Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Portobello burger met guacamole

Portobello burger met guacamole

13 juni 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Een portobello burger is voor iedereen, of je nou vegetarisch, flexitarisch of veganistisch eet of juist een verstokte vleeseter bent. Portobello paddenstoelen zijn namelijk plantaardig, maar ook super vlezig! Een genot om te eten door de lekkere bite. En mocht het je nog niet zijn opgevallen: portobello’s hebben exact het formaat van een gewone burger. Top! Gril de portobello’s op de barbecue voor een heerlijke smokey smaak. Yummm… Laat dat barbecueweer maar komen!

Portobello burger: zo kan het ook

Het recept voor deze lekkere portobello burger komt van de Green Protein Allience, een wereldwijde alliantie van o.a. publieke organisaties, overheden, supermarkten en onderwijsinstellingen die willen laten zien dat je niet altíjd dierlijke producten hoeft te eten. Met de campagne ‘Zo kan het ook’ worden nieuwe klassiekers geïntroduceerd, zoals deze portobello burger (in plaats van een gewone hamburger) of spaghetti met een bolognese saus met linzen in plaats van gehakt. Een top initiatief wat mij betreft, want bij af en toe plantaardig eten zijn we allemaal gebaat!

Portobello burger met guacamole 1 - Zo kan het ook

Sojasaus en miso voor een extra vlezig effect

In vlees zit umami, de zogenaamde ‘vijfde smaak’. Het is een hele hartige, lekkere smaak die je ook in Parmezaanse kaas en tomaten terugvindt. Paddenstoelen, zoals portobello’s, zijn naast eiwitrijk ook umamirijk. Het zijn perfecte vleesvervangers dus! Doordat er in de sojasaus en de miso van de marinade óók nog umami zit, smaakt deze portobello burger zo vlezig als het maar kan. Beleg je vegetarische burger met alles wat je maar lekker vindt, zoals guacemole, je favoriete saus en plakjes tomaat en augurk. Ik zit bijna te kwijlen terwijl ik dit typ. TREK! Ik geef jullie snel het recept.

Portobello burger met miso en guacamole

Portobello burger met guacemole

Deze portobello burger is super lekker en vlezig! Hij is geschikt voor zowel vega's, vegans, flexitariërs als vleeseters. Extra lekker van de barbecue!
4.43 van 7 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd10 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Voor de burger

  • 2 portobello paddenstoelen
  • 2 burgerbroodjes

Voor de marinade

  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el miso

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ citroen uitgeperst

Extra toppings

  • mayonaise vegan als je vegan eet
  • knapperige sla
  • 1 tomaat in plakjes
  • augurken in plakjes
  • kiemgroenten of alfalfa

Instructies

  • Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en smeer hier de portobello’s mee in.
  • Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een kom. Prak dit fijn en meng de ui, knoflook en het citroensap erdoor. Breng de guacemole op smaak met zout en peper.
  • Grill de portobello’s op de barbecue zo’n 6 à 7 minuten per kant, totdat ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben. Is het geen barbecueweer? Dan kun je de portobello’s ook in een grilpan bakken.
  • Halveer de burgerbroodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten ook op de barbecue zodat ze warm en knapperig worden.
  • Smeer de burgerbroodjes in met de mayonaise en leg er de sla op. Dan de portobello’s en de toppings van jouw keuze.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer plantaardige recepten met paddenstoelen:

Paddenstoelenstoof met linzen
Pulled paddo pizza
Shiitake sushi

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in zo’n dikke portobello burger? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: avocado, barbecue, bbq, burger, miso, paddenstoelen, plantaardig, portobello, quacemole, sesam, sojasaus, umami, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch, vegetarische burger

« Hotspots in Eindhoven: een foodtour door ‘Eindje’!
Superfood salade met oranje paprika en quinoa »

Reacties

  1. Evelien zegt

    17 mei 2023 om 18:34

    Dit is na één keer proberen mijn absolute nummer 1 vegan hamburger recept! Ik had geen rode ui en geen knoflook voor door de guacamole, maar het heeft (gelukkig) evengoed heel goed gesmaakt. Deze keer ook geen bbq, de volgende keer ga ik dat zeker doen. Heel veel dank voor het delen van dit recept!

    Beantwoorden
4.43 from 7 votes (7 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok