
Zoals je al las in de eerste alinea ben ik van team #chipskanaltijd. Ik eet het bij het avondeten, wordt suuuuper enthousiast als ik uit lunchen ga en er ligt een hoopje chips naast mijn clubsandwich én… ik kan het zelfs ’s ochtends om 10.00 uur eten. Haha! Met recht een chipsmonster dus. Weet je wat ik altijd zó irritant vind? Dat je op een menukaart loaded nacho’s of een ander lekker borrelhapje ziet staan, en dat je dat dan vaak pas vanaf 16.00 uur mag bestellen. Ik bedoel, het tijdstip maak ik toch zelf lekker wel uit? Pfffffft. Tot zover mijn pleidooi voor chips anytime, anywhere.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode peper
- 300 gram rundergehakt
- 140 gram tomatenpuree
- 2 theelepel komijn zie tip
- 2 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/4 theelepel kaneel
- 200 gram tortillachips naturel
- 75 gram maïs
- 200 gram romaatjes gehalveerd
- 100 gram cheddar geraspt
- 1 avocado
- 1 kneepje limoensap
- 125 mililiter zure room
- chilisaus
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de sjalot in dunne halve ringetjes, de knoflook in fijne plakjes en hak de peper fijn.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten aan.
- Voeg het gehakt dan toe samen met de specerijen en een snuf peper en zout en bak dit rondom aan. Voeg de tomatenpuree toe wanneer het gehakt bijna gaar is en bak dit 3 minuten.
- Doe de helft van de tortillachips en een ovenschaal. Verdeel de helft van het gehaktmengsel, de tomaatjes, maïs en cheddar erover en herhaal deze stap.
- Zet de ovenschaal 7 minuten in het midden van de oven.
- Prak intussen de avocado met een kneepje limoensap en peper en zout. Serveer dit samen met de zure room en chilisaus bij de nacho's.
Eet smakelijk!
Meer Mexicaanse of ‘Tex Mex’ recepten:
- Mexicaanse maissalade (esquites)
- Mexicaanse salade in een eetbare bowl
- Mexicaanse burger met cheddar en bacon
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Monique zegt
Gisteren loaded nachos op zijn vega met zwarte bonen, zonder zure room (vergeten door de kok?),met goeie cheddar van de boerenmarkt gegeten! Heerlijk!! En helemaal na een zware sportactie! En ook ja hoor, chips bij het eten, kom maar door??